De ce apar dinții permanenți inainte ca dinții de lapte să cadă?

De ce apar dintii permanenti inainte ca dintii de lapte sa cada?

De ce apar dinții permanenți inainte ca dinții de lapte să cadă?

Pierderea unuia dintre dinții copilului tău este de obicei un moment de bucurie, mai ales datorită vizitei din partea Zânei Măseluță. Cu toate acestea, poate deveni frustrant dacă dintele de lapte refuză să cadă. Este posibil să observi încă un dinte care începe să crească în spatele lui.

Dacă observi că un dinte permanent crește în spatele unui dinte de lapte, nu te alarma! Există o explicație pentru acest lucru.

- vei citi:
De ce apar dintii permanenți înainte ca dinții de lapte să cadă?
Ar trebui să îmi fac griji?
Ce să faci atunci când dinții copilului nu cad?

De ce apar dintii permanenți înainte ca dinții de lapte să cadă? Cum se întâmplă?

De cele mai multe ori, dinții permanenți apar sub dinții de lapte, forțându-i să cadă. Dar uneori, un dinte permanent se va forma și crește în spatele unui dinte temporar.

Cunoscută și sub denumirea "dinți de rechin", această anomalie poate apărea atunci când dintele de lapte al copilului nu vrea sa cadă. Poate părea neobișnuit, dar este ceva normal și mai frecvent decât ai putea crede. Aproximativ 10% dintre copii vor avea un dinte permanent care crește în spatele unui dinte de lapte/temporar. Este cel mai frecvent la copiii cu vârste cuprinse între șase și șapte ani, în jurul dinților inferiori și superiori din față.

Ar trebui să îmi fac griji?

Dacă observi un dinte permanent în spatele dintelui de lapte, nu intra în panică! Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să încurajezi copilul să își miște dintele de lapte - prin mișcări laterale și răsuciri ușoare.

Singura problemă care poate apărea este dacă dintele temporar refuză să iasă chiar și după ce a încercat să îl miște.

Ce să faci atunci când dinții copilului nu cad?

Dacă observi un dinte permanent în fața sau în spatele unui dinte temporar, iată câteva sfaturi:

Ad-Extra3:

Dintele temporar se mișcă?

DA - Spune copilului să înceapă să-l răsucească încet, iar dacă în decurs de o săptămână sau două nu cade în mod natural, mergi la stomatolog.

NU - Ar trebui să duci copilul la dentist.

Vestea bună este că dintele permanent va tinde să avanseze în poziția corectă pe propriul său loc, dacă nu există nimic în cale și are suficient spațiu. Acest lucru înseamnă că, de obicei, medicul dentist va trebui să îndepărteze dinții de lapte ce nu cad singuri și să facă mai mult spațiu.

Fluorul: prieten sau dusman pentru dintii copilului?

Este bine sau nu sa dam copiilor nostri Zymafluor?  Iata ce trebuie sa stii despre efectele fluorului asupra sanatatii, ce rol are in protejarea dintilor de carii si mai ales care sunt ultimele stiri despre cum se administreaza.

De asemeni, pentru ca in Romania apa potabila nu contine fluor, este bine sa va consultati cu medicul stomatolog despre orice supliment care contine fluor. Avem multe alte informatii utile despre fluor si dintii copilului.

Despre fluor si dintii copilului mai cititi

Fluoroza dentara, inamicul copiilor

Fluorul, aliatul copiilor împotriva cariilor

Fluorul la copii, Pro sau Contra?

autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII