Este permis sportul și efortul fizic în timpul sarcinii? - răspunsul medicului obstetrica-ginecologie

Este permis sportul și efortul fizic în timpul sarcinii? - răspunsul medicului obstetrica-ginecologie | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Tocmai am aflat că sunt însărcinată. Pot să continui să fac sport? Ce sporturi nu sunt recomandate? Până în ce lună pot să fac sport?

• La aceste întrebări ne răspunde dl. doctor Andrei Cucu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Importanta miscarii in timpul sarcinii

Activitatea fizica in timpul sarcinii este recomandata si are o serie de avantaje atat timp cat este efectuata in anumite limite si dupa consultarea medicului curant.

Practicarea unui sport in timpul sarcinii reduce stresul, conditia fizica si mentala vor fi mai bune, greutatea va fi mai usor de tinut sub control si scade riscul de aparitie a anumitor afectiuni asociate sarcinii asa cum ar fi diabetul gestational si hipertensiunea arteriala indusa de sarcina.

 Inotul este unul dintre sporturile ce poate fi practicat in orice perioada a sarcinii, riscul de accidentare fiind minim, eventuala greutate in plus nu este resimtita si nu limiteaza miscarile. Circulatia sangelui mai ales la nivelul membrelor inferioare este imbunatatita, articulatiile sunt descarcate, muschii perineali se tonifica ceea ce asigura o recuperare rapida dupa nastere.

 Yoga este o activitate ce poate fi practicata de toate gravidele si pe intrega perioada a sarcinii, foarte relaxanta, creste controlul asupra respiratiei, reduce stresul si imbunatateste somnul.

 Mersul pe bicicleta tonifiaza muschii picioarelor si ai perineului, se poate efectua pana la 5-6 luni de sarcina. Se recomanda mersul cu viteza constanta si pe suprafata plana. Atentie la accidente care nu se prea intampla in cazul in care este folosita o bicicleta statica.

 Plimbarile pot fi efectuate pe tot parcursul sarcinii. Alergatul este permis insa numai in primul trimestru, cu atentie deosebita de a nu face entorse mai frecvente datorita laxitatii ligamentare ce apare in sarcina.

In general trebuiesc evitate sporturile ce necesita un efort intens, de lunga durata sau cele care pun in tensiune musculatura abdominala.

Exercitiile trebuiesc intrerupte daca devin inconfortabile sau daca apar dureri anormale, ameteli, stari de lesin, sangerare vaginala, dureri in piept.

Sportul in timpul sarcinii: 9 beneficii pentru gravidute

Sportul in sarcina reduce riscul unor complicatii de sarcina, scade tensiunea arteriala, te poate ajuta sa ai un travaliu mai usor si in plus ajuta la recuperarea post-natala.

Iata cele 9 beneficii pe care sportul le are in timpul sarcinii

 

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Ad-Extra3:

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

 Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️

 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2024
Cu contributia dlui Dr. Andrei Cucu, medic primar obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII