De ce a murit un copil de la anestezie la dentist - ce trebuie sa intelegem noi, parintii

De ce a murit un copil de la anestezie la dentist - ce trebuie sa intelegem noi, parintii

De ce a murit un copil de la anestezie la dentist - ce trebuie sa intelegem noi, parintii

Anestezia generala este o procedura extraordinara pentru copiii cu afectiuni dentare severe, care prezinta un grad crescut de anxietate fata de  interventiile stomatologice, sau in cazul carora alte forme de sedare sunt ineficiente. DAR, anestezia generală este o procedură sigură, fără efecte adverse dacă este realizată în condiţii de maximă siguranţă. Clinica dentară în care se pot realiza astfel de tratamente trebuie să fie dotată şi echipată ca un Departament de Anestezie şi Terapie Intensivă dintr-un spital, iar echipa medicală să fie supra-specializata în astfel de intervenţii.

De ce a murit un copil de la anestezie la dentist - lectii pentru parinti, pentru ca intotdeauna e bine sa fim informati.

veti citi
Moartea unui copil de 4 ani dupa anestezie generala intr-un cabinet stomatologic
Cand este recomandata anestezia generala in stomatologia pediatrica
Pentru unii copilasi, anestezia generala este singura optiune in tratarea dintilor de lapte
Despre ingrijirea dintilor de lapte, mai cititi

Moartea unui copil de 4 ani dupa anestezie generala intr-un cabinet stomatologic a produs soc in societatea romaneasca

Copilul care a intrat în comă după o anestezie făcută la o clinică stomatologică din Piteşti a murit. Stirea a facut inconjorul Romaniei si a lasat mii de parinti cu spaima ca asa ceva se poate intampla copilului.

Copilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Pitești, a murit, intre timp, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunțat reprezentanții unității medicale. Copilul de patru ani intrase în comă în urma unei anestezii generale efectuată la dentist. Miercuri după-amiaza el era în moarte cerebrală, ținut în viață doar de aparate.

Micuțul fusese sedat, așa cum a precizat și ministrul Sănătății, Victor Costache, cu propofol. Este exact aceeași substanța care l-a ucis și pe Michael Jackson. De altfel, substanța a primit și numele de „medicamentul lui Michael Jackson".

Anestezia generală este o procedură sigură, fără efecte adverse dacă este realizată în condiţii de maximă siguranţă. Clinica dentară în care se pot realiza astfel de tratamente trebuie să fie dotată şi echipată ca un Departament de Anestezie şi Terapie Intensivă dintr-un spital, iar echipa medicală să fie supra-specializata în astfel de intervenţii.

Cand este recomandata anestezia generala in stomatologia pediatrica

În stomatologia pediatrică, anestezia generală este indicată pentru următoarele tipuri de pacienți:

- Pre-cooperanți (copii prea mici pentru a putea primi un tratament dentar extins/prelungit)
- Copii cu nevoi speciale (fizice/neurologice) sau anomalii maxilo-faciale
- Copii cu probleme dentare majore/extinse care ar necesita un număr crescut de ședințe de tratament
- Copiii cu un grad crescut de anxietate faţă de medicul dentist sau de mediul din cabinet (instrumentar, etc.)

Anestezia generală este ultima soluţie la care apelăm, atunci când nu avem o altă alternativă. Procedura nu este lipsită de riscuri, însă din păcate şi cariile netratate implică efecte negative foarte mari pentru sănătatea generală a copiilor. Despre Anestezia generala a copilului la dentist cititi aici pe larg.

Sedarea  se adapteaza in functie de caz in cadrul consultatiei preoperatorii, iar anestezia generala este o procedura extraordinara pentru copiii cu afectiuni dentare severe, care prezinta un grad crescut de anxietate fata de  interventiile stomatologice, sau in cazul carora alte forme de sedare sunt ineficiente. Am identificat un domeniu de aplicare foarte bun al acestei proceduri pentru copiii cu multe carii, in special carii de biberon, pe care le putem astfel rezolva intr-o singura vizita la clinica, ce nu dureaza mai mult de 2-3 ore.

Mai mult, este extrem de important de mentionat faptul ca aceasta procedura este sigura, motiv pentru care ea este folosita frecvent in clinicile de stomatologie pediatrica din SUA si Vestul Europei, spune Dr. Bogdan Grigorescu, medicul specialist ATI care conduce echipa de anestezie a DENT ESTET 4 KIDS .

Pentru unii copilasi, anestezia generala este singura optiune in tratarea dintilor de lapte

Peste 25% dintre copiii sub 12 ani prezinta afecţiuni dentare severe si infectii ce pot afecta intregul organism. Pentru o parte dintre ei, anestezia generala este singura optiune in tratarea dintilor de lapte, insa dezinformarea legata de efectele negative ale acesteia determina uneori parintii sa-i refuze copilului sansa de a zambi din nou. Citeste si mai multe detalii aici Anestezia generala pentru tratamentele dentare la copii

Despre ingrijirea dintilor de lapte, mai cititi

Dintii de lapte sunt importanti: 6 efecte ale netratarii cariilor pe dintii de lapte

Demineralizarea dentara la copii - cauze, tratament si prevenire

De ce este important sa alegem pentru copil un medic dentist specializat in stomatologie pediatrica

Schimbarea dintilor de lapte: sfaturi si raspunsuri de la medicul stomatolog pediatru

Maseluta de 6 ani si importanta sigilarii timpurii

Coroanele dentare estetice pentru copii, revolutia stomatologiei: coroanele de zirconiu

Dintii de lapte sunt importanti: 6 efecte ale netratarii cariilor pe dintii de lapte

  Forum de stomatologie pediatrica: intrebari si raspunsuri despre dintisorii copilului

Cabinet stomatologic pentru copii   

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2020 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII