Vrei ca bebelușul să adoarmă? Iată 3 lucruri care funcționează și 3 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată.

Vrei ca bebelusul sa adoarma? Iata 3 lucruri care functioneaza si 3 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata

Vrei ca bebelușul să adoarmă? Iată 3 lucruri care funcționează și 3 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată.

Cei mai mulți părinți de bebeluși se confruntă cu probleme de somn ale bebelușului drag din dotare. Dar cum poți face un bebe să doarmă dacă nu este dispus să facă acest lucru? Da, este adevărat - uneori, adormirea bebelușului poate deveni un chin. 😴💤

→ Deși nu poți forța un bebelușul să adoarmă la comandă, există lucruri care îl aduc mai repede pe Moș Ene (pe la gene :) ) - sfaturile unui medic pediatru celebru.

- vei citi:
Legănatul și cântecele de leagăn pot funcționa cu adevărat
Ce zici de o plimbare cu mașina?
Cel mai bun mod de a induce somnul bebelușului
3 lucruri pe care NU trebuie să le faci!

Legănatul și cântecele de leagăn pot funcționa cu adevărat

"A face un bebeluș să se simtă somnoros necesită scăderea nivelului de cortizol, hormonul care îl menține revitalizat și gata de acțiune", spune medicul pediatru american Maureen Ahmann, „Iar pentru a scădea cortizolul, trebuie să calmăm simțurile.” Legănatul și cântecele de leagăn sunt cele mai cunoscute tehnici de calmare, dar orice tip de calmant senzorial poate funcționa, spune dr. Ahmann. Încearcă:

înfășatul; - citeste Infasatul: cinci motive pentru care bebelusul isi poate gasi mai repede calmul

masajul după o băiță; - citeste Masajul bebelusului pas cu pas si video explicativ

orice mișcare ușoară, repetitivă, cum ar fi balansarea;

hrănirea (nu până când adoarme bebelușul, ci doar până când devine somnoros);

scăderea intensității luminilor;

cântecele de leagăn, sunete liniștitoare sau zgomot alb. (Oprește televizorul!). - citeste Iata de ce sunetele din natura (sunetul alb) ajuta bebelusul sa doarma mai relaxat (video)

Secretul este eliminarea stimulării și semnalizarea organismului că este timpul să se odihnească”, spune dr. Ahmann.

Ce zici de o plimbare cu mașina?

Unii părinți susțin că o plimbare cu mașina este o modalitate sigură de a induce somnul. În perioadele disperate, poate fi tentant să pui bebelușul pe scaunul mașinii și să conduci în jurul blocului. Doar nu o fă pentru mult timp, spune dr. Ahmann.

Adormirea în mașină, deși uneori inevitabilă, nu este un obicei bun. Bebelușul doarme cel mai sigur pe o suprafață plană, fermă. Asigură-te că bebelușul doarme în siguranță tot timpul. Nu este negociabil, spune Dr. Ahmann. Pentru bebeluși, somnul în condiții de siguranță înseamnă a sta plat pe spate. Nu ar trebui să existe plușuri în pătuț, perne sau pături.

Citeste Iata care este pozitia corecta de somn pentru bebelusi si ce riscuri au alte pozitii - sfatul medicului pediatru

Cel mai bun mod de a induce somnul bebelușului

Cea mai bună metodă de a-l convinfe pe un bebelus sa doarmă atunci când trebuie, este să stabilești un program de veghe-somn și să îl respecți, spune Dr. Ahmann. „Nimic nu funcționează mai bine decât un program respectat”, spune ea. „Nu este întotdeauna posibil, dar încercați cât mai bine posibil.”

Bebelușii răspund la consecvență, rutina și structură, spune dr. Ahmann. Cu cât le întrerupeți mai puțin programul, cu atât mai probabil vor adormi la timp. „Dacă copilul tău în mod regulat adoarme greu noaptea, este posibil să fie nevoie să-i ajustezi programul de somn”, spune ea, de asta va recomand sa cititi Rutina de somn a bebelusului in trei pasi: o stiinta a somnicului

3 lucruri pe care NU trebuie să le faci!

Există numeroase modalități de a-ți face copilul să adoarmă. Dar iată 3 lucruri pe care nu ar trebui să le încerci:

Nu ține copilului treaz toată ziua doar pentru a dormi mai mult noaptea!

Acest lucru nu funcționează de obicei, spune Dr. Ahmann. Faptul că este extenuat, va face inducerea somnului mult mai grea iar copilul nu se va putea relaxa și odihni corespunzător.

Nu pune cereale în biberonul cu lapte!

Oamenii credeau că cerealele țin mai bine de foame, astfel bebe nu se va mai trezi noaptea. Nu este adevărat, spune Dr. Ahmann. „Am învățat că cereale înainte de culcare nu fac ca bebelușii să doarmă mai mult și, de fapt, poate provoca mai multă neliniște din cauza durerii cauzate de gaze”, spune ea. Bebelușii ar trebui să bea doar lapte matern sau formulă. Hrănește-l cu cereale doar atunci când începi diversificarea - de la 6 luni.

Nu adormi cu bebe în brațe!

Somnul sigur este o necesitate. „Prea frecvent, părinții epuizați adorm ținându-și copilul în brațe și se trezesc ore mai târziu găsindu-l într-o poziție periculoasă”, spune dr. Ahmann. „Dacă ești prea obosită, puneți copilul înapoi în pătuț. Un copil nu va muri din cauza plânsului!"

Urmează un program consecvent și folosește tehnici de calmare - ar trebui să fie tot ce ai nevoie pentru a asigura un somn odihnitor celui mic.

Iată de ce sunetele din natură (sunete albe) ajută bebelusul să doarmă mai relaxat (video)

Bebelușii adorm mai usor si sunt mult mai liniștiți dacă aud sunete din natură ca zgomotul produs de valurile mării, care se sparg de țărm, sunetul ploii sau foșnetul frunzelor - adică ceea ce se numește sunet alb.

Iata de ce preferă bebelusii acest sunet alb și cum il putem produce in camera unde doarme bebelușul.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelușului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

► Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2025

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII