5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

5 lucruri pe catre  trebuie sa le dezinfectezi  pentru a impiedica răspandirea virusului

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Noul coronavirus trăiește ore întregi sau zile pe suprafețe, de aceea este important să dezinfectați elementele pe care le utilizați în mod regulat. Iată cum să igienizați corect telefoanele mobile, blaturile, tastaturile și multe altele.

Iata cinci lucruri pe care ar trebui să le dezinfectați în mod regulat, cu sfaturi pentru sterilizarea corespunzătoare.

veti citi
Cum oprim raspandirea coronavirusului in casa noastra?
Cel mai bun mod de a preveni coronavirusul este spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde
Despre CORONAVIRUS in Romania

Cum oprim raspandirea coronavirusului in casa noastra?

In timpul epidemiilor raceala sau gripa de obicei oamenii își intensifică eforturile de curățenie si igiena. Dar răspândirea noului coronavirus (COVID-19) a stârnit măsuri extreme și, cu un motiv întemeiat: Este o boala de care stim prea putin si de care ne temem. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor subliniază importanța dezinfectării pentru a stopa transmiterea acestui virus.

Cel mai bun mod de a preveni coronavirusul este spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde

Cel mai bun mod de a preveni infectarea cu coronavirusul este spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, spune Miryam Wahrman, doctor în doctorat, profesor de biologie și director al laboratorului de cercetare în domeniul microbiologiei și autor al The Hand Book: Supraviețuirea într-o lume plină de germeni. Dar eforturile tale de spălare a mâinilor se dovedesc zadarnice de îndată ce îți atingi telefonul, tastatura sau mânerul plin de germeni - care introduce bacteriile înapoi în corp.

spalarea pe maini


„Dovezile actuale sugerează că coronavirusul nou poate rămâne viabil ore întregi pe suprafețe realizate dintr-o varietate de materiale”, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). „Curățarea suprafețelor vizibil murdare, urmată de dezinfectare este o măsură de bune practici pentru prevenirea COVID-19 și a altor boli respiratorii virale în gospodării și în mediul comunitar.”

Iata cinci lucruri pe care ar trebui să le dezinfectați în mod regulat, cu sfaturi pentru sterilizarea corespunzătoare.

Telefonul tău mobil

Ne verificam telefonul în medie de 96 de ori pe zi, conform datelor din noiembrie 2019 ale companiei globale de îngrijire tehnică Asurion. Și din moment ce studiile spun că telefoanele mobile sunt chiar mai pline de germeni decât capacele  de toaletă, aceasta este o forma de maxima expunere la bacteriile care pot provoca boli!

Compania Apple spune că consumatorii pot utiliza „un ștergător de alcool izopropilic de 70% sau șervețele dezinfectante Clorox” pe exteriorul unui iPhone. De asemenea, vă puteți steriliza telefonul cu o cârpă de microfibră pulverizată cu o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, cum ar fi alcoolul izopropilic 70% diluat cu apă într-un raport unu la unu.

Ad-Extra3:

Obiecte cu atingere frecventa

Întrucât coronavirusul poate sta câteva zile pe suprafețe, ar trebui să dezinfectați în mod regulat suprafețele cu atingere frecventa, cum ar fi clantele sau manerele de usa, telecomenzile, întrerupătoarele de lumină și capacele sau butoanele de toaletă.

Dulapurile si masa din bucatarie

De multe ori ne punem posete, telefoane mobile și chei pe dulapuri si suprafete din imediata apropiere a mancarii sau mese unde se aduna familia. Dezinfectați-vă cu substanțe de curățat formulate pentru blatul de la bucatarie (Atentie unele produse pot dăuna granitului sau marmurei, de exemplu). Este deosebit de important să curățați foarte bine blaturile înainte de a pregăti mâncarea sau a mânca pe ele.

Tastaturi

Indiferent dacă lucrați la birou sau de acasa, în funcție de problemele legate de coronavirus, tastatura cu care lucrati este un loc fierbinte pentru germeni și bacterii.

Iată cum se dezinfectează: după deconectarea tastaturii, țineți-o cu capul în jos și agitați-o pentru a elimina resturile sau firimiturile. Puteți scoate orice puncte neplăcute de pe tastatură cu un aspirator. Apoi, ștergeți ușor tastele cu un ștergător dezinfectant sau cu o cârpă din microfibră pulverizată cu o soluție de curățare.

Jucării și paturi sau cuverturi

Copiii poartă si aduc o mulțime de germeni care provoacă răceli, inflamații și chiar coronavirus. Acest lucru este în special înfricoșător, deoarece simptomele coronavirusului sunt de obicei ușoare la copii - iar unii copii sunt complet asimptomatici. Aruncați pături și animale umplute în mașina de spălat (atâta timp cât etichetele indică că este OK) și dezinfectați alte jucării cu spray-uri sau șervețele de curățare. Asigurați-vă că obiectele se usucă complet înainte de a le da înapoi copiilor.

Citeste si Locuri unde se ascund microbii in casa

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

Jurnal de familie in timp de pandemie

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
surse de informatii
Organizatia Mondiala a Sanatatii, www.npr.org, hotnews.ro
www.unicef.org

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII