Mută-ți bebelușul în dormitor dar NU în patul tău!
Sunt multi părinți de bebeluși nou născuti care au pregatit o camera pentru bebe cu patut și decor minunat. Insă, realizează destul de repede că in loc să facă noaptea zeci de drumuri către camera bebelușului, mai bine il mută pe bebe in camera lor pentru o hrănire și alinare mai rapidă.
• Un sfat recent al Academiei Americane de Pediatrie spune că mutarea copilului în dormitor - dar nu în patul tău - este o mișcare inteligentă. In aceeași cameră dar NU in același pat.
- vei citi:
Bebelușii ar trebui să doarmă în același dormitor cu părinții lor
Sindromul de moarte subită a sugarului (SIDS)
Un mediu de somn sigur
Dificil, dar necesar!
Bebelușii ar trebui să doarmă în același dormitor cu părinții lor
Recomandările susțin împarțirea dormitorului cu bebelușul cel puțin în primele șase luni și, în mod optim, în primul an de viață, pe baza celor mai recente dovezi științifice.
Bebelușii ar trebui să doarmă în același dormitor cu părinții lor - dar pe o suprafață separată, cum ar fi un pătuț. Pune copilul să doarmă pe spate, în propriul pătuț, dar niciodată pe o canapea, fotoliu sau suprafață moale, spune noua declarație.
Recomandări suplimentare pentru a evita moartea subită a sugarului includ ținerea copilului departe de fumul de tutun, alăptarea, obținerea imunizărilor recomandate și oferirea suzetei odată ce alăptarea este stabilită.
Sindromul de moarte subită a sugarului (SIDS)
Sindromul de moarte subită a sugarului (SIDS) este numele dat morții subite și inexplicabile a unui bebeluș sănătos, care este pus la somn și ulterior găsit mort fără o cauză evidentă. Este principala cauză de deces la bebelușii cu vârsta cuprinsă între o lună și 12 luni.
Recomandarea are ca scop reducerea numărului de decese subite care apar uneori în primele luni de viață, spune specialistul în naștere Kitty Russ, RNC, MSN, MSHA. Atunci când un nou-născut doarme în camera părinților, mama sau tata sunt mai capabili să reacționeze la copil imediat dacă acesta este în suferință.
Vârsta la care un copil are un risc mai mic pentru moartea subită neexplicată variază în funcție de vârsta gestațională a copilului, spune Kitty Russ. Bebelușii care se nasc prematur riscă o perioadă mai lungă de timp decât bebelușii care se nasc la termen.
Un mediu de somn sigur
De multe ori, moartea bruscă a copilului este cauzată de mediile nesigure de somn, spune doamna Russ.
Cel mai important lucru pe care îl pot face părinții pentru a minimiza riscul de moarte subită a sugarului este să se asigure că bebe are un mediu de somn sigur, care include:
un pătuț sau leagăn;
un pătuț ce nu are pături, perne, plușuri sau bara de protecție în interior;
păstrarea locuinței fără fum;
menținerea camerei la o temperatură confortabilă - nu prea cald sau prea rece;
așezarea bebelușului pe spate pentru a evita obstrucția căilor respiratorii.
Ad-Extra3:
Dificil, dar necesar!
Dna Russ îi avertizează pe părinți să nu-și țină bebelușii în brațe pentru a-i determina să doarmă, chiar dacă plâng. Este deosebit de periculos dacă părinții adorm cu bebe în brațe, deoarece copilul se poate sufoca ușor.
„Când părinții ajung acasă în propriul mediu, sunt epuizați, frustrați și obosiți, iar bebelușii devin agitați. Dar știm, de asemenea, că nu vedem bebeluși murind de plâns”, spune doamna Russ. „Vedem bebeluși murind pe suprafețe de somn care nu sunt în siguranță, deoarece sunt prea moi.”
Dna Russ încurajează părinții să respecte regulile de somn de fiecare dată, chiar dacă pare dificil. „Din păcate, este nevoie de o singură dată pentru ca un accident să poată lua viața unui copil”, spune ea.
Iată de ce sunetele din natură (sunete albe) ajută bebelusul să doarmă mai relaxat (video)
Bebelușii adorm mai usor si sunt mult mai liniștiți dacă aud sunete din natură ca zgomotul produs de valurile mării, care se sparg de țărm, sunetul ploii sau foșnetul frunzelor - adică ceea ce se numește sunet alb.
Iata de ce preferă bebelusii acest sunet alb și cum il putem produce in camera unde doarme bebelușul.
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi si de noapte
Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?
Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.
Despre somnul bebelusului merita citit si:
Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?
► Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII