10 motive pentru care bebelușii purtați in sling sau wrap sunt mai fericiți

10 motive pentru care bebelusii purtati in sling sau wrap sunt mai fericiti

10 motive pentru care bebelușii purtați in sling sau wrap sunt mai fericiți

Când purtăm un bebeluș într-un sistem ergonomic - cum ar fi un sling sau un babywrap, certificat a fi sigur -  putem să ne plimbăm liber și să nu fim nevoiți să ne preocupăm de culoarul îngust când trecem cu un cărucior. Iar bebe este aproape de mami, este relaxat, mai calm si bine dispus...

10 motive pentru care bebelusii purtati in sling sunt mai fericiti

- vei citi:
1. Purtarea unui copil este convenabilă
2. Purtarea unui bebeluș promovează dezvoltarea fizică
3. Bebelușii purtați în sling sunt mai fericiți
4. Purtarea bebelușului este sănătoasă pentru tine!
5. Bebelușii apreciază securitatea slingului
6. Purtarea bebelușului te ajută pe tine și pe copilul tău să comunicați
7. Slingurile sunt un instrument de legătură pentru tați, bunici și alți îngrijitori
8. Sistemele ergonomic sunt un loc sigur pentru bebeluși
9. Slingurile sunt economice
10. Purtarea copilului este distractivă
Ce să cauți la un sling?

1. Purtarea unui copil este convenabilă

Când purtăm un bebeluș într-un sistem ergonomic, putem să ne plimbăm liber și să nu fim nevoiți să ne preocupăm de culoarul îngust când trecem cu un cărucior. Scaunele auto detașabile de exemplu sunt grele și incomode pentru părinți, bebelușii arată adesea inconfortabil și sunt ținuți la nivelul genunchiului.

Un wrap sau sling poate bloca stimulii în exces atunci când bebe suge și permite alăptarea discretă în locuri publice. Un wrap se poate folosi, de asemenea, ca o pătură sau pernă atunci când suntem departe de casă. Iar în aeroporturi cu un copil mic și multe genți se dovedește a fi extrem de util!

2. Purtarea unui bebeluș promovează dezvoltarea fizică

Atunci când un bebeluș este purtat într-un sistem ergonomic, la pieptul mamei sale, este în ton cu ritmul respirației ei, cu sunetul bătăilor inimii ei și cu mișcările pe care le face mama. Această stimulare îl ajută să-și regleze propriile răspunsuri fizice și își exercită sistemul vestibular, care controlează echilibrul. Slingul sau wrapul este în esență un „pântec de tranziție” pentru bebeluș, care încă nu a învățat să-și controleze funcțiile și mișcările corporale. Cercetările au arătat că bebelușii prematuri care sunt atinși și purtați de mame cresc în greutate mai repede și sunt mai sănătoși decât restul bebelușilor

3. Bebelușii purtați în sling sunt mai fericiți

Studiile au arătat că bebelușii purtați plâng și se plictisesc mai puțin. În culturile indigene în care purtarea bebelușilor este norma, bebelușii plâng adesea doar câteva minute pe zi - spre deosebire de bebelușii occidentali, care adesea plâng ore întregi pe zi. Plânsul este epuizant atât pentru bebeluș, cât și pentru părinții săi și poate provoca daune pe termen lung, deoarece creierul în curs de dezvoltare al bebelușului este inundat în permanență de hormoni de stres. Bebelușii care nu au nevoie să-și consume energia cu plâns sunt calmi și învață activ despre mediu inconjurator. Purtarea bebelușilor este deosebit de utilă pentru bebelușii ce au colici.

► AICI avem o selectie de modele de slinguri pentru bebelusi, la cele mai bune preturi posibile.

Ad-Extra3:

4. Purtarea bebelușului este sănătoasă pentru tine!

Poate fi provocator pentru proaspetele mame să-și găsească timp să facă exerciții fizice, dar dacă îți porți copilul într-un sling sau wrap în cea mai mare parte a zilei, te vei bucura de beneficiile duale ale mersului și ale „ridicării de greutăți“. O plimbare lungă este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ajuta un bebe obosit, dar supra-stimulat să adoarmă.

5. Bebelușii apreciază securitatea slingului

Slingurile sunt de obicei asociate cu sugarii, dar pot fi foarte utile și pentru copii mici; cele mai multe slinguri pot duce cca 18 kilograme. Lumea poate fi un loc înspăimântător pentru copiii mici, care se simt mai încrezători atunci când se pot retrage la pieptul mamei atunci când au nevoie. Copiii devin adesea supra-stimulați, iar o plimbare în sling ajută la calmare și confort.

6. Purtarea bebelușului te ajută pe tine și pe copilul tău să comunicați

Cu cât avem mai multă încredere în noi, cu atât ne putem relaxa și bucura copiii. O mare parte a sentimentului de încredere ca părinte este capacitatea de a ne "citi" cu succes bebelușii. Atunci când ne ținem bebelușul aproape într-un sistem ergonomic, devenim foarte atenți la gesturile și expresiile sale faciale. Acest ciclu de interacțiune pozitivă îmbunătățește atașamentul reciproc între părinte și copil și face viața mai plăcută pentru toată lumea.

7. Slingurile sunt un instrument de legătură pentru tați, bunici și alți îngrijitori

Slingurile sunt un instrument util pentru fiecare adult din viața unui copil. Mă face să zâmbesc când văd un tată care merge la plimbare cu copilul său într-un sistem ergonomic. Bebelușul se obișnuiește cu vocea, bătăile inimii, mișcările și expresiile faciale, iar cei doi crează un atașament puternic. Tații nu au începutul automat al legăturii care vine cu sarcina, dar asta nu înseamnă că nu pot compensa asta odată cu nașterea copilului lor. Același lucru este valabil și pentru bunici și toți ceilalți îngrijitori. Sistemul ergonomic este o modalitate minunată de a cunoaște copilul!

8. Sistemele ergonomic sunt un loc sigur pentru bebeluși

Un copil într-un sistem ergonomic este ținut în siguranță chiar lângă corpul tău. Sling-ul oferă, de asemenea, siguranță emoțională atunci când este nevoie, astfel încât copiii să se poată aventura în lume și să devină independenți în ritmul lor.

9. Slingurile sunt economice

Slingurile costă mult mai puțin decât cărucioarele. Multe mame consideră că slingul este una dintre cele mai utile și mai economice posesiuni ale lor.

10. Purtarea copilului este distractivă

Cine nu iubește să îmbrățișeze un bebe prețios? Și atunci când copilul tău este mai mare, un sistem ergonomic ușurează conversațiile și îți permite să-i observi reacțiile. De asemenea, este distractiv pentru copil, pentru că atunci când este la nivelul ochilor, alți adulți observă și interacționează mai mult cu el.

Ce să cauți la un sling:

1. Se potrivește înălțimii tale?

Majoritatea mărcilor au dimensiuni diferite; alege unul potrivit pentru tine (ia în considerare lățimea umărului, bustul și lungimea torsului). Este posibil ca o marcă sau o dimensiune perfectă pentru un prieten să nu fie cea mai bună pentru tine.

2. Cât de ușor este să reglezi slingul?

Cele mai multe au inele de umăr care permit strângerea și slăbirea prin tragerea excesivă a materialului. Testează sling-ul în magazin!

► AICI avem o selectie de modele de slinguri pentru bebelusi, la cele mai bune preturi posibile.

3. Examinează căptușeala

Unora le place slingul cu căptușeală, în timp ce altor mame nu. Încearcă diverse stiluri și alege-l pe cel care funcționează cel mai bine pentru tine.

► Citeste in continuare Purtarea bebelușului: 9 motive pentru a NU purta bebelușul cu fața în exterior


Babywearing-ul sau purtarea bebelusului: 5 lucruri pe care nu le stiai

Babywearing-ul sau purtarea bebelusului nu este numai un trend fotogenic ci este chiar recomandat de Academia Americana de Pediatrie pentru ca promoveaza atasamentul parinte-bebelus si il calmeaza.

Dar ce sistem de purtare a bebelusului alegem? Daca facem o trecere in revista a sistemelor de purtat bebelusi - vei fi coplesita sa multitudinea de modele si sisteme. Exista atat de multe marci, stiluri si companii diferite care pretind că sunt "cele mai bune", incât nu vei ști de unde să incepi. Iată insă ce trebuie să stii... citeste mai departe AICI.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi? 

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste. 

autor: redactor desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII