Ce facem când bebe are năsucul înfundat și nu poate dormi? Igiena năsucului este foarte importantă!

Ce facem cand bebe are nasucul infundat si nu poate dormi? Igiena nasucului este foarte importanta!

Ce facem când bebe are năsucul înfundat și nu poate dormi? Igiena năsucului este foarte importantă!

In primele sale zile de viata, bebelusul se adapteaza la mediul exterior, acest lucru incluzand si curatarea aparatului respirator de secretiile intrauterine si de resturile de lichid amniotic. Acest proces firesc face ca bebelusul sa stranute destul de des si sa aiba secretii nazale in aceasta etapa, fapt ce nu ar trebui sa te ingrijoreze.

În timp ce este posibil ca bebelușul tău să nu îți poată spune ce simte, vei putea identifica câteva simptome care pot indica faptul că are congestie nazală. Unele dintre simptomele obișnuite includ un nas care curge constant, respirație zgomotoasă, sforăit, scobirea nasului, strănutul și probleme de somn.

Iata sfaturile noastre cand bebelusul are nasucul infundat si nu poate dormi...

Curatarea cailor respiratorii la bebelusi sau cum efectuam igiena nazala a bebelusului?

In primele sale zile de viata, bebelusul se adapteaza la mediul exterior, acest lucru incluzand si curatarea aparatului respirator de secretiile intrauterine si de resturile de lichid amniotic. Acest proces firesc face ca bebelusul sa stranute destul de des si sa aiba secretii nazale in aceasta etapa, fapt ce nu ar trebui sa te ingrijoreze. De altfel, din cauza ca aparatul lor respirator este foarte firav, caile respiratorii fiind foarte inguste, bebelusii stranuta adesea in primele luni de viata si respira uneori zgomotos, fara ca acestea sa fie neaparat simptome ale unei afectiuni respiratorii. Igiena nazala a bebelusului trebuie facuta zilnic, insa nu exagerat.

Curatarea nasului cu batista bebelusului

Curatarea nasucului se face de obicei dupa baita, pentru ca secretiile se inmoaie, insa daca este cazul ea se poate efectua si in timpul zilei, dar nu mai mult de doua - trei ori pe zi, pentru a nu irita mucoasa nazala. Pentru o igiena corecta, foloseste ser fiziologic, solutii pulverizatoare cu apa de mare, betisoare igienice sterile si o pompita speciala din silicon (aspiratoarele de tip „batista bebelusului” sunt recomandate ceva mai tarziu si pot fi folosite pana spre varsta de doi ani, cand copilul invata sa sufle singur nasul).

Igiena nasucului bebelusului este importanta

Igiena nazala, atat la copii cat si la adulti, constituie unul dintre aspectele extrem de importante ale mentinerii sanatatii aparatului respirator si a organismului in general. Inca de la nastere, igiena nazala ar trebui inclusa in preocuparile zilnice ale parintilor, intrucat efectuarea ei in mod corect sau, dimpotriva, neglijarea ei, contribuie la ritmul imbolnavirilor copilului despre care se stie ca, mai ales in sezonul rece, sunt foarte frecvente.
 
O igiena nazala corecta tine departe racelile si ii asigura copilului o respiratie sanatoasa, fapt ce se va reflecta in starea sa generala de sanatate.

Ad-Extra3:

Simptomele congestiei nazale la bebelusi sau nasul infundat la bebelusi

În timp ce este posibil ca bebelușul tău să nu îți poată spune ce simte, vei putea identifica câteva simptome care pot indica faptul că are congestie nazală. Unele dintre simptomele obișnuite includ un nas care curge constant, respirație zgomotoasă, sforăit, scobirea nasului, strănutul și probleme de somn.

Cu ce se desfunda nasul la bebelusi

Nasul infundat nu este uneori legat de niciuna dintre cauzele ce tin de afectiuni ale aparatului respirator. Exista studii care au scos la iveala ca una dintre cauzele mai putin cunoscute ale nasului infundat constant la copii ar putea fi consumul mare de lapte si de produse lactate, mai ales seara sau in a doua parte a zilei. Nedigerate corespunzator, acestea raman in stomac pe timpul noptii si pot antrena un reflux stomacal, facand ca resturile sa fie antrenate spre caile respiratorii, ceea ce poate conduce la infundarea nasului pe timpul noptii. De aceea obiceiul la care bebelusii renunta foarte greu uneori, acela de a bea lapte seara, poate constitui una dintre cauzele nasului infundat care nu isi gaseste explicatia clinica in alte afectiuni ale aparatului respirator.

Desfundarea nasului trebuie facuta in mod constant, printr-o igiena nazala adecvata care sa permita o respiratie corespunzatoare, intrucat respiratia are repercusiuni asupra functionarii intregului organism.

Congestia nazală poate provoca disconfort bebelușului și îl poate împiedica să se hrănească sau să doarmă corect. Dacă observați semne de congestie nazală, încercați să curăţaţi nasul pentru a-i scădea disconfortul.

Nasul infundat la bebelusi:

12 intrebari si raspunsuri despre folosirea unui nebulizator pentru copii
Congestia nazala a copilului se invinge cu un plasture Respiran
Copilul tau are nasul infundat seara? Ce e de facut ...

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Liliana
    Lilianatrimis la 23/12/2020

    Baieţelul meu are 2 ani şi 4 luni si se trezeste o singura data pe noapte pentru a bea apa.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Andrada
    Andradatrimis la 4/12/2020

    Buna nou folosim de la o luna srayul este foarte bun multumim

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII