Va ganditi la al doilea copil? 10 intrebari care merita luate in considerare.

Va ganditi la al doilea copil? 10 intrebari care merita luate in considerare.

Va ganditi la al doilea copil? 10 intrebari care merita luate in considerare.

Daca ai un copil, e minunat sa te gandesti si la al doilea copilas care sa va umple viata de bucurie. Dar, decizia de a avea un alt copil poate duce la mici conflicte între parteneri și multe păreri în contradictoriu. Deci, de unde știi dacă ești pregătită pentru un alt copil? Dar partenerul tău ce perere are? Desigur, si parerea lui conteaza.

Pentru o discutie despre al doilea copil, incepeți cu aceste 10 întrebări. Răspunsurile vă pot oferi o parte din adevar...

- vei citi:
Ce părere are soțul meu despre un al doilea copil?
Cum se va descurca copilul meu având un frate sau o soră mică?
Ne putem permite să avem un alt copil?
Este casa suficient de mare pentru încă un copil?
Cum ne va modifica stilul de viață un al doilea copil?
Cum ne va schimba familia un al doilea copil?
Care este motivul principal pentru care îmi doresc un al doilea copil?
Sunt gata să fac totul din nou?
Cum mă voi simți dacă nu voi avea un al doilea copil?
Vreau într-adevăr să am un al doilea copil?

Ce părere are soțul meu despre un al doilea copil?

Iti doresti al doilea copil si sotul ezita? Este dificil, greu și trist când inima soțului tău nu se află în același loc ca a ta, când dorințele voastre nu sunt aceleași... În loc să încerci să-ți mulțumești partenerul cu o decizie cu care nu te simți bine sau invers, fă un pas înapoi și acordă-i timp.

Vorbți unul cu celălalt despre motivul pentru care vrei sau nu vrei un alt copil. Vedeți dacă puteți găsi un compromis, cum ar fi revizuirea conversației peste câteva luni sau setarea unei date, într-un an sau doi, când veți începe să încercați să concepeți. Cu cât sunteți mai sinceri și cu cât comunicați mai mult, cu atât va fi mai ușoară decizia.

Citeste si: Eu vreau un copil, dar EL nu... ce facem?

Cum se va descurca copilul meu având un frate sau o soră mică?

Un copil singur în vârstă de 7 ani poate fi extrem de încântat de faptul că ar avea un frate sau o surioară sau dimpotrivă, se poate simți incredibil de trădat. Pe de altă parte, se poate adapta frumos la noul membru al familiei sau poate acționa încercând să vă atragă atenția care acum este împărțită între el și copilul numărul doi.

Copilul tău nu are ultimul cuvânt în decizia de a avea un alt copil, desigur. Dar ar trebui să vorbești cu copilul tău dacă este suficient de mare, pentru a înțelege și a lua în considerare modul în care viața sa se va schimba atunci când vei intra pe ușă cu un nou-născut. Indiferent de vârsta copilului, ia niște măsuri suplimentare pentru a-l ajuta să se adapteze la o nouă soră sua un frate, dacă decideți să aveți un alt copil. Citeste: Ajuta-ti copilul sa accepte venirea pe lume a nou-nascutului

Ne putem permite să avem un alt copil?

Costurile creșterii unui copil cresc în fiecare an. Nu numai că ar trebui să analizezi cheltuielile pe termen lung, ci să te gândești la costurile care vor aspira imediat banii din buzunar - analize de sarcină, naștere, alte facturi de spital, rețete, scutece, produse pentru copii, haine, jucării, etc. Aceste costuri vor crește rapid...

Evaluarea bugetului familiei pare un exercițiu neloial atunci când aveți în vedere un copil. Cu toate acestea, cunoașterea bilanțului vă poate ajuta să decideți dacă sunteți pregătiți financiar pentru un alt copil acum sau dacă trebuie să așteptați un an pentru a vă reevalua finanțele.

Ad-Extra3:

Este casa suficient de mare pentru încă un copil?

Un membru în plus în casă ar putea necesita unele modificări fizice. S-ar putea să fie nevoie sa renunti la biroul de acasă sau copiii ar putea ajunge să împartă o cameră ca alternativă. Este posibil să fiți nevoiți să cumpărați un cărucior dublu, pentru ca amândoi copiii să fie plimbați în același timp. Locurile din spate al unei mașini mici trebuie să fie suficiente pentru două scaune voluminoase. Bucătăria ta minusculă care era perfectă pentru voi trei, trebuie acum să facă loc unui scaun înalt. Gândiți-vă la diferitele schimbări pe care va trebui să le faceți, astfel încât acestea să nu fie un șoc atunci când vedeți cele două linii roz pe un test de sarcină.

Cum ne va modifica stilul de viață un al doilea copil?

Pe măsură ce primul născut crește, vei câștiga ceva mai multă libertate. Când vine un al doilea copil, te întorci la zero. Să te îmbraci rapid și să mergi undeva nu mai este atât de ușor. Adaugă un al treilea sau al patrulea copil, mai ales dacă au vârste apropiate și este posibil să nu ai suficiente mâini libere...

În ceea ce privește schimbările modului tău de viață... acea croazieră  de o săptămână nu va mai fi posibilă curând. Chiar și plimbările prin oraș vor fi din nou un calvar. Căruciorul va trebui să fie pus în mașină. Geanta de scutece va trebui să fie pregătită mereu. Multe dintre schimbări sunt subtile, dar sunt de luat în considerare.

Cum ne va schimba familia un al doilea copil?

A avea un copil chiar schimbă totul. Asta nu se aplică doar primului născut. Dinamica familiei tale se va schimba și la al doilea/treilea copil.

Dacă treceți de la un copil la doi, acea concentrare de 100% asupra primului născut va fi acum împărțită. La început, această schimbare va fi în favoarea copilului, deoarece vei schimba constant scutecele și vei hrăni copilul. Iar când ai un moment liber pentru a te juca cu primul copil, tot ce vei dori este să dormi.

Este ușor să te simți copleșită, pentru că acum încerci să ai grijă de nevoile celor doi copii în aceleași 24 de ore pe care le-ai avut întotdeauna. Chiar și cu cel mai util soț, alți membri ai familiei și prieteni, vei avea nevoie de o perioadă de ajustare pentru a fi părinte de doi.

În cele din urmă, timpul tău se va transforma într-un echilibru mai egal între copii. Dar dinamica familiei tale va fi mereu schimbată.

Care este motivul principal pentru care îmi doresc un al doilea copil?

Întreabă-te de ce vrei un al doilea/treilea copil. Vrei ca primul tău copil să aibă o soră/un frate? Simțiți presiune din partea partenerului/familiei să ai un al doilea copil? Ești îngrijorată că aceasta ar putea fi ultima ta șansă înainte de a îmbătrâni prea mult să ai un alt copil?

Care este motivul tău principal pentru care îți dorești să ai un al doilea copil sau care este motivul tău numărul unu pentru care nu îți dorești un alt copil?

Sunt gata să fac totul din nou?

Bebelușii au miros inconfundabil și sunt super drăgălați, dar poate fi obositor.

Când noutatea devine rutină, realitatea lovește. Trebuie să fii la datorie la toate orele, să fugi după un copil care țipă, să schimbi scutece și să-ți schimbi programul în funcție de copii. iei totul de la zero.

În plus, ești mai în vârstă acum. Poate fi mai dificil să rămâi însărcinată și, dacă ai peste 35 de ani, riscurile de probleme de sarcină și avort pot fi mai mari. Dacă ai nevoie de tratamente de fertilitate sau apar alte complicații, asigură-te că poți fi prezentă pentru primul copil.

Nu uita, de asemenea, efectele recuperării postpartum, epuizarea și stresul. Da, bebelușii sunt minunați, dar trebuie să decideți dacă sunteți pregătiți pentru aceste provocări.

Cum mă voi simți dacă nu voi avea un al doilea copil?

De multe ori ne gândim cum ar fi viața noastră dacă le-am adăuga ceva. De data aceasta, gândește-te la viața ta dacă nu ai adăuga acel "ceva", cum ar fi un alt membru al familiei tale. S-ar putea să simți că familia ta este completă cu un copil sau ai putea simți că cineva pe care nu l-ai întâlnit încă lipsește.

Această întrebare simplă poate dezvălui o serie de emoții, de la regret până la ușurare. Explorați aceste emoții.

Vreau într-adevăr să am un al doilea copil?

Simplu: Vrei să ai un al doilea copil? Este cea mai importantă întrebare care trebuie pusă și necesită un răspuns onest.

Presiunea, încercarea de a salva o căsătorie, plictiseala și fertilitatea care bate la ușă, te pot încuraja să crezi că vrei să ai un copil. Îndepărtează-te de influențele exterioare și întreabă-te: Vreau să am un al doilea copil?

Amintește-ți doar, nu există un răspuns corect sau greșit. Fiecare familie este unică. Decizia ta de a crește un copil sau o casă plină de copii este ceea ce este potrivit pentru tine și familia ta.

 Esti pregatita pentru al doilea copil?

Daca primul copil a fost o intamplare complexa a vietii: fericire si grija, temeri si dragoste, incercari noi si multe greutati, probabil ca intrebarea/dilema de a avea sau nu al doilea copil inca nu ti-a oferit un raspuns ferm. Iata insa, am pregatit un test care te poate ajuta sa descoperi un raspuns- cel putin pentru sufletul tau

Teste, care va pot ajuta sa va intelegeti mai bine:

  Cat de tare doresti sa devii mama?
 Ce fel de tata vei fi?

12 diferente intre prima si a doua sarcina

Daca despre prima sarcina a unei femei putem spune ca exista ceva special si magic, la a doua sarcina femeile sunt mult mai relaxate. Stiind la ce sa te astepti si prin ce vei trece, nevoia de informatie este mai putin presanta. Si ai mai putine frici de sarcina. Din multe puncte de vedere, a doua sarcina este mai lipsita de stres si emotii ... ba chiar o vezi din alta perspectiva. Iata cel putin 12 diferente majore intre prima si a doua sarcina.

Intrebari firesti despre viata cu doi copii

Cum il vom creste? Cum se va intelege cu fratiorul / surioara? Ne vom descurca financiar? Unde vom incapea in apartamentul asta minuscul? Sunt doar cateva dintre zecile de intrebari care se transforma rand pe rand in argumente pro si contra deciziei de a avea cel de-al doilea copil.

Citeste si 10 motive pentru a avea al doilea copil

 Daca te numeri printre parintii care inca nu stiu daca mai vor sau nu un al doilea copil, pe forumul Desprecopii gasesti in topicuri mai vechi sau mai noi, marturisiri ale parintilor cu mai multi copii sau ale celor care au optat pentru un copil unic si care au avut sau au aceleasi temeri ca si tine:

Al doilea bebe?
Vine al doilea bebe! Cum ma descurc?
Ce faci cu primul cand vine al doilea copil?
Un copil? Doi? Ce parere aveti?

Dilema mamicilor: care este cea mai buna diferenta de varsta intre copii?

O intrebare foarte des intalnita pe forumul Desprecopii este ... eterna intrebare: la ce diferenta sa fac al doilea copil? Ce diferenta este ideala intre copii?

Ei bine, cat timp asteptati intre copii este o alegere persoanala, iar fiecare diferenta de varsta aduce propriile ei provocari si beneficii. Nu exista diferenta ideala.

Odata ce adaugati dinamici si personalitati diferite la reteta, viata de familie este ca un roller-coaster. Deci, ce trebuie sa faca o mama? Sa ia fraiele situatiei si sa se pregateasca pentru urcusuri, coborasuri, nopti nedormite, frici de la febra ... si par nearanjat, fie ca exista o diferenta de 2,5 sau de 10 ani intre copii citeste ma departe aici > 

Forumul aspirantelor

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: redactor desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII