Simptome de sarcina in saptamana 4

Simptome de sarcina in saptamana 4

Simptome de sarcina in saptamana 4

In saptamana 4 de sarcina, e posibil ca tu sa fii un pic confuza si poate te intrebi dacă esti cu adevarat gravidă  dar daca esti, bebelusul si-a gasit deja casa: Blastocistul și-a încheiat călătoria de la trompa uterină si a ajuns in uter.

Iata ce simtome de sarcina sunt clasice pentru saptamana 4 de sarcina.

veti citi
Saptamana 4 de sarcina, bebe are 4 celule
Ce simptome vei avea in saptamana 4 de sarcina?
Saptamana 4 de sarcina in video
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
 

Saptamana 4 de sarcina, bebe are 4 celule

În ciuda dimensiunilor sale extrem de minuscule - nu mai mult de 1 milimetru și nu mai mare decât o sămânță de mac, micul tău embrion este ocupat să-și amenajeze casa.

În timp ce sacul amniotic se formează în jurul lui, la fel și sacul cu gălbenuș, care va fi ulterior încorporat în tractul digestiv al copilului tău.

saptamana 4 sarcina
saptamana 4 de sarcina - dimensiunea bebelusului

Dupa momentul magic al intalnirii si conceptiei magice, ovulul nu rămâne unic mult timp. În câteva ore, se împarte în două celule, apoi în patru și așa mai departe, până când grupul în creștere cuprinde aproximativ 100 de celule la doar câteva zile după acea primă întâlnire crucială între spermă și ovul. Unii vor forma embrionul, alții placenta, dar, deocamdată, rămâne doar o bilă microscopică de celule care reprezintă o cincime din dimensiunea perioadei de la sfârșitul acestei propoziții. 

Ce simptome vei avea in saptamana 4 de sarcina? 

Sangerarea de implantare: 

S-ar putea totusi sa ai o sangerare usoara, semn ca ovulul s-a implantat de mucoasa uterului. Dar aceasta sangerare nu trebuie sa fie la fel de abundenta ca o menstruatie. Multe femei sunt putin confuzate de aceasta sangerare usoara si cred ca nu sunt insarcinate insa ... acum e si momentul sa observi usoarele semne pe care ti le da corpul. Iata care este diferenta dintre sângerarea de implantare si sângerarea menstruală si cum poti calcula vârsta sarcinii.

Gust metalic

Dacă simți că ai brusc un gust metalic - este ceva foarte normal.  Gustul metalic este adesea un efect secundar al sarcinii și încă unul poți să creezi până la hormonii care produc ravagii în corpul tău, ceea ce poate face ca papilele gustative să devină sălbatice.

Până când simptomele de sarcina se vor atenua - în al doilea trimestru de sarcina, va trebui sa te lupti cu gustul metalic - bea limonada și alte sucuri de citrice, suge bomboane acre și mananca alimente acre sau marinate în oțet. Un alt lucru de încercat? Periați limba de fiecare dată când vă spălați pe dinți sau gargarați cu puțină apă sărată.

Citeste mai multe detalii aici Gustul metalic in gura sau disgeuzia, un simptom al sarcinii

Balonare si crampe usoare

Pentru ca in corpul tau are loc o mare transformare, adica creste o noua viata, hormonii sunt dati peste cap pur si simplu. Din acest motiv, hormonii sunt de vina pentru tot - de la starea de spirit și balonare până la crampe ușoare. Familiarizați-vă cu hormonii de sarcină acum ... veți auzi multe despre ei în următoarele nouă luni sau cam așa ceva.

VIDEO: Saptamana 4 de sarcina

Video: Saptamana 4 de sarcina

Citeste informatii complete despre SAPTAMANA 4 DE SARCINA

Citeste Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nasterea bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

 Afla cum cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Descarca aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

autor: Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII