Cum să ai cel mai FERICIT bebeluș. 5 sfaturi de la un pediatru celebru
"Cel mai fericit bebeluș din lume" este titlul unei cărți celebre scrise de un medic pediatru american, Dr. Harvey Karp.
Cele 5 sfaturi ale sale se referă la faptul că imediat după naștere, bebelușul nou-născut tânjește încă la confortul pe care l-a avut în burtica mămicii și ne învață cum să recreăm mediul calmant care îl va face fericit. Și cine nu își dorește un bebeluș fericit?
- vei citi:
Cum să creezi un „al patrulea trimestru” acasă
Cele cinci tehnici liniștitoare
Reflexul calmant și de ce contează
Al patrulea trimestru de sarcina sau trimestrul bebelusului
Cel mai fericit bebelus din lume
Cel mai fericit bebelus din lume - este titlul unei carti celebre scrisa de un media pediatru Dr. Harvey Karp (o poti gasi aici la Emag). Autorul ne invita sa vedem cum este perceputa lumea de catre copilul tau si sa inveti un program de tehnici eficiente pe care el le-a folosit cu succes de nenumarate ori pentru calmarea bebelusilor.
S-ar putea ca initial ele sa ti se para oarecum ciudate, insa, de indata ce te deprinzi cu ele, vei vedea cat de simple sunt. Timp de mii de ani parintii din toate colturile lumii le-au folosit cu succes ca sa-si linisteasca bebelusii … si in curand tu vei face la fel! - Cum să transformăm primele trei, patru luni de viaţă ale bebeluşului într-o prelungire a vieţii intrauterine. - Reflexul de liniştire - cum să descoperim şi să folosim "butonul" magic ce linişteşte plânsul bebeluşilor în primele luni de viaţă. - Cele cinci strategii simple, dar miraculoase - înfăşatul, poziţia pe o parte/pe burtică, şâşâitul, legănatul şi suptul - ce declanşează reflexul de liniştire. - Terapia cu alinturi - cum să îmbinăm cele cinci strategii pentru a domoli şi cele mai teribile colici ale bebeluşului.
Cum să creezi un „al patrulea trimestru de sarcina” acasă
Nu poți fii însărcinată in un al patrulea trimestru de sarcina insa pastreaza zen-ul! Dar Dr. Karp îi ajută pe cititori să înțeleagă situația din perspectiva copilul, deoarece bebe a fost atât de fericit în burtica mamei pentru 9 luni.
Desi am fost obisnuiti sa credem ca sarcina are trei trimestre de sarcina, in publicatiile pediatrice din Europa de Vest si SUA, se vorbeste tot mai des despre al patrulea trimestru al sarcinii. Intr-adevar, sarcina desi are ca moment de apogeu nasterea bebelusului, are si o perioada de restabilire ulterioara a echilibrului mamei dar si adaptarea bebelusului la viata, fara cordon ombilical ...in conditiile in care va respira aerul nefiltrat al exteriorului si va invata, in fiecare zi cum sa doarma, cum sa pape si cum sa invete iubirea. Grea misiune intr-adevar. Teoria dr Karp despre trimestrul al patrulea explică de ce nou-născutul tânjește încă la confortul pântecelui și la ce se poate face pentru a recrea mediul calmant asemănător uterului chiar acasă.
► Citeste Al patrulea trimestru de sarcină sau trimestrul bebelusului. Bebe invață o noua lume iar mami uită ce e somnul.
Cele cinci tehnici liniștitoare sunt:
înfășatul
poziția lateral / stomac (poziția preferată a bebelușului pentru a-l calma)
zgomotele albe (pentru a recrea sunetul din pântec)
legănatul (ușor înapoi și înapoi)
suptul (scoate suzeta din sertar!)
Însă Dr. Karp nu doar prezintă aceste sfaturi, ci dedică un capitol fiecăruia, oferind o înțelegere minuțioasă a motivului pentru care fiecare este important și eficient. Cel mai fericit bebelus din lume - este titlul unei carti celebre scrisa de un media pediatru Dr. Harvey Karp (o poti gasi aici la Emag).
Ad-Extra3:
Reflexul calmant și de ce contează
Bebelușii au reflexe de siguranță, reflexe de hrănire și reflexe fetale, dar știai că bebelușii au, de asemenea, un reflex calmant, care este, în esență, un decuplator pentru plâns? Potrivit Dr. Karp, este reflexul calmant care calmează efectiv plânsul atunci când oferi senzații care amintesc de viața din pântece. Cum faci asta? Răspunsul este mai jos...
Bine, deci acum știi că cele 5 sfaturi de mai sus imită pântecele și pot porni reflexul calmant pentru a minimiza perioadele de plâns sau chiar a le elimina și - da - a avea un bebe mai fericit!
Fiecare bebeluș este diferit și preferă doar înfășat, legănat, etc. Găsirea preferinței bebelușului poate juca un rol important în realizarea acelui vis minunat: cel mai fericit bebe.
Citeste pe larg Infasatul: cinci motive pentru care bebelusul isi poate gasi mai repede calmul
Odiseea emotiilor unui bebelus: cum incepe cladirea inteligentei emotionale
Dezvoltarea emotiilor copilului incepe inca din burtica mamicii. Inca de la nastere, bebelusul trece printr-un tsunami de emotii, frici, descoperiri senzoriale. De aceea, primul an de viata este esential pentru echilbrul emotional al unui copil.
Dar să ne imaginăm primul an de viață prin mintea și inima unui copil ...pentru a intelege cum incepe cladirea inteligentei emotionale - citeste in continuare aici.
Despre cum poti sa iti faci bebelusl fericit citeste si
Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp
Iata de ce sunetele din natura (sunetul alb) ajuta bebelusul sa doarma mai relaxat (video)
De ce sunt bebelusii mai agitati seara?
Este imposibil sa rasfeti un bebelus
► Sectiunea Somnul Bebelusului - ghid complet.
autor: Redactor Desprecopii.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII