Da frau liber imaginatiei si joaca-te cu copilul tau
Da, îți iubești copilul mai mult decât viața în sine. Da, ai merge pe cărbuni încinși pentru a-l face fericit și, da, sunetul râsului său îți face inima să tresalte de bucurie.
De asemenea, este ok și absolut normal (și uman!) să te plictisești cu un joc aparent nesfârșit de construit turnuri, să intri în mintea unui copil și să îți dai frâu liber imaginației mai mereu. Dar prin joacă el învață o varietate de abilități sociale și practice și se conectează cu tine. În plus, timpul de joacă activ împreună este o modalitate prin care tu poți să-i demonstrezi copilului tău că ești acolo pentru el.
Și părinții trebuie să se distreze alături de copii!
Nu trebuie să faci ieșiri costisitoare sau să îi cumperi copilului cea mai nouă jucărie pentru a vă distra. Cele mai distractive și amuzante activități pentru copii sunt acelea creative care au loc acasă, începând de la a face curățenie împreună, a găti ceva sau a sparge în curte baloane cu apă.
Caută idei de joacă în propriile pasiuni
Încearcă să găsești activități pe care tu și copilul le puteți face împreună, dar care se bazează pe ceea ce deja iubești să faci. Dacă îți place arta, puteți desena împreună. Dacă preferi să stai în grădină, găsește o modalitate de a include și copilul. Desigur, este posibil să sacrifici o anumită calitate pentru a-ți include copilul în funcție de activitate, dar va merita să-ți incluzi copilul în ceva ce îți place.
Este, de asemenea, posibil să găsești o activitate pe care o puteți desfășura în paralel; doar asigură-te că îl menții în spiritul jocului.
Invață ceva nou
Dacă nu ai un hobby potrivit pentru copii, poți încerca să găsești o nouă activitate pe care tu și copilul o puteți face împreună. Procesul de eliminare pe măsură ce încercați lucruri noi vă poate oferi în sine o anumită structură și vă poate ajuta să rupeți monotonia. După ce găsești ceva de care copilul se bucură, vei putea, de asemenea, să modelezi răbdarea și perseverența în fața unor posibile frustrări sau eșecuri, deoarece activitatea este nouă pentru amândoi. Încercarea lucrurilor noi te poate ajuta, de asemenea, pe tine dar și pe copilul tău să descoperiți interese și pasiuni comune. Iar a învăța ceva ce nu-ți place poate fi o experiență importantă.
Ad-Extra3:
Schimbă peisajul
Nu numai că un loc nou (chiar dacă este propria curte) vă poate oferi câteva peisaje "proaspete", dar această abordare vă poate ajuta pe amândoi să vă gândiți la jocuri noi.
Gândește-te la propria ta listă de activități
Dacă încerci întotdeauna să jonglezi cu lucruri precum gătitul, munca sau un antrenament fizic, găsește modalități de a include și copilul. Poți găsi, de asemenea, modalități prin care copilul să practice sport sau yoga cu tine. Cu gătitul, chiar și micuții pot ajuta la amestecat ceva (chiar dacă la sfârșit e ceva mai multă dezordine), iar copiii mai mari pot ajuta cu pregătirea, măsurarea ingredientelor și multe altele.
Setează limite
Chiar dacă vei deveni creativ, uneori copilul tău va dori să joace un joc pe care tu îl găsești complet plictisitor. În loc să simți că te-ai blocat într-un infern nesfârșit al curselor cu mașinuțe, stabilește o limită de timp. Astfel, poate fi o modalitate de a satisface dorința copilului tău de a se juca un anumit joc cu tine, păstrându-ți sănătatea mintală intactă. După ce ai stabilit limita pentru 15, 20 sau 30 de minute, evită să te uiți la telefon în timp ce te joci cu el, sau să faci orice altceva.
Cum putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti: despre inteligenta, joaca, somn si alegeri
Putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti?
Produsele care stimuleaza inteligenta sunt o mare afacere: cartile, jucariile, DVD-urile, software-ul, jocurile si programele educationale sunt concepute pentru a va face copilul o minune intelectuala.
Multe dintre aceste produse vin cu pretentii - explicite sau implicite - ca utilizarea lor este sustinuta de dovezi stiintifice. Sunt ele adevarate? citeste in continuare aici >
Despre cum poti petrece timp de calitate cu copilul - iata sugestii:
Copiii isi petrec mai putin timp liber afara decat puscariasii: semnal de alarma si ce e de facut
Cum utilizeaza familia ta ecranele: despre beneficii dar si limite
Vara asta spunem DA sportului
Nevoia de socializare a copilului la varsta de 2-3 ani
Jocurile interactive un mod placut de a va cunoaste mai bine copiii
Peste 200 planse de colorat pentru copii
21 de jocuri in interior pentru copii
31 labirinturi pentru copii
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII