Bebelușii alăptați au mai puține virusuri in sistemul gastrointestinal

Bebelusii alaptati au mai putine virusuri in sistemul gastrointestinal

Bebelușii alăptați au mai puține virusuri in sistemul gastrointestinal

Conform studiilor, o colonie sanatoasa de bacterii intestinale pare să joace un rol vital în protejarea noastră de o serie de afectiuni. Cu atat mai mare este efectul cand e vorba despre miliarde de virusuri care interacționează cu aceste bacterii.

• Deși bebelușii par să se nască fără virusuri periculoase, sistemul lor gastrointestinal devine gazda miliardelor de virusuri în prima lună de viață - iar comunitatea virusurilor este afectată dacă bebelușul este alăptat sau nu. Mai precis, bebelusii alăptați au mai putine virusuri in sistemul gastrointestinal.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Consecințele perturbării bacteriilor intestinale
Bebelușii se nasc fără virusuri
Laptele matern luptă contra virusurilor
15 curiozitati despre alaptarea bebelusului care merita citite pentru ca este vorba despre sanatatea bebelusului
Beneficiile alaptarii pentru mama si bebelus- infografic
Tot despre calitatile unice ale laptelui matern si beneficiile alaptarii merita citit si

Consecințele perturbării bacteriilor intestinale

Numeroase studii din ultimul deceniu au arătat că bacteriile din intestinul nostru - cunoscute sub numele de microbiom - sunt implicate într-o serie de procese care afecteaza evolutia bolilor. Perturbarea bacteriilor intestinale a fost legată de obezitate, diabet, depresie și boala Parkinson, printre altele. Dar se știu relativ puține lucruri despre virusuri.

Majoritatea virusurilor din intestinul nostru par să infecteze bacteriile pe care le intalnesc. Dar nu știm cu adevărat ce fac - marea majoritate nu se afișează în bazele de date cu virusuri existente. Acest lucru se datorează în parte faptului că există atât de multe virusuri care încă nu au fost studiat

„La un adult sănătos, dacă luăm o cantitate și purificăm particule asemănătoare virusului, găsim cca un miliard de particule pe gram”, spune Frederic Bushman de la Universitatea din Pennsylvaniam SUA.

Bebelușii se nasc fără virusuri

Pentru a afla mai multe despre virusuri, cercetatorii americani au studiat 20 de bebeluși. Au recoltat probe fecale la câteva zile de la naștere și din nou când sugarii aveau 1 lună și 4 luni.

Echipa a căutat particule asemănătoare virusului în fiecare probă. Se consideră că aceste particule sunt virusuri și arată ca virusurile, dar nu au trecut prin diferite teste pentru a confirma că asta sunt cu adevărat.

La naștere, doar trei dintre bebeluși păreau să aibă vreun virus în meconiu - cel mai timpuriu scaun.
Acest lucru sugerează că bebelușii sunt născuți fără virusuri insa ii "colectează" rapid în timpul nașterii sau fie la scurt timp după aceea, spun cercetatorii.  Dar în decurs de o lună, bebelușii au același nivel de virusuri ca si adulții.

Ca și în cazul adulților, majoritatea acestor virusuri par a fi de tipul care infectează bacteriile. Dar unele sunt cunoscute pentru a infecta celulele umane. Echipa a constatat că virusurile de acest tip au fost mai puțin frecvente la bebelusii care au fost alăptați.

Laptele matern luptă contra virusurilor

Bushman consideră că proteinele și zaharurile din laptele matern ar putea lucra pentru a descuraja creșterea acestor virusuri. El subliniază că alăptarea a fost legată și de alte rezultate pozitive pentru sănătate.

Citeste si Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului

Ad-Extra3:

15 curiozitati despre alaptarea bebelusului care merita citite pentru ca este vorba despre sanatatea bebelusului

Legatura dintre laptele matern si imunitatea copilului este foarte mare - laptele matern il protejeaza de o serie de boli grave pe bebelus. Si este fascinant de aflat ca alaptarea o ajuta pe mamica bebelusului sa revina mai repede la greutatea dinaintea sarcinii, ca sanul drept este campion si ca o ajuta sa doarma mai bine. Este absolut remarcabil ca alaptarea unei fetite ii miscoreaza cu 25% riscul ei de a dezvolta cancer mamar in viata.

Iată 15 curiozităti despre alăptarea bebelușului care merită citite pentru că este vorba despre sănătatea bebelusului, dragă mami.

Beneficiile alaptarii pentru mama si bebelus- infografic

beneficii alaptare mama si bebelus

 

 Jack Newman, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în alăptare din lume, susţine următoarele: “Când este la sân bebeluşul îşi aminteşte de perioada când era în uter: acea bătaie familiară a inimii, vocea liniştitoare, căldura şi confortul. Şi asta face ca tranziţia spre lumea exterioară să fie puţin mai uşoară.”

Tot despre calitatile unice ale laptelui matern si beneficiile alaptarii merita citit si

Laptele matern este imposibil de replicat si se adapteaza perfect nevoilor bebelusului - infografic

Cum influenteaza alaptarea tensiunea arteriala a bebelusului

Alaptarea imediat dupa nastere sau primul vaccin al bebelusului

5 moduri in care alaptarea promoveaza legatura speciala dintre mama si bebelus

Informatii complete despre alimentatia bebelusului:

Alaptarea bebelusului - ghid complet

Hranirea bebelusului cu lapte formula - ghid complet

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste. 

autor: desprecopii.com - referinte nature.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Georgiana
    Georgiana trimis la 18/5/2022

    Un singur lucru pot confirma , laptele matern nu ofera imunitate. ÃŽn schimb este laptele ce linişteşte orice copil🥰

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII