Răceala in sarcină: 12 sfaturi pentru a te trata in siguranță
Răceala in sarcină apare in special datorită faptului că sistemul imunitar al femeii insărcinate este supraocupat. Dacă ai dureri in gât și acel nas care curge, te intrebi desigur cum te poti trata in siguranta.
♦ Iată ce 12 sfaturi iți dă medicul, dacă ești insărcinata și răcita in același timp. Hapciu și multă sănătate!
veti citi
Raceala in sarcina - cum o tratam in siguranta?
Insa sa vedem daca e vorba despre o raceala banala sau daca e gripa
Deci cum tratam raceala in timpul sarcinii?
Raceala in sarcina - cum o tratam in siguranta?
Sunt insarcinata si sunt racita. Simt ca am putina febra si durere in gat - va rog sa imi spuneti cum ma pot trata in asa fel incat sa nu afectez bebelusul - intreaba o graviduta pe sectiunea de intrebari de la Desprecopi la intrebarea Raceala in sarcina
În timpul sarcinii, sistemul imunitar al femeii insarcinate este usor afectat iar pe de alta parte nu toate medicamentele sunt sigure de utilizat. Iată cum se poate trata raceala daca esti insarcinata
Insa sa vedem daca e vorba despre o raceala banala sau daca e gripa
De obicei, se poate face diferența dintre o răceală și gripă, făcând bilanțul simptomelor:
- O răceală, chiar una rea, este mai blândă decât gripa. Simptomele sale apar treptat și, de obicei, nu există febră. Durerea de gât care începe de obicei răceala dispare după o zi sau două, lăsând nasul curgător și tusea ca simptome principale.
- Gripa, pe de alta parte, este mai severă și apare mai brusc decât o răceală. Printre simptomele gripei se numără febra ridicată (de obicei 38,3 grade Celsius - pana la 40 de grade Celsius sau mai mare), dureri de cap, frisoane, dureri în gât care, în general, se agravează în a doua sau a treia zi (spre deosebire de o răceală), adesea durere musculară intensă și slăbiciune generală și oboseală, care poate fi de câteva săptămâni sau mai mult.
De asemenea, poti ai stranuturi dese si o tuse care poate deveni severă. Daca ai febra - peste 38,4 grade Celsius - citeste despre Gripa in sarcina.
Deci cum tratam raceala in timpul sarcinii? Iata 12 sfaturi:
Multe dintre medicamentele care ameliorează simptomele de răceală sunt riscante în timpul sarcinii, dar nu vrei totusi sa ai un nas care curge mereu si sa ai o tuse care te oboseste. Insa, pentru ca ai un bebe in burta - unele dintre cele mai eficiente remedii pentru raceala nu provin de pe raftul farmaciei.
Iată cum să te simți mai bine mai repede, daca esti racita:
Odihna: Daca te retragi in pat cu raceala ta - nu inseamna ca vei scapa de raceala mai repede - insa daca corpul tău cerșește ceva odihnă, asculta-l si stai in pat.
Rămâi activa: Dacă nu ai febra sau de tuse și te simt destul de ok - fa un exercițiu ușor sportiv, până la moderat, care este sigur de sarcină, care te poate ajuta efectiv să te simțiți mai repede.
Continuă să mananci sanatos. Sigur, probabil că nu ai prea multa pofta de mâncare, dar să mănânci cât mai sănătos posibil - e un ajutor pentru unele simptome de răceală.
Mananca multe alimentele cu vitamina C. Acestea te ajuta sa iti poti stimula sistemul imunitar în mod natural. Incearca toate tipurile de fructe citrice (portocale, mandarine, grapefruit), căpșuni, pepene galben, kiwi, mango, roșii, ardei gras, papaya, broccoli, varză roșie și spanac.
Mananca alimente ce contin zinc. De asemenea, poate ajuta la stimularea sistemului imunitar; femeile însărcinate ar trebui să urmărească să obțină 11-15 miligrame în fiecare zi din toate sursele, inclusiv vitamina dumneavoastră prenatală. Completează curcan, carne de vită, carne de porc, stridii fierte, ouă, iaurt, germeni de grâu și fulgi de ovăz.
Bea multe lichide. Febra, stranuturile si nasul curgator iti vor determina corpul sa piarda fluidele de care tu si copilul tau ai nevoie. Băuturile calde vor fi deosebit de liniștitoare, așa că păstrați un termos sau o băutură fierbinte precum ceaiul de ghimbir sau o supă fierbinte precum bulionul de pui de lângă pat. Încercați să beți suficient pentru a rămâne bine hidratat - urina dvs. ar trebui să fie culoarea paiului pal. De asemenea, apa și sucurile reci funcționează bine, dacă asta îți este sete.
Citeste pe larg Ceaiurile si sarcina
Ia vitamine prenatale. Daca iei vitamine prenatale, si acestea contin si vitamina C și zinc, sunt ajutor când lupți împotriva unei răceli. Doar nu luați alte suplimente dincolo de cele pe care le iei - penru a nu face rau bebelusului.
Dormi mai bine. Vei putea respira mai ușor când stai culcata sau dormi ridicând capul cu câteva perne.
Umidifica aerul in camera. In general in sezonul rece, din cauza caldurii surselor de caldura, aerul devine foarte uscat. E bine sa aiti pui un umidificator cu aer rece sau cald în timpul nopții pentru ca te poate ajuta.
Foloseste picături saline de nas, spray-uri. Acestea te ajuta sa iti umezesti pasajele nazale; iar din moment ce nu contin alte ingrediente decat apa sarata (de mare) sunt sigure de folosit ori de cate ori aveți nevoie. Evitați pur și simplu vasele neti, deoarece pot răspândi germenii.
Citeste si Ce picaturi de nas pot folosi in timpul sarcinii?
Fa gargară cu apă sărată. Gargara cu apă caldă cu sare (1/4 linguriță sau sare la o cana de apa caldă) poate ușura un gat care pare zgariat pe interior. Iti va spala si clati mucozitatile din gat si iti vei putea controla usea mai bine.
Mănâncă miere. S-a demonstrat că câteva lingurițe de miere, linse din ligurita - sau amestecate în apă fierbinte cu lămâie - ajută la suprimarea tipului de tuse uscată care vine adesea cu răceală iar mierea este cel puțin la fel de eficientă ca un sirop de tuse de la farmacie.
► Citeste si Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii: medicamente sigure si medicamente cu risc
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII