Coronavirus: Imunitatea fiecaruia din noi va fi extrem de importanta in anii care vin

Coronavirus -  Imunitatea fiecaruia din noi va fi extrem de importanta in anii care vin

Coronavirus: Imunitatea fiecaruia din noi va fi extrem de importanta in anii care vin

Imunitatea fiecaruia din noi va fi extrem de importanta in anii care vin - spun oamenii de stiinta olandezi.

Vom avea noi focare de coronavirus Covid-19 inca cinci ani?

Credeti ca acest virus va sta cu noi doar cateva luni ? Sau vom avea noi focare de Covid-19 inca 5 ani? Desi suna descurajant, există acest risc - spun oamenii de știință din revista Science. De asemenea, studiul concluzionează că, probabil, o blocare de câteva luni nu este suficientă pentru a depăși pandemia de coronavirs. Pot fi necesare măsuri de ani de zile pentru a stopa răspândirea virusului.

Epidemiologii americani au creat modele care arată modul în care virusul se răspândește în Statele Unite. Se discuta mult despre faptul ca acest virus are inca multe necunoscute si poate evolua. SI nu stim inca ce se va intampla cu imunitatea noastra, De exemplu, ce se întâmplă dacă imunitatea dobandita de cei care au avut acest virus dispare rapid? Sau dacă există un efect sezonier?

Imunitate permanentă

Concluzia principală a acestei cercetări este că trebuie să avem mai multa cunoaștere a dezvoltării imunității noastre”, spune Hans Heesterbeek, profesor de epidemiologie teoretică la Universitatea Utrecht, Olanda.

Imunitatea individuala este foarte decisivă pentru ceea ce ne putem aștepta în următorii ani. Dacă suficientă lume devine permanent imună, virusul va muri. Dar, in toate celelalte scenarii pe care americanii le-au investigat, virusul își crește puterea în fiecare an”.

Încă exista multa incertitudine despre această imunitate. Săptămâna trecută, cercetatorii olandezi au descoperit ca oamenii de știință nu găsesc mulți anticorpi în sângele persoanelor care au avut o infecție ușoară cu covid-19 Și dacă oamenii devin imuni, nu se știe încă cât va dura această protecție.

Citeste si Multi europeni ar putea fi deja imuni la coronavirus - 15% avand deja anticorpi, spun specialiștii

Evidențierea focarului epidemiei

Până acum, potrivit lui Heesterbeek, avem mult prea putine informatii certe despre imunitatea la acest virus. In aceste momente, alte sunt prioritatile - ne intereseaza mai mult câte paturi de terapie intensiva aveți nevoie pentru a trata oamenii din focar si e importany sa stim ce măsuri vor fi necesare în saptamanile următoare. Dar imunitatea nu va dura atât de mult.

Gandind in viitor, la urmatorii ani, privim cu ingrijriare si nerăbdare în următorii ani. Este foarte importanta cunoașterea duratei și a gradului de imunitate. Dacă imunitatea de grup este dezamăgitoare, va trebui sa mentinem masuri stricte de distantare sociala in fiecare an de acum in colo.

Ad-Extra3:

Vaccinul impotriva Covid-19

Cercetătorii americani au calculat, de asemenea, scenarii în care nu există încă vaccin disponibil. Între timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), șaptezeci de vaccinuri diferite sunt acum in cercetare si testare la nivel mondial.

„Există încă incertitudini cu privire la vaccinuri”, spune Heesterbeek. "Unele vaccinuri oferă protecție mai mult sau mai puțin pe viață, cum ar fi vaccinul împotriva rujeolei. Alte vaccinuri sunt mai puțin eficiente, gândiți-vă la vaccinul antigripal. Dacă mai târziu există un vaccin împotriva acestui coronavirus, va trebui, de asemenea, văzut dacă va genera imunitate permanentă." 

Citeste si Boala Covid-19 are o rata de deces de 10 ori mai mare decat gripa sezoniera - spun expertii

Despre imunitate mai citeste

Importanta sistemului imunitar pentru supravietuire in timpul epidemiilor

De ce se imbolnavesc copiii mai des dupa ce incep gradinita - iata sfatul medicului pediatru

Intareste imunitatea copiilor tinand cont de aceste sfaturi

De ce prea multa curatenie poate afecta sistemul imunitar al copilului

Re-intoarcerea la gradinita: tot ce trebuie sa stii despre microbii de la gradinita si bolile copilariei

Lipsa microbilor poate duce la cancer in copilarie

Imunitatea bebelusului: cum incepe dezvoltarea sistemului imunitar

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

sursa - presa olandeza

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII