5 lucruri pe care ar fi trebuit să le știu despre pompele de san - din experiența unei mame

5 lucruri pe care ar fi trebuit sa le stiu despre pompele de san - din experienta unei mame

5 lucruri pe care ar fi trebuit să le știu despre pompele de san - din experiența unei mame

Subiectul pompelor de sân este deseori tratat cu prea putina importanta sau chiar deloc de catre femeile insarcinate. cel mai solicitat în timpul orelor prenatale. O actuala consiliera in alaptare recunoaste: Am făcut o greșeală la primul meu copil: am subestimat cât de importantă va fi pompa de sân.

Ca multe mame, am fost orbită când a fost vorba de selectarea unei pompe de sân. Opțiunile pot fi copleșitoare: manuală, electrică, manuală bifazică, mini, electrică dublă, electrică simplă, etc. Lista continuă. Este greu să știi ce ai nevoie atunci când nu ai mai făcut-o niciodată.  

Am făcut o greșeală la primul meu copil: am subestimat cât de importantă va fi pompa de sân. Iată acum 5 lucruri pe care ar fi trebuit să le știu despre pompele de sân.

- vei citi:
Ce ar fi trebuit să știu dinainte despre pompele de sân
2. Care este cea mai bună pompă de sân pentru mine?
3. Când ar trebui să încep pomparea?
4. Trebuie să-mi spăl pompa de sân după fiecare utilizare?
5. Pompa de san ideala: diagrama de alegere a pompei de san

Ce ar fi trebuit să știu dinainte despre pompele de sân...

Jolanda M, consultant în lactație la Spitalul Regal din Haga, Olanda, ne povesteste mai jos experienta ei personala cu pompele de san. Ea spune că subiectul pompelor de sân este deseori tratat cu superfecialitate de catre viitoarele mamici - insa imediat ce incep sa alapteze, mamicile inteleg cat de multe intrebari au...

Am făcut o greșeală la primul meu copil: am subestimat cât de importantă va fi pompa de sân. Ca multe mame, am fost orbită când a fost vorba de selectarea unei pompe de sân. Opțiunile pot fi copleșitoare: manuală, electrică, manuală bifazică, mini, electrică dublă, electrică simplă, etc. Lista continuă. Este greu să știi ce ai nevoie atunci când nu ai mai făcut-o niciodată.

Ea a răspuns la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au femeile despre cumpărarea și utilizarea pompelor pentru sân:

1. Care este cea mai bună pompă de sân pentru mine?

În primul rând, nu ai neapărat nevoie de o pompă de sân. Femeile au alăptat de mii de ani fără pompe. Deci, dacă nu vrei să folosești una, este ok.

Dacă intenționezi să utilizezi o pompă pentru sân, este important să înțelegi diferențele dintre tipurile de pompe și să te gândiți la modul în care o vei utiliza.

Tipuri de pompe pentru sân

Există patru tipuri principale de pompe pentru sân.

Manuală: Aceste pompe sunt acționate manual pentru a crea aspirație. În timp ce ar trebui să poți obține o cantitate comparabilă de lapte așa cum s-ar face cu o pompă electrică, este nevoie de mai mult timp și de muncă. Cu toate acestea, nu au nevoie de o sursă de alimentare, ceea ce le face mai portabile.

Electrică simplă: aceste pompe sunt conduse de un motor, care poate fi electric sau cu baterie și pompează câte un sân, pe rând.

Electrică dublă: De asemenea, acționate de un motor, acestea pot pompa ambii sâni în același timp, reducând timpul necesar pentru pompare.

De spital: termenul adevărat pentru acest tip de pompă este „multiuser”. Sunt utilizate cel mai adesea de spitale pentru mamele ai căror copii sunt în unitatea de terapie intensivă neonatală. Aceste pompe au de obicei un motor mai mare și o pompă mai eficientă. Fiecare mamă are propriile tuburi și accesorii, iar atunci când sunt folosite și întreținute în mod corespunzător, mai multe femei pot folosi în siguranță aceste pompe.

► Citeste Alegerea unei pompe de san: criterii si intrebari de luat in considerare

Ad-Extra3:

Gândește-te cum vei folosi pompa de sân

Dacă vei fi acasă cu copilul timp de câteva săptămâni sau luni și intenționezi să pompezi doar o dată sau de două ori pe săptămână, este posibil să ai nevoie de o pompă manuală.

Dacă lucrezi în afara casei, probabil că vei dori să iei în considerare o pompă electrică pentru a economisi timp. În ceea ce privește dacă alegi una simplă sau dublă, este decizia ta.

Dacă bebelușul tău are nevoie de timp în unitatea de terapie intensivă neonatală, îți recomand să închiriezi o pompă de spital, deoarece vei pompa de opt ori mai mult. Poți trece mai târziu la o pompă personală. Cu excepția acestui caz, majoritatea femeilor nu vor avea nevoie de o astfel de pompă - pot fi grele și incomode!

Nu este o singură dimensiune care se potrivește tuturor

Cupele sunt piesele de plastic pe care le pui peste sâni. Pompa trage mamelonul în cupă pentru a extrage laptele. Este important ca aceste cupe să se potrivească corect pentru a evita durerea sau frecarea, ce pot duce la infecții.

Sfaturi pentru selectarea unei pompe de sân

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont în timp ce faci cumpărături pentru o pompă de sân:

Disponibilitatea pompelor de înlocuire: acesta este sfatul meu nr. 1. Deși nu recomand anumite mărci, este posibil să dorești să iei în considerare un brand mai cunoscut și disponibil pe scară largă, deoarece piesele sunt mai ușor de înlocuit.

Atinge pompa: poți citi recenzii peset recenzii, dar te ajută mai mult să iei efectiv pompa în mână și să o examinezi înainte de a o cumpăra. Multe clase prenatale au la dispoziție o varietate de pompe - pentru a arunca o privire și a afla mai multe despre.

Nu cumpăra second-hand: Chiar dacă sunt bine spălate și sterilizate, bacteriile și virusurile pot fi transmise în continuare!

2. Când ar trebui să încep pomparea?

Proaspetele mămici ne spun adesea că au auzit că nu ar trebui să pompeze imediat după naștere. Fals! Poți începe să pompezi oricând.

Avertizăm femeile că la început, probabil nu vor avea mult lapte. Colostrul, care este laptele pe care îl produceți în primele câteva zile după naștere, este mai gros decât laptele pe care îl produceți mai târziu și este mai greu de pompat. Nu dorim să se frustreze femeile deoarece nu pompează mult lapte! Dacă nou-născutul tău s-a atașat corect la sân, atunci el este cea mai eficientă pompă! După primele zile, laptele va deveni mai abundent și mai ușor de pompat.

Dacă alăptezi de 8 până la 12 ori pe zi și bebelușul se atașează bine, nu trebuie să pompezi deloc. După două-trei săptămâni, aportul de lapte ar trebui să fie bine stabilit.

Dacă bebelușul tău se află în unitatea de terapie intensivă neonatală și nu poți alăpta, acesta este un joc complet nou. În aceste cazuri, încurajăm mamele să înceapă să pompeze în șase ore după naștere și să pompeze de cel puțin 8 până la 12 ori pe zi pentru a stabili un aport de lapte suficient. Dacă nu poți sau nu ai lapte imediat, laptele matern donator poate fi o opțiune.

Pomparea durează între 15 și 20 de minute pe sesiune. Dacă pompezi exclusiv, ar trebui să pompezi de 8 ori pe zi, aproximativ la 3 ore.

3. Trebuie să-mi spăl pompa de sân după fiecare utilizare?

Spălarea corectă a pompei de sân este importantă pentru sănătatea ta și a copilului. Însă poate fi dificil când lucrezi sau călătorești.

Cel mai frecvent sfat pe care îl oferim femeilor este: dacă ai spațiu pentru a depozita laptele într-un frigider la locul de muncă, pune kitul pompei împreună cu laptele. În acest fel, nu trebuie să-l speli între fiecare utilizare. Ia-l acasă noaptea și spală-l acolo. Dacă faci acest lucru, vei economisi mult timp la muncă.

Nu ai nevoie de materiale speciale de curățare pentru setul de pompă. Săpunul și apa sunt suficiente. Poți chiar să îl pui în mașina de spălat vase. Dacă mașina de spălat vase are un ciclu de sterilizare, chiar mai bine. De asemenea, poți cumpăra saci pentru microunde care permit sterilizarea pompei. Multe dintre aceste pungi pot fi refolosite de un anumit număr de ori. Asigură-te că urmezi instrucțiunile.

Când cumperi produse pentru depozitarea laptelui matern, investește în cele destinate laptelui matern și nu formulelor. Cusăturile din unele pungi pentru depozitarea formulei nu sunt la fel de bune, așa că atunci când îngheți și dezgheți laptele, este posibil să curgă. Nu ai plâns niciodată pentru laptele vărsat până nu ai vărsat lapte matern!

4. Care este viitorul pompelor de sân?

Pompele de sân nu au evoluat prea mult de la mijlocul anilor 1900. Dar asta începe să se schimbe datorită creșterii cererii - în parte pentru că mai multe femei alăptează și companiile de asigurări de sănătate acoperă costurile. Vom vedea pe piață pompe de sân mai eficiente, discrete și mai sofisticate din punct de vedere tehnologic.

5. Pompa de san ideala: diagrama de alegere a pompei de san

Ce pompă de sân este cea mai bună pentru sanii tăi și care sunt motivele pentru care vrei să pompezi lapte matern ? Acestea sunt intrebari esentiale cand te decizi sa cumperi o pompa de san.

In continuare iți vom prezenta diagrama de alegere a unei pompe de sân și niște intrebari importante care te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună.

Alăptarea exclusivă a bebelușului: 9 sfaturi pentru a reuși

Alăptarea exclusivă este atunci când un bebeluș primeste numai lapte matern, fără alimente sau băuturi suplimentare, si fără ceai sau apă. Laptele matern este alimentul complet pentru orice copil, pentru cea mai buna crestere si dezvoltare din punct de vedere mental, emotional si fizic.Pentru a reusi să iți alăptezi exclusiv bebelușul, iată 9 sfaturi importante.

 

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII