Bebe are puncte albe ca niște coșuri albe pe față - de la ce? Sfatul medicului
Bebe are puncte albe, ca niste cosuri albe pe fata - de la ce?
Milia, care se produce atunci cand mici fragmente de piele uscata se blcheaza in niste orifibii minuscule de pe suprafata pielii (pori) are tendinta sa se acumuleze in jurul nasului si al barbiei. Uneori apare insa si pe brate si pe corp si chiar pe penis. Milia sunt mici colectii de sebum si celule moarte care se acumuleaza sub piele. Sunt inofensive si nu cauzeaza disconfort sau mancarimi.
Milia poate fi tratata prin curatarea delicata a zonei afectate sau prin indepartarea chirurgicala de catre un medic. Uneori, acestea dispar de la sine in cateva saptamani sau luni fara tratament.
veti citi
Bebe are puncte albe, ca niste cosuri albe pe fata - de la ce?
Care este cel mai bun tratament pentru milia?
Produsele pentru ingrijirea bebelusului: ce contin si cum trebuie sa le alegem
Bebe are puncte albe, ca niste cosuri albe pe fata - de la ce?
Desi ai crezut ca pielea de bebelus este una a perfectiunii, poti fi suprinsa sa descoperi o multime de cosuri albe pe tenul bebelusului nou nascut, in locul pielii moi si catifelate. Aceste puncte albe se numesc milia si sunt foarte frecvente, aparand la peste jumatate toti bebelusii. Aceste cosuri albe sunt temporare si nu reprezeinta nici o legatura cu tenul de mai tarziu al copilului - deci nu trebuie sa te ingrijorezi deloc.
Milia, care se produce atunci cand mici fragmente de piele uscata se blcheaza in niste orifibii minuscule de pe suprafata pielii (pori) are tendinta sa se acumuleze in jurul nasului si al barbiei, Uneori apare insa si pe brate si pe corp si chiar pe penis.
Milia este o afectiune comuna a pielii care apare la bebelusi si copii mici. Este o micropustula alba sau galbena, care apare in jurul ochilor, fata, scalp sau urechile.
Milia sunt mici colectii de sebum si celule moarte care se acumuleaza sub piele. Sunt inofensive si nu cauzeaza disconfort sau mancarimi. Milia poate fi tratata prin curatarea delicata a zonei afectate sau prin indepartarea chirurgicala de catre un medic. Uneori, acestea dispar de la sine in cateva saptamani sau luni fara tratament.
Care este cel mai bun tratament pentru milia?
Niciunul.
In nici in caz sa nu te storci, sa le freci cu ceva sau sa incerci sa le tratezi. Milia va disparea spontan, in decurs de cateva saptamani, lansad pielea bebelusului neteda si moale - asata in care nu se confrunta cu accea infantila - citestei aici despre Acneea Bebelusului
Produsele pentru ingrijirea bebelusului: ce contin si cum trebuie sa le alegem
Ce fel de produse alegem pentru ingriirea bebelusului? Ce contin toate aceste spumante de baie, sampoane de bebelusi, lotiuni si de ingrijre si cremute care mai de care? Ce chimicale nocive se pot ascunde printre ingrediente? Iata ce trebuie sa stii despre produsele pentru bebelusi si cum sa faci alegeri sanatoase. Pentru ca ne dorim sa nu ne expunem bebelusul la chimicale care ii pot afecta sanatatea.... nu-i asa citeste in continuare aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
realizat cu sfaturile Dr. M. van den Akker - medic dermatolog Haga, Olanda.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII