Insărcinată în lunile de vară: 6 sfaturi speciale de la medic
Insarcinata in lunile de vara - ce probleme ar putea aparea?
• În timpul sarcinii, corpul unei femei suferă modificări asupra modului în care se descurcă în anumite situații. O schimbare specială la care ar trebui să acorzi atenție este modul în care corpul tău gestionează fluidele și vă controlează temperatura. Sarcina te va face sa te deshidrateizi mai ușor sau să prezinti alte semne de deshidratare decât înaintea sarcinii, ceea ce duce la potențiale probleme - iata 6 sfaturi de la medic.
veti citi
Insarcinată in timpul lunilor de vară - este mai greu?
Poate căldura verii să afecteze sarcina?
Poate căldura să-l afecteze pe bebe din burtică?
Deci care sunt recomandările pentru sarcina in timp de vară?
Despre sarcina pe timpul verii, citește și
Insărcinată in timpul lunilor de vară - este mai greu?
Medicii au pareri impartite despre sarcina de vară. Unii sunt de parere ca sunt luni grozave pentru a hrani un bebe care se dezvolta in burtica, altii sunt de parere ca lunile de vara constituie un timp care vine cu mult disconfort...
În orice caz, sarcina este o perioada magica pentru viitorii părinți - asa ca vom aborda in continuare o cele mai presante întrebări despre a fi însărcinată în această perioadă a anului și sfaturile medicului de la Desprecopii.com - pentru a te ajuta să ai o sarcină de vară sigură și confortabilă.
Poate căldura verii să afecteze sarcina?
♦ Da, dacă sunt prezente anumite condiții.
Dacă temperatura corpului unei femei însărcinate depășește 39 grade Celsius, ea se confruntă cu un risc mai mare de epuizare prin căldură, insolație și deshidratare.
Ea poate experimenta, de asemenea, contracții Braxton Hicks din cauza lipsei de lichid din organism. Pot apărea și senzatii de leșin care ar putea fi periculoase în ultima jumătate a sarcinii.
Poate căldura să-l afecteze pe bebe din burtică?
Oricine poate deveni inconfortabil pe vreme caldă – femeile însărcinate, mai ales. Lunile de vară pot fi deosebit de riscante din cauza posibilelor complicații pe care le aduc sarcinii.
Iată câteva motive care pot deveni un factor de risc pentru bebe:
Deshidratarea
În timpul sarcinii, corpul unei femei suferă modificări a modului in care se descurcă în anumite situații. O schimbare specială la care ar trebui să acorzi atenție este modul în care corpul tău gestionează fluidele și vă controlează temperatura. Sarcina te va face sa te deshidrateizi mai ușor sau să prezenti alte semne de deshidratare decât înaintea sarcinii, ceea ce duce la potențiale probleme.
În primul rând, deshidratarea te poate face să te simți amețită și te poate face să leșini. O cădere în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină târziu și începutul celui de-al treilea trimestru poate fi riscanta pentru tine și copilul tău nenăscut. Poate duce chiar la pierderea lichidului amniotic.
De asemenea, poate duce la producerea hormonului antidiuretic vasopresină. Dar, pe lângă declanșarea setei, se pot declansa și contracții uterine „false” în timpul celui de-al treilea trimestru, numite contracții Braxton Hicks.
Există, de asemenea, șansa ca vasopresina să provoace travaliu prematur. Acest lucru devine și mai periculos dacă esti deshidratata pentru ca poate duce la scărea tensiunii arteriale.
Hipertermia
O altă preocupare pentru sarcină în timpul verii este hipertermia - afecțiunea care vine cu niveluri anormal de ridicate de temperatură în organism. Hipertermia poate crește riscul de probleme congenitale la copilul nenăscut dacă este experimentată la începutul sarcinii. Dovezile au arătat că bebelușii născuți din femei însărcinate care au avut hipertermie în decurs de șase până la opt săptămâni de sarcina se confruntă cu un risc mai mare de defecte ale tubului neural, cum ar fi spina bifida.
Cu toate acestea, acest risc este limitat în mare parte până la a opta săptămână de sarcină. Odată ce a trecut, este puțin probabil ca orice creștere a temperaturii corpului să provoace îngrijorări congenitale copilului tău. Vezi aici mai multe informatii: Supraincalzirea in sarcină poate produce probleme majore fătului. Iată care sunt semnele supraincalzirii și ce trebuie să faci
Ad-Extra3:
Deci care sunt recomandările pentru sarcina in timp de vară?
Provocarea pe care o reprezintă sarcinile de vară se concentrează pe căldură. Nu numai că este mai cald în aer liber, dar temperatura îți crește și din cauza creșterii progesteronului care curge în corp în primul trimestru de sarcina.
Pentru a evita riscul de deshidratare, hipertermie și alte afecțiuni legate de căldură care ar putea pune în pericol tu și copilul tău, iată recomandările noastre:
1. Protejeaza-te de soare.
Nu ieși niciodată în mijlocul unei zile însorite, deoarece ești mai predispusă la arsuri solare în timpul sarcinii. Dacă este necesar, asigurați-vă că vă protejați de razele UV purtând o pălărie și ochelari de soare, folosind o umbrelă de soare și aplicând protecție solară cu SPF 30 până la 45 (mai ales dacă aveți pielea deschisă).
2. Rehidratează-te mereu
Asigura-te ca bei 250 ml (un pahar) de lichide pentru fiecare oră pe care o petreci afară într-o zi fierbinte de vară.
3. Profită la maximum de piscină
Fie că este o piscină cu temperatură controlată la un club de plajă sau o piscină gonflabilă în curtea ta, relaxarea în apă rece este una dintre cele mai bune modalități de a învinge căldura verii.
Când ești însărcinată, apa te ajută și să te relaxezi eliminând presiunea de pe picioare.
4. Poartă îmbrăcăminte lejeră și aerisită.
Îmbrăcămintea largi oferă atât confort, cât și ușurare de umiditatea lipicioasă și căldura clocotită. Alegeți țesături pline de aer, în culori deschise, care reflectă razele soarelui.
5. Ai grijă când, unde și cum faci exerciții fizice.
Activitatea fizică este importantă pentru femeile însărcinate și pentru copiii lor nenăscuți. Cu toate acestea, poate fi dificil să faci orice fel de exercițiu în căldura înăbușitoare a verii.
Pentru a fi în siguranță, nu participați la activități puternice în aer liber atunci când razele soarelui sunt cele mai puternice, adică de la mijlocul dimineții până la sfârșitul după-amiezii. În schimb, mișcă-te devreme dimineața sau chiar când soarele este pe cale să apună.
Dacă vremea de afară nu este propice pentru niciun antrenament în aer liber, luați în considerare exercițiile în interior, unde există aer condiționat. Înscrie-te la un program de sarcină la sală sau găsește o clasă indoor care se potrivește nevoilor tale.
De asemenea, daca este posibil - alege inotul. Înotul este o alegere grozavă pentru că este un antrenament cu rezistență scăzută și impact mare, ca să nu mai vorbim că vă permite să vă răcoriți de căldura verii.
6. Stai înăuntru.
Dacă simti orice semn de oboseală, amețeli, slăbiciune sau sete excesivă, mergi imediat în interior. Întinde-te și bea o băutură rece pentru a scădea temperatura corpului.
Dacă starea ta nu se îmbunătățește, discută imediat cu medicul tău.
Sarcina usoara pe timpul verii!
Despre sarcina pe timpul verii, citește și
Sarcina in timpul verii: cum facem fata caldurii?
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII