Masajul poate ajuta la tratarea răcelii și nasucului înfundat al bebelușului - iata ce trebuie să știi dragă mami
Masajul poate ajuta in tratarea racelii si nasucului congesionat al bebelusului.
În timpul unei răceli, bebelușii pot avea nasul infundat și pot avea dificultăți în respirație. Masajul poate ajuta la reducerea congestiei nazale prin stimularea circulației sanguine și a fluxului limfatic în zona nazală și în gât - ajutand la reducerea inflamației și la eliminarea secrețiilor nazale.
veti citi
In primul an de viață, un bebeluș poate avea până la șapte răceli
Masajul pune totul in miscare
Despre raceala la bebelusi
In primul an de viață, un bebeluș poate avea până la șapte răceli
Site-ul de medicina WEBMD spune ca in primul an de viață, un bebeluș poate avea până la șapte răceli. Medicii definesc răceala obișnuită ca o infecție virală a nasului și gâtului bebelușului, cu simptome primare de congestie nazală și nas care curge.
Bebelușii trebuie să dezvolte imunitatea la infecții comune, astfel încât expunerea timpurie la copii mai mari și adulți care pot transporta germenii, poate duce la oboseală și congestie nazala. Medicamentele clasice pentru raceala si congestie nazala nu sunt recomandate sugarilor insa masajul poate ajuta la calmarea congestiei și poate ajuta un bebeluș să respire mai ușor.
Karen Stoner, o specialista in masajul prenatal si al bebelusilor ne ofera cateva sugestii pentru a ajuta bebelsul să treacă printr-o răceală prin puterea atingerii. Ea a explicat că, de obicei, răcelile comune se instalează în zona feței, provocând congestia sinusurilor, un nas care curge și strănut.
► De citit pe larg Febra la bebelus: cauze si ce e de facut
Masajul pune totul in miscare
Masajul ajută totul să curgă și să se miște, astfel încât orice congestie nazala este încurajata să se deplaseze și să iasă mai ușor din sistem - spune Karen.
Miscarile ritmice ale masajului pot ajuta, de asemenea, la spargerea micilor saculete de flegmă sau mucus astfel încât să poată ieși mai ușor. Altfel, congestia în sinusuri poate crea acea durere a sinusurilor si dureri de cap pe care le știm cu toții atât de bine. Așadar, o presiune blândă asupra punctelor de presiune adecvate din jurul zonei sinusale poate ajuta la ameliorarea acestei presiuni palpitante a sinusului.
Stoner recomandă utilizarea degetelor pentru a aplica presiune ușoară pe punctele sinusului de-a lungul podului nasului și în fiecare parte a nasului, urmată de miscari lungi cu vârfurile degetelor în sus pe aceeași cale.
"O presiune similară poate fi aplicată de-a lungul liniei superioare a pomeților- chiar sub ochi", a adăugat ea. "Acest lucru poate ajuta la ameliorarea presiunii sinusului și încurajarea mucusului să iasă mai ușor sau să fie îndepărtat mai ușor cu un aspirator nazal."
Ocazional, ea recomanda si lovituri blande, de-a lungul crestei superioare a conturului ochilor din jurul sprâncenelor. Aceste mici mișcări de presă și eliberare, urmate de lovituri lungi, dar blânde, pe aceleași căi, lucrează pentru a se agita și a slăbi, apoi elinina mucusul.
Citeste si Igiena nazala a bebelusului: cum scapam de nasul infundat?
În cazul în care un bebelus face febră, are probleme de respirație severe, erupții cutanate sau orice altceva ieșit din comun, medicii recomanda părinților să apeleze la pediatru înainte de a face masaj.
Despre raceala la bebelusi, poti citi
Virusul respirator sincitial (VRS) la bebelusi. Simptome, transmitere, tratament si complicatii
Virusul Parainfluenza si Angina la bebelusi - simptome, tratament si ce trebuie stiut
Deseori, pediatrul va prescrie o doza de steroizi pentru a reduce inflamatia căilor aeriene si a usura respiratia. In rest, se face tratamentul clasic de reducere a febrei cu antitermice. Citeste Prima febra a bebelusului: cum o tratam
autor: Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir, in exclusivitate pentru Desprecopii
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
referinte: Academia Americana de Pediatrie, WEBMD
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII