Diabetul si boala Covid-19. Ce trebuie sa stii daca ai diabet - sfatul medicilor de la Harvard

Diabetul si boala Covid-19. Ce trebuie sa stii daca ai diabet - sfatul medicilor de la Harvard

Diabetul si boala Covid-19. Ce trebuie sa stii daca ai diabet - sfatul medicilor de la Harvard

Diabetul si boala Covid-19. Ce trebuie sa stii daca ai diabet - sfaturile Universitatii de Medicina de la Harvard, SUA.

Ce trebuie să știi despre COVID-19 dacă ai diabet - sfatul medicilor de la Harvard

Datele preliminare din China si Italia sugerează că persoanele cu diabet zaharat și alte afecțiuni preexistente sunt mai susceptibile să sufere complicații grave și mortale din cauza COVID-19 decât persoanele fără diabet și alte afecțiuni.

Dar COVID-19 și coronavirusul care îl provoacă sunt inca noi pentru stiinta, iar cercetătorii încă investighează modul în care acestea au impact asupra imunității. Știm, de asemenea, că, dacă o persoană are diabet și suferă de gripă sau o altă infecție, poate avea rezultate mai grave pentru sănătate. Întrebarea este de ce.

Zaharurile mari din sânge pot interfera cu capacitatea globulelor albe de a lupta împotriva infecției. Așadar, există posibilitatea ca persoanele cu zaharuri mari în sânge să aibă un sistem imunitar suprimat, lăsându-le mai susceptibile la complicații pulmonare. Încă nu există date suficiente pentru a ști dacă există o legătură între controlul zahărului din sânge și rezultatele COVID-19.

Citeste Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce

Pregătirea și precauțiile reprezintă cea mai bună protecție, daca ai diabet

Din fericire, putem ajuta la protejarea persoanelor cu diabet zaharat cu informațiile pe care le știm. Dacă ai diabet de tip 1 sau de tip 2, urmați următorii pași pentru a vă pregăti și reduce riscul de infecție:

Spălați-vă regulat pe mâini. Aveți grijă să vă spălați frecvent mâinile. Ar trebui să folosiți săpun și apă și să frecați cel puțin 20 de secunde. Spălați-vă mâinile ori de câte ori pregătiți sau mâncați mâncare, îngrijiți un copil sau o persoană bolnavă, folosiți toaleta sau ieșiți în public.

Purtați o mască de protectie în public. Dacă trebuie să părăsiți casa, de exemplu, pentru a merge la magazinul alimentar sau la farmacie, purtați o mască de față din pânză. Daca nu ai masca chirugicala, iti poti face singur mastile.  Nu se recomandă purtarea unei măști N95, deoarece acestea ar trebui rezervate pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Pastreaza distanțarea socială / fizică. Stați la cel puțin șase metri distanță față de alte persoane și evitați să vă adunați în grupuri mari. Dacă te îmbolnăvești, rămâi acasă și izolea-zate de ceilalți oameni din gospodărie.

Ai grija de stocul de medicamente esentiale de care ai nevoie pentru a pastra glicemia in limite normale. Stochează consumul de insulină, consumul de testare a glucozei, benzile de testare a cetonelor, comprimatele de glucoză și rețetele actualizate.

Continua sa iei inhibitori ACE și ARB, conform indicațiilor. Dacă luați inhibitori ACE sau ARB pentru hipertensiune arterială, boli de inimă sau diabet, continuați să le luați, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altfel. A existat un raport controversat care spunea că aceste medicamente ar putea face persoanele mai sensibile la COVID-19, dar nu există dovezi că acest lucru este adevărat. De fapt, American Heart Association și alte asociații importante recomandă utilizarea lor continuă.

Fii pregătit dacă te îmbolnăvești. Păstrați o sursă de medicamente pentru reducerea febrei, cum ar fi paracetamol si siropul de tuse în casă.

Dacă ai diabet și te îmbolnăvesti de COVID-19

Este foarte important pentru persoanele cu diabet să înțeleagă că boala COVID-19 le poate ridica nivelul tensiunii arteriale și că tensiunea arterială ridicată poate duce la deshidratare. Dacă te îmbolnăvești, bea multe lichide și verifică-ți tensiunea arterială în mod regulat. Adresați-vă medicului dumneavoastră instrucțiuni despre cum să vă urmăriți tensiunea arterială și să vă ajustați pentru modificări.

În plus, verificați mai frecvent glicemia (aproximativ la șase ore) și contactați-vă medicul dacă acesta rămâne peste 250 mg / dL.

Dacă aveți diabet de tip 1 și glicemia crește peste 250, puteți fi în risc de cetoacidoză, care apare atunci când organismul arde grăsime pentru energie și creează niveluri ridicate de acizi din sânge, cunoscute sub numele de cetone. În cele din urmă aceste cetone pot otrăvi organismul. În timpul focarului de coronavirus, este deosebit de important să mențineți nivelul cetonelor în jos și să evitați deplasările către ER, atunci când este posibil.

În general, diabetul zaharat vă pune în pericol complicațiile COVID-19, inclusiv necesitatea spitalizării și un ventilator. Faceți tot posibilul pentru a evita să vă îmbolnăviți și să aveți nevoie de îngrijiri la spital.

sfaturile sunt preluate de pe site-ul Universitatii de Medicina de la Harvard, SUA - sursa aici.

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII