Putem sa ne infectam cu coronavirus de doua ori? Cand putem deveni imuni la coronavirus?

Putem sa ne infectam cu coronavirus de doua ori? Cand putem deveni imuni la coronavirus?

Putem sa ne infectam cu coronavirus de doua ori? Cand putem deveni imuni la coronavirus?

Putem sa ne infectam cu coronavirus de doua ori?Daca acest virus este ca si alte virusuri, probabil ca cei care au avut coronavirus o data, vor fi imuni - cel puțin pentru o perioadă de timp. Insa, este inca greu de afirmat acest lucru fara a avea si indoieli.

Pentru ca acest virus este atât de nou, este greu să prezicem ce se va întâmpla" sunt de parere virologii...

Putem sa ne infectam cu coronavirus de doua ori?

Daca acest virus este ca si alte virusuri, probabil ca cei care au avut coronavirus o data, vor fi imuni - cel puțin pentru o perioadă de timp. Insa, este inca greu de afirmat acest lucru fara a avea si indoieli. Pentru ca acest virus este atât de nou, este greu să prezicem ce se va întâmpla", a spus un virolog.

Cei care s-au recuperat de coronavirus, probabil că nu se vor mai infecta cel puțin pe termen scurt, spun specialiștii. Dar nu este clar cât va dura acea imunitate.

Vor avea imunitate pa viata?

"Este rezonabil să prezicem că cei infectati deja vor avea o anumită imunitate. Dar putem spune ca vor avea imunitate pe viață? Doar nu știm încă", a spus Frances Lund, profesor și președinte al departamentului de microbiologie de la Universitatea Alabama, USA. "Dar cred că este o concluzie rezonabilă că veți avea imunitate pentru restul acestui sezon."

Cheia imunității constă în anticorpii produși de persoanele care și-au revenit din COVID-19, boala cauzată de coronavirus.

Anticorpii sunt proteine ​​din fluxul sanguin care atacă intrusi străini, cum ar fi virusurile și bacteriile. Cei produși ca răspuns la coronavirus pot ajuta într-o zi să ghideze măsurile de sănătate publică, cum ar fi semnalizarea atunci când este sigur ca o persoană să încheie distanțarea socială. Acestea sunt, de asemenea, explorate ca tratament pentru pacienții bolnavi critici ai căror anticorpi nu sunt suficienți pentru a combate virusul.

Sunt necesare mai multe cercetări în ambele zone, dar, între timp, oficialii de top din domeniul sănătății și-au exprimat încrederea că anticorpii coronavirus sunt capabili să împiedice o persoană care a avut infecția să se îmbolnăvească de ea a doua oară.

Ad-Extra3:

Daca acest virus este ca alte virusuri, odata ce corpul tau intelege cum se poate apara, vei fi imun

Daca acest virus este ca alte virusuri, odata ce corpul tau intelege cum se poate apara, vei fi imun - insa nu știm asta pentru 100 la sută sigur pentru că nu am făcut studiul ", a spus dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național Boli Infecțioase - din SUA.  Mă simt cu adevărat încrezător că dacă acest virus acționează ca orice alt virus pe care îl știm, odată ce te-ai infectat, te vei îmbunătăți, șterge virusul, atunci vei avea o imunitate care te va proteja împotriva reinfecției. "

Specialiștii spun că dacă această protecție va fi pe termen lung depinde de o serie de factori.

Primul este dacă virusul va suferi mutatii. Dacă rămâne stabil, cei care au avut-o au șanse mari să-l poată „opri la ușă” dacă sunt expuși la a doua oară, deoarece anticorpii din sângele lor îl vor recunoaște și îl vor împiedica să se reproducă în trupuri, a spus Lund.

Dar coronavirusul este un virus ARN, ceea ce înseamnă că materialul său genetic este format din ARN, nu ADN. Iar virusurile ARN au tendința de a muta în timp: gripa sezonieră, un alt virus ARN, se schimbă de obicei de la an la an.

„De aceea, în fiecare an, există un nou vaccin pentru gripă”, a spus dr. Tim Schacker, medic cu boli infecțioase și vicedecan pentru cercetări la școala medicală a Universității din Minnesota. "Gripa a fost aici pentru totdeauna; faci anticorpi pentru unele părți ale virusului tot timpul, dar este partea nouă a virusului la care vrei să ai anticorpi."

Deoarece acest "coronavirus este un virus nou", a spus Schacker, toată lumea este vulnerabilă la fiecare parte a acestuia.

Celălalt factor în evitarea reinfecțiunii este cât de bine sunt anticorpii pe care oamenii îi fac împotriva coronavirusului. Oamenii aproape întotdeauna fac anticorpi atunci când sunt expuși la un virus. Dar nu orice anticorp este suficient de puternic pentru a bloca un virus din celulele infectante din nou - iar oamenii de știință încă nu au descoperit dacă anticorpii coronavirus sunt cei de înaltă calitate.

"Ele neutralizează virusul, ceea ce înseamnă că se leagă de un loc foarte specific la virus, care va împiedica atașarea virusului la celula pe care ar infecta-o în mod normal?" spun cercetatorii.

Chiar dacă anticorpii sunt capabili de acest lucru, imunitatea pe care o furnizează s-ar putea atenua în timp.

"Pentru că acest lucru este atât de nou, este greu de prezis ce se va întâmpla", a spus Joel Baines, virolog la Universitatea de Stat din Louisiana. „Va fi o perioadă de imunitate și poate fi de până la opt luni la un an și cât mai mulți ani.”

Această perioadă se numește memorie imunologică, a spus Schacker, și este dependentă de celulele plasmatice care fac ca anticorpii să se împartă și să rămână în sângele tău ceva timp.

"Deci, dacă ești reexpus la acel agent patogen și ai un număr suficient de celule pentru a face anticorpi, atunci ești protejat de reinfecție", a spus el. "Dar toate acestea sunt în infecția dvs. cu soiul din grădină. Doar nu știm încă ce se va întâmpla cu această infecție."

Există semne de speranță cu privire la calitatea anticorpilor coronavirusului pe care organismul le produce. Tratamentele de testare folosind ser convalescent sau plasmă bogată în anticorpi, donate de la pacienții recuperați cu coronavirus, au arătat o promisiune pentru pacienții foarte bolnavi - atât de mult, încât guvernul New York, Andrew Cuomo, a anunțat un plan de utilizare a tratamentului experimental în starea sa, cel mai greu lovit. în SUA, în efortul de a salva vieți.

Serul funcționează oferind anticorpilor proprii pacienților un ajutor împotriva coronavirusului și poate, de asemenea, oferi sistemului imunitar o pauză, ceea ce îi permite să reducă o parte din răspunsul inflamator creat de virus.

În timp ce rezultatele preliminare au oameni de știință optimisti, experții avertizează că sunt necesare mai multe studii înainte de a face concluzii despre coronavirus și imunitate.

Coronavirus: Imunitatea fiecaruia din noi va fi extrem de importanta in anii care vin

Gandind in viitor, la urmatorii ani, privim cu ingrijriare si nerăbdare în următorii ani. Este foarte importanta cunoașterea duratei și a gradului de imunitate. Dacă imunitatea de grup este dezamăgitoare, va trebui sa mentinem masuri stricte de distantare sociala in fiecare an de acum in colo.

Vaccinul impotriva Covid-19

Cercetătorii americani au calculat, de asemenea, scenarii în care nu există încă vaccin disponibil. Între timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), șaptezeci de vaccinuri diferite sunt acum in cercetare si testare la nivel mondial.

„Există încă incertitudini cu privire la vaccinuri”, spune Heesterbeek. "Unele vaccinuri oferă protecție mai mult sau mai puțin pe viață, cum ar fi vaccinul împotriva rujeolei. Alte vaccinuri sunt mai puțin eficiente, gândiți-vă la vaccinul antigripal. Dacă mai târziu există un vaccin împotriva acestui coronavirus, va trebui, de asemenea, văzut dacă va genera imunitate permanentă." Citeste in continuare aici

Despre imunitate mai citeste

Importanta sistemului imunitar pentru supravietuire in timpul epidemiilor

De ce se imbolnavesc copiii mai des dupa ce incep gradinita - iata sfatul medicului pediatru

Intareste imunitatea copiilor tinand cont de aceste sfaturi

De ce prea multa curatenie poate afecta sistemul imunitar al copilului

Re-intoarcerea la gradinita: tot ce trebuie sa stii despre microbii de la gradinita si bolile copilariei

Lipsa microbilor poate duce la cancer in copilarie

Imunitatea bebelusului: cum incepe dezvoltarea sistemului imunitar

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

sursa - Can you catch the coronavirus twice? You'll probably be immune — for some time

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII