Vrei sa ai un copil talentat? Aceste reguli iti vor fi de folos.

Vrei sa ai un copil talentat? Aceste reguli iti vor fi de folos.

Vrei sa ai un copil talentat? Aceste reguli iti vor fi de folos.

In fiecare copil exista un talent dar există unii copii care au un talent genial și, în timp ce este un lucru minunat, au nevoie în continuare de îndrumările parintilor.

Există câteva lucruri pe care le poți face ...daca vrei ca si tu sa fii un parinte de copil care participa cu succes la concursuri, festivaluri, olimpiade....

- vei citi:
Iubește-ți și sprijină-ți copilul
Oferă-i jocuri inteligente
Muzica trebuie să facă parte din viața copilului
Exerciții fizice și o alimentație echilibrată
Încurajează-l mereu
Nu exagera!
Susține-l și fii un exemplu pentru copilul tău
Limitează timpul petrecut în fața ecranelor
Menține-l cu picioarele pe pământ

Vrei sa fii acel parinte mandru de copil care participa cu succes la tot felul de concursuri nationale si internationale? Si care impresioneaza? In primul rand, trebuie sa iti iubesti copilul. Apoi sa il inveti ca in fara de talent, pentru a castiga, partea cea mai intensa este antrenamentul, munca, perseverenta.

Iubește-ți și sprijină-ți copilul

Să-ți iubești și sprijini copilul nu înseamnă să fii prea protector - acest lucru îi permite copilului să crească atent sub ochii tăi. Îndrumându-l către aspirațiile sale este un lucru ideal și ar trebui să îl iubești și să-l sprijini in acelasi timp, deoarece acesta este singurul pas necesar pentru ca el să crească frumos și să aibă succes.

Oferă-i jocuri inteligente

În loc să oferi copilului sarcini sau jocuri ușoare, oferă-i ceva mai greu și continuă să-l împingi/impulsionezi să ducă sarcina singur la bun sfârșit. Își va promova propriile abilități de rezolvare a problemelor și nu se va plictisi.

Muzica trebuie să facă parte din viața copilului

Muzica este extrem de benefică pentru sănătatea mintală a copilului, iar unele studii spun că genul potrivit de muzică îi face pe copii mai deștepți.

Ad-Extra3:

Exerciții fizice și o alimentație echilibrată

Exercițiile fizice și o alimentație echilibrată sunt importante pentru toți membrii familiei, iar dacă copilul este talentat la sport, va avea nevoie de o nutriție bună și de un stil de viață sănătos, pe care ar trebui să îl încurajezi prin propriul exemplu.

Încurajează-l mereu

Dacă copilul tău este talentat în mod natural la ceva, s-ar putea să nu crezi că are nevoie de multă încurajare, dar adevărul este că, în caz contrar, se va plictisi și ar putea renunța. Acordându-i cuvinte de laudă sau sfaturi, te vei asigura că talentul copilului nu se va irosi.

Citeste Cum sa-ti ajuti copilul sa-si recunoasca punctele forte

Nu exagera!

În timp ce vrei să-l încurajezi, este important să nu exagerezi - lasă-l să se bucure de talentul lui fără să pui presiuni asupra sa.

Susține-l și fii un exemplu pentru copilul tău

Sprijinirea copilului este vitală. Dacă ești o persoană ambițioasă, îți va ajuta copilul, întrucât îți va copia comportamentul. Dacă toată familia își arată angajamentul față de hobby-urile și talentele proprii, copilul va urma exemplul, așa cum este normal!

Limitează timpul petrecut în fața ecranelor

Copiii au nevoie de timp să facă lucruri distractive, dar fă tot posibilul pentru a limita timpul pe care îl petrec în fața ecranelor. Câteva ore este în regulă, dar utilizarea zilnică timp de ore a mijloacelor media vor afecta copilul.

Menține-l cu picioarele pe pământ

Nimeni nu vrea ca propriul copil să devină acel gen de om cu nasul pe sus, oricât de talentat ar fi. Nu exagera cu laudele și, cu siguranță, atunci când vorbești cu alții, nu îl ridica în slavi - altfel va crede că este ceva normal.

Ce tip de inteligență are copilul tău: teoria inteligenței multiple

Fiecare copil are o forma predominanta si speciala de inteligenta iar arta unui parinte si invatator este sa stie cum sa i-o sesizeze si sa ii puna acea inteligenta in valoare.
Teoria inteligentei multiple a fost dezvoltata in anul 1983 de Dr. Howard Gardner, profesor la Universitatea Harvard.

El sugereaza ca notiunea traditionala de inteligenta bazata pe IQ (coeficientul de inteligenta) are limitele ei si propune, in schimb, opt tipuri diferite de inteligenta care sa acopere o paleta mult mai larga a intelectului uman. Află ce tip de inteligenta are copilul tau aici.

Importanta parintilor in educatia copilului

Cercetari recente asupra dezvoltarii creierului uman au demonstrat ca parintii sunt intr-adevar primii profesori ai copiilor lor. In primii trei ani de viata ai copilului - tot ceea ce parintii fac sau nu fac in mod obisnuit se va regasi mai tarziu si in obiceiurile copiilor. De exemplu, copilul caruia i se citesc in mod curent povesti va dovedi mai tarziu un interes mai mare pentru citit.

Din pacate insa, nu prea multi parinti isi fac timp pentru a le citi copiilor povesti in fiecare zi citeste in continuare despre importanta parintilor in stimularea educatiei copilasului aici. 

citeste si: Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST! 

Despre cum pot parintii stimula inteligenta copilului mai cititi:

Copilul minune: strategii de educare si succes
Inteligenta emotionala si sociala la copii – cum le dezvoltam?
Natura ii face pe copii mai fericiti si mai destepti

Despre dezvoltarea sociala a copilului intre 1 - 4 ani:

Ce sã faci cånd micutul tãu e un lenes
Ramas bun pruncie, bine ai venit copilarie!
De ce prichindelul meu minte?
Pastrati legatura cu bunicii!
Sa intelegem depresiile copilariei
Dorm in patutul meu
In cautarea copilului minune
Pentru cine sunt papusile?

Comunitate si grupuri de suport

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta.

 In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

redactor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII