Nu exista infertilitate absoluta! Afla despre donarea de ovocite si mama purtatoare - interviu cu specialistii de la BIOTEXCOM

Nu exista infertilitate absoluta! Afla despre donarea de ovocite si mama purtatoare - interviu cu specialistii de la BIOTEXCOM

Nu exista infertilitate absoluta! Afla despre donarea de ovocite si mama purtatoare - interviu cu specialistii de la BIOTEXCOM

Clinica BioTexCom este lider in domeniul reproducerii umane asistate medical (RUAM) in Ucraina si in lume, datorita metodelor utilizate si profesionalismului medicilor si personalului specializat. 


De aceea, ne bucuram ca am reusit sa luam un alt interviu in exclusivitate managerilor de la clinica BioTexCom din Ucraina si mai ales doamnei Dr. Elena Mozgovaya, Medic specialist Obstetrica Ginecologie, membru al societatii Europene de reproducere umana si embriologie, un medic cu peste 20 de ani de experienta in Ucraina si medic al BioTexCom.

- vei citi:
Care sunt etapele realizarii fertilizarii in vitro?
Ce criterii trebuie indeplinite pentru primirea de ovocite donate?
Cum sunt selectate femeile care fac donarea de ovocite?
Ce ne puteti spune despre comunicarea dintre pacienti si medic?
Este bariera lingvistica o problema? Cum comunicati cu pacientii din Romania?
Mama purtatoare si Surogatul gestational

Urmariti in exclusivitate interviul realizat de Desprecopii.com la evenimentul BioTexCom

 

► Reporter Desprecopii: Care sunt etapele realizarii fertilizarii in vitro?

Dr. Elena Mozgovaya: Procedura FIV este o etapa foarte lunga. Totul incepe, bineinteles, cu vizita cuplului la clinica BioTexCom, dupa care urmeaza o serie de analize. Tratamentul consta in 2 etape: etapa organizationala apoi cea medicala. Pentru o informare mai clara, pacientii trimit analizele pe email, apoi confirmam cuplului data vizitei. In momentul in care cuplul a ajuns la clinica, vom discuta pasii urmatori ai tratamentului.

Oleg - Manager de top BioTexCom: Prima etapa a tratamentului este semnarea contractului, comunicarea cu medicul, ecografia, congelarea spermei si analizele medicale pentru ambii parteneri. Donatoarea de ovule va fi aleasa de cuplu.
La a doua vizita a cuplului, fiindca sunt necesare doar doua vizite, embrionul este deja matur si se poate efectua transferul acestuia in uter.

Dr. Elena Mozgovaya: Dupa transferul de embrioni, cuplul este asigurat cu tratament si poate pleca acasa.

► Reporter Desprecopii: Ce criterii trebuie indeplinite pentru primirea de ovocite donate?

Dr. Elena Mozgovaya: Pacienta care doreste sa aiba o sarcina sanatoasa trebuie sa aiba un uter sanatos si sa poata duce sarcina la termen. Teoretic, exista o varsta pana la care pacienta poate primi ovocite donate. O femeie nu trebuie doar sa nasca acest copil, trebui sa il si creasca pana la o varsta.

Oleg - Manager de top BioTexCom: Am avut totusi cateva exceptii: o doamna a nascut la 66 de ani, iar o alta la 67 de ani. Insa, erau intr-o stare excelenta de sanatate!

► Reporter Desprecopii: Cum sunt selectate femeile care fac donarea de ovocite?

Dr. Elena Mozgovaya: In primul rand, donatoarea trebuie sa fie complet sanatoasa, iar pentru asta facem si noi o serie de examinari medicale. O conditie principala este sa aiba deja un copil sanatos.

Oleg - Manager de top BioTexCom: Conform legii, in Ucraina, donatoarea trebuie sa aiba pana in 35 de ani, dar la BioTexCom, o donatoare nu trebuie sa aiba mai mult de 32 de ani, dar mai rar, majoritatea au pana in 30 de ani.

► Reporter Desprecopii: Deseori, la clinica ajung cupluri disperate iar comunicarea cu ei poate fi delicata. Ce ne puteti spune despre comunicarea dintre pacienti si medic?

Dr. Elena Mozgovaya: Comunicarea cu pacientii care isi pun toate sperantele in noi si care au trecut deja prin multe probleme, este destul de dificila, insa clinica noastra incearca tot posibilul pentru a face sloganul "Infertilitatea absoluta nu exista" cat mai real si pentru a indeplini visul acestor cupluri: acela de a deveni parinti. Din acest motiv, la prima vizita sunt prezenti managerul coordonator si un asistent universitar, pentru a asigura sustinerea psihica a cuplului.

► Reporter Desprecopii: Este bariera lingvistica o problema? Cum comunicati cu pacientii din Romania?

Dr. Elena Mozgovaya: La clinica BioTexCom exista multe departamente. Suntem o echipa multilingva si intotdeauna este prezent managerul coordonator. Deci aceasta bariera lingvistica nu exista si nu este o problema. Personalul multilingv face sederea pacientilor internationali in clinica noastra mai confortabila.

Mama purtatoare si Surogatul gestational

Mama purtatoare sau mama surogat este acea femeie care, prin intermediul unui contract, isi da acordul sa duca o sarcina la termen pentru un cuplu care se confrunta cu probleme de fertilitate.

De asemenea, se poate apela la mama-surogat si in situatia in care ambii parteneri sunt fertili,dar femeia nu poate duce la termen o sarcina.

La BioTexCom, acest lucru este posibil pentru cuplurile care isi doresc un copil dar nu au o alta posibilitate, si dupa ce au incercat toate celelalte metode de conceptie, cum ar fi fertilizare in vitro, inseminare artificiala etc.

Clinica BioTexCom dispune de propria baza de date de mame surogat. Selectia acestora este foarte severa, pentru ca doar 1 din 20 este apta pentru participarea in program. Puteti afla mult mai multe informatii din descrierea scurta si concisa a programului "Surogat gestational".

Clinica Biotexcom (versiunea in limba romana o gasiti la adresa mamasurogat.net).

Despre clinica BIOTEXCOM, mai puteti citi:

FIV, donare de ovocite si mama surogat - tot ce trebuie sa stii de la specialistii de la BIOTEXCOM

Umbra infertilitatii: nu lasa timpul sa treaca fara sa iti indeplinesti visul

Mai multe informatii despre clinica BIOTEXCOM  si despre programele sale, cu informatii pentru cuplurile din Romania, puteti gasi aici.

autor: interviu realizat de Magda Aldea, redactor Desprecopii.com, februarie 2020
Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️