Contractiile travaliului - cum se simt? In general ca si crampele menstruale, doar de 10 ori mai puternice
O întrebare pe care și-o pune fiecare femeie însărcinată este: cum se simt contracțiile care anunță nașterea? Adică acele contracții care anunță începerea travaliului...
Iată ce trebuie să știi dinainte. 😉
in acest articol veti citi :
Cum se simt contractiile?
Frecventa si intensitatea contractiilor
Grafic de monitorizare a contractiilor
Cand e momentul sa mergeti la spital?
Dupa inceperea contractiilor, puteti incerca tehnici de respiratie
Pregatirea corpului pentru nastere
Lista pentru maternitate
Cum se simt contractiile?
O intrebare pe care si-o pune fiecare femeie insarcinata este - cum se simt contractiile care anunta nasterea? Adica inceperea travaliului.
Ei bine, raspunsul este divers - pentru ca fiecare femeie poate simti aceste contractii in mod personal. Si adevarul este ca ceri la o suta de femei sa iti descrie cum se simt contractiile, vom primi 100 de raspunsuri diferite.
Si totusi exista cateva puncte comune de reper, cum sunt - asemanarea cu crampele menstruale - doar de 10 ori mai puternice. O alta perceptie comuna despre contractiile travaliului este ca sunt ca niste dureri abdominale severe, ca si cum ai fi balonata, presiunea este intensa - poti avea chiar senzatii de arsuri sau poti simti toate aceste lucruri la un loc.
Sunt niste dureri insuportabile,dar din punctul meu de vedere,daca ai sprijin si un personal medical atent si dedicat,lucrurile decurg mai usor.Eu am uitat ulterior durerile,dar nu am putut uita comportamentul oribil pe care l-am primit din partea moașei.Te marcheaza pe viata ,fie ca esti o persoana tare,fie ca esti mai sensibila.Am fost supravegheata de o moasa timp de 7 ore,tremuram de durere si o rugam sa imi faca ceva,dar ea nu facea decat sa stea pe telefon,iar cand s-a schimbat tura,a venit o moașă care mai avea putin si imi pupa fruntea,atat de calda si de blanda,drept urmare am si nascut in 15 minute dupa ce a venit.Concluzia mea : totul poate fi mai usor daca ai persoanele potrivite langa tine,sfatuiesc toate viitoarele mamici sa aiba pe cineva langa ele si sa nu permita nimanui sa se comporte urat cu ele in momentele acelea.Bafta tuturor ❤ - spune o mamica pe Desprecopii.com
Frecventa si intensitatea contractiilor sunt indicatori buni despre declansarea nasterii si pot anunta cand trebuie sa mergem de urgenta la spital
Cand incep contractiile, e bine sa le monitorizam. Notati momentul in care incepe prima contractie si cat dureaza aceasta, iar apoi marcati cand incepe urmatoarea. Mentineti aceste intervale timp de cel putin o ora pentru a vedea daca exista un tipar sau daca contractiile sunt mai dese. La inceput, poate fi dificil sa recunoasteti contractiile daca durerea este usoara, dar daca intrati cu adevarat in travaliu, acestea ar trebui sa devina mai evidente in timp. Contractiile din timpul travaliului sunt regulate si arata un model care devine progresiv mai puternic si mai apropiate una de alta, fiecare avand o durata de aproximativ 30-70 de secunde.
Poate doriti ca partenerul sa va cronometreze travaliul. In acest fel, va poate ajuta iar voi aveti o grija in minus.
Citeste Etapele contractiilor din timpul travaliului (nasterii)
Grafic de monitorizare a contractiilor
Ad-Extra3:
Cand e momentul sa mergeti la spital?
Frecventa si intensitatea contractiilor sunt indicatori buni care va ajuta sa determinati cat de avansat este travaliul si sa stabiliti cand trebuie sa mergeti la spital; ruperea apei este un alt aspect important. La unul dintre examenele trimestrului al treilea, discutati cu medicul despre momentul in care trebuie sa mergeti in spital si urmati instructiunile date. Citeste detalii importante aici: Cand se rupe apa: cum, de ce si ce urmeaza
<<< puteti folosi aplicatia de sarcina Odiseea Sarcinii pentru a monitoriza contractiile.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Cand ajungeti la spital, echipa medicala va avea grija de voi, deci nu este nevoie sa va mai faceti griji cu privire la monitorizarea contractiilor.
Echipa de medici va continua sa monitorizeze contractiile si va masura gradul de dilatare a colului uterin. Dupa ce contractiile sunt mai dese si dureaza aproximativ 60-90 de secunde, este posibil sa simtiti nevoia de a impinge. Spuneti personalului medical cand sunteti gata sa impingeti, astfel incat medicul sau moasa sa poata verifica daca sunteti complet dilatata. Daca nu sunteti complet dilatata, poate fi necesar sa va abtineti, deoarece impingerea prea devreme va poate impiedica si chiar poate provoca umflarea colului uterin. Cand este momentul, medicul va va spune.
Dupa inceperea contractiilor, puteti incerca tehnici de respiratie
Dupa inceperea contractiilor, puteti incerca tehnici de respiratie si relaxare pentru a va ajuta sa va concentrati. Cand ajungeti la spital, echipa medicala va va ajuta la fiecare pas. Daca aveti un plan de nastere, asigurati-va ca medicul are o copie atunci cand ajungeti la spital. Asigurati-va ca ati discutat optiunile de ameliorare a durerii cu medicul, cum ar fi do epidural sau nu. Citeste informatii utile aici: Travaliul si lectiile de yoga: O nastere mai usoara este la doar o respiratie distanta
Contracțiile care anuntă inceperea nașterii: cum se monitorizează
Frecventa si intensitatea contractiilor sunt indicatori buni care va ajuta sa determinati cat de avansat este travaliul si sa stabiliti cand trebuie sa mergeti la spital; ruperea apei este un alt aspect important. La unul dintre examenele trimestrului al treilea, discutati cu medicul despre momentul in care trebuie sa mergeti in spital si urmati instructiunile date.
Pregatirea corpului pentru nastere
Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.
Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.
Lista pentru maternitate
In cazul in care veti naste intr-un spital de stat, lista de mai jos se poate dovedi extrem de utila.
Cititi si verificati lista, inlaturati sau bifati elementele pe care le-ati indeplinit sau pe care nu le considerati necesare, adaugati lucruri de care credeti ca veti mai avea nevoie completand la final casuta de text si apasand tasta ENTER, apoi printati listuta sa o aveti mereu la indemana! Nimic mai simplu si de ajutor.
Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi
Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Forumul despre nasteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII