Coronavirus in sarcina: Ce se stie pana acum despre riscurile pentru sarcina si nou-nascuti de la gravide care au avut virusul

Coronavirus in sarcina -  Ce se stie pana acum despre riscurile pentru sarcina si nou-nascuti de la gravide care au avut virusul

Coronavirus in sarcina: Ce se stie pana acum despre riscurile pentru sarcina si nou-nascuti de la gravide care au avut virusul

Coronavirusul si sarcina? Ceea ce se stie pana acum este ca femeile insarcinate nu par să aibă un risc mai mare sa aiba probleme majore cu COVID-19 iar virusul nu pare să treacă la fat, dar există încă multe despre care nu știm...

Iata ce se stie despre efectele infectarii cu coronavirus in timpul sarcinii, din cateva studii care s-au facut pana acum.

veti citi
Daca esti insarcinata, iti faci griji in fiecare zi despre coronavirus
Informațiile sunt relativ reduse despre efectele coronavirusului asupra sarcinii
Imunitatea este mai scazuta in timpul sarcinii
Cazuri concrete de femei insarcinate care au avut coronavirus
Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Daca esti insarcinata, iti faci griji in fiecare zi despre coronavirus

Ceea ce se stie pana acum este ca femeile insarcinate nu par să aibă un risc mai mare să se confrunte cu COVID-19 iar virusul nu pare să treacă la fat, dar există încă multe despre care nu știm...

Deoarece cazurile infectare cu coronavirusul COVID-19 continuă să se înmulțească în întreaga lume, ni se recomandă cu toții să luăm măsuri de precauție pentru a evita să ne infectam, fie avem gria sa ne spalam foarte bine si sa cantam melodia preferată de 20 de secunde în timp ce ne spălați mâinile sau sa evitam călătoriile neesențiale si sa avitam iesirea in spatiile aglomerate. Dar cum rămâne cu femeile care sunt însărcinate? Și sunt bebelusii lor la risc?

Informațiile sunt relativ reduse despre efectele coronavirusului asupra sarcinii

Până în prezent, informațiile sunt relativ reduse despre efectele coronavirusului asupra sarcinii. Femeile însărcinate din China care sunt diagnosticate cu coronavirus sunt tratate în spitale speciale, iar putinele rapoarte publicate despre astfel de cazuri acoperă doar zeci de persoane. Cu toate acestea, rapoartele inițiale sugerează că Vovid-19 ar putea să nu afecteze prea grav femeile însărcinate sau nou-născuții.

Imunitatea este mai scazuta in timpul sarcinii

Insa, unul din motivele pentru care orice femeie insarcinata poate fi ingrijorata este ca femeile insarcinate au un grad de imunitate mai mic.

Acest lucru se datorează în parte faptului că sarcina suprima sistemul imunitar al unei persoane. În plus, în stadiile ulterioare ale sarcinii, fătul și uterul pot începe să puna presiune fizica pe unele organe ale mamei, inclusiv plămânii. Drept urmare, unele zone ale plămânilor devin mai puțin capabile să circule aer, lăsându-le pe femei mai predispuse la infecție.

Ad-Extra3:

Cazuri concrete de femei insarcinate care au avut coronavirus

Un raport publicat de Yalan Liu, la Universitatea de Știință și Tehnologie din Huazhong, din China, explica cazul a patru femei care au fost infectate cu coronavirus când au născut cei patru bebeluși. Toate cele patru femei erau infectate s cu virus când au născut. Dar cei patru bebeluși s-au născut sănătoși, fără niciun simptom de Covid-19.

Un copil a avut probleme ușoare cu respirația, dar și-a revenit bine după câteva zile de tratament. Doi au avut erupții cutanate, dar acestea au dispărut în 10 zile fără tratament. Trei bebeluși au fost testați pentru virus - niciunul dintre ei nu a avut.

Un alt studiu, despre nouă femei care au născut 10 bebeluși, raportează mai multe rezultate mixte. Nouă bebeluși au supraviețuit și niciunul nu s-a dovedit pozitiv pentru noul coronavirus, însă șase s-au născut cu probleme de respirație și doi au avut febră. Insa toti sunt OK.

Un raport publicat in Marea Britanie - care cuprinde studiul a 15 femei care au avut Covid-19 în timpul sarcinii -  nu a găsit nicio dovadă că femeile insarcinate aveau simptome mai grave decât femeile care nu erau însărcinate. In acest raport, femeile insarcinate au obtinut o recuperare buna fara utilizarea de medicamente antivirale, scriu autorii.

La momentul redactării acelui studiu, 11 dintre femei născuseră și niciunul dintre copii nu se născuse infectat.

„În acest moment, nu există nicio dovadă că există un risc crescut de avort” - spun autorii studiului - Dar suntem disperați pentru mai multe informații.” Liniile directoare vor fi actualizate în mod regulat pe măsură ce mai multe informații vor fi disponibile.

Citeste si Coronavirusul creste stresul si ingrijorarile femeilor insarcinate in ceea ce priveste nasterea

Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Coronavirusul este un agent patogen redutabil și trebuie tratat cu respectul si grija care i se cuvine.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020 
referinte https://www.newscientist.com/
referinte: WebMd si Journal of Medicine, USA

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII