Rata mortalitatii la infectarea cu coronavirus este de sase ori mai mica in tarile in care se face vaccinarea cu vaccinul BCG
Rata mortalității in cazul complicatiilor coronavirusului COVID-19 este de șase ori mai scăzută în țările care utilizează vaccinul BCG pentru tuberculoză
Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin (BCG) este folosit pentru a preveni tuberculoza (TB), dar se știe de multă vreme că are și alte beneficii pentru sănătate, inclusiv sustinerea sistemul imunitar a unei persoane pentru a preveni infecțiile respiratorii. Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin face parte si din schema de vaccinare din Romania. Țările care au in programul de vaccinare vaccinul Calmette-Guérin (BCG) au o rată a mortalității coronavirusului de aproape șase ori mai mică decât tarile care nu il folosesc, relevă un studiu.
veti citi
Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin (BCG) este folosit pentru a preveni tuberculoza
Tarile in care se foloseste vaccinul Calmette-Guérin (BCG) au o rata a mortalitatii mai mica
Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin (BCG) este folosit pentru a preveni tuberculoza
Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin (BCG) este folosit pentru a preveni tuberculoza (TB), dar se știe de multă vreme că are și alte beneficii pentru sănătate, inclusiv sustinerea sistemul imunitar al unei persoane pentru a preveni infecțiile respiratorii. Vaccinul Bacillus Calmette-Guérin face parte si din schema de vaccinare a copiilor din Romania.
Presa din Marea Britanie si din Statele Unite sustine ca vaccinul BCG stimulează sistemul imunitar al unei persoane pentru a preveni complicatiile cu infectarea cu coronavirus iar in prezent se fac cercetari pentru a vedea dacă poate ajuta la prevenirea deceselor prin coronavirus.
Oamenii de știință de la Johns Hopkins au descoperit că rata de deces este de 5,8 ori mai mică în țările care folosesc acest vaccin.
Tarile in care se foloseste vaccinul Calmette-Guérin (BCG) au o rata a mortalitatii mai mica decat celelalte tari
Țările care au in programul de vaccinare vaccinul Calmette-Guérin (BCG) - iar Romania are, au o rată a mortalității coronavirusului de aproape șase ori mai mică decât tarile care nu il folosesc, relevă un studiu.
Vaccinul BCG a fost inventat în urmă cu un secol și ofera imunitate la tuberculoză (TB) - o infecție bacteriană. Studiile anterioare au descoperit ca cei vaccinati cu acest vaccin au sistemele imunitare imbunatatite și sunt capabili să se protejeze de diverse infecții pulmonare si boli respiratorii.
De exemplu, într-un studiu efectuat în rândul americanilor vaccinarea BCG în copilărie a putut oferi protecție împotriva tuberculozei până la 60 de ani de la vaccinare. Modul exact în care acest vaccin ajută la combaterea altor infecții este relativ necunoscut, dar poate fi stimulând mecanismele înnăscute ale sistemului imunitar.
În Marea Britanie, toți copiii între zece și 14 ani au fost injectați cu vaccinul între 1953 și 2005. Pe măsură ce ratele de infecție cu tuberculoză au scăzut, medicii au abandonat vaccinarea în masă și, în 2005, s-au orientat către direcționarea doar a celor mai expuși riscului - cum ar fi bebelușii cu rude infectate. In Olanda, vaccinare cu BCG se face numai daca unul dintre parinti provine dintr-o tara in care tuberculoza nu este eradicata (Romania este pe aceasta lista).
Cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din SUA scriu în lucrarea lor: „După ajustarea în funcție de starea economică a țării, proporția populației mai în vârstă și alinierea traiectoriilor epidemice ale țărilor cu cea mai mare atingere, observația intrigantă este a unei asocieri semnificative între utilizarea BCG și scăderea mortalității atribuite COVID-19. '
Cazurile și decesele au fost apoi comparate cu programele de vaccinare pentru vaccinul BCG. Si in Olanda se desfasoara un studiu pe aceasta tema Vaccinul impotriva tuberculozei (tbc) este testat pentru protectia impotriva coronavirusului
► Vezi aici Schema de vaccinare in 2020: calendarul de vaccinare a copiilor in Romania
Citeste si Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz
Cum ne protejam de coronavirus?
Recomandările standard ale OMS:
- Curățați frecvent mâinile folosind dezinfectanti pe bază de alcool sau săpun și apă;
- Când tușești și strănuti, acoperi gura și nasul cu un servetel sau cu interiorul cotului - apoi aruncă imediat servetelul la cos și spală-te pe mâini;
- Evitati contactul cu oricine are febră și tuse.
Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție impotriva coronavirusului. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!
Citeste si Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz
Ad-Extra3:
Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii
Coronavirusul este și in Ro
Ce facem în situații de criză - COVID 2019
► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog
Despre CORONAVIRUS in Romania
Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente
Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF
Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri
Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas
→ autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte
Can an Old Vaccine Stop the New Coronavirus?
Explainer: How an old tuberculosis vaccine might help fight the new coronavirus
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Si atunci de ce in Italia au fost cele mai multe decese din Europa, Italia fiind o tara in are chiar s-a introdus vaccinarea obligatorie de acum un an sau doi..?
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII