Roșu in gat? Dacă amigdalita copilului este incorect tratată poate provoca alte infecții

Rosu in gat? Daca amigdalita copilului este incorect tratata poate provoca alte infectii

Roșu in gat? Dacă amigdalita copilului este incorect tratată poate provoca alte infecții

Copilul are roșu in gât? Medicii denumesc aceasta inflamatie ca amigdalită. Dacă amigdalita copilului este incorect tratată poate provoca alte infecții.

Majoritatea infecțiilor amigdalelor - sau roșu in gat - nu sunt grave și dispar în câteva zile. Dar poate fi un proces dureros, iar unele infectii sunt mai grave și trebuie tratate cu antibiotice.

Medicul pediatru ne spune tot ce trebuie să știți despre roșu un gat sau amigdalită.

 veti citi
Copilul are roșu in gat? Medicul pediatru ne spune tot ce trebuie să știți despre roșu un gat
Care este cauza roșului in gat - amigdalita?
Cum știu dacă copilul meu are amigdalită?
E necesară operatia de scoatere a amigdalelor?
Cum imi pot ajuta copilul sa se simta mai bine?
 

Copilul are roșu in gat? Medicul pediatru ne spune tot ce trebuie să știți despre roșu un gat sau amigdalită

Rosu in gat este denumirea sub care in general parintii cunosc aceasta afectiune: si anume tonsilita sau amigdalita. Amigdalele sunt muguri mici în partea din spate a gâtului și fac parte din sistemul imunitar al organismului. Ele ne ajută să ne împiedicăm să ne îmbolnăvim atunci când germenii intră în gură ucigând bacterii și viruși. Uneori, aceste amigdalele pot fi infectate și dureroase; aceasta se numește amigdalită.

Dacă nu este tratată corect, amigdalita poate duce la infecții ale nasului, urechilor și sinusurilor - și poate provoca mult disconfort pentru copil.

Majoritatea infecțiilor cu amigdalele - sau rosu in gat - nu sunt grave și dispar în câteva zile. Dar poate fi un proces dureros, iar unele infectii sunt mai grave și trebuie tratate cu antibiotice.

Care este cauza roșului in gat - amigdalita?

Amigdalita este când bacteriile sau virusurile infectează amigdalele. Deși oricine poate avea rosu in gat, sau amigdalită, copiii sunt mai predispuși la ea, deoarece încă nu au la fel de multă imunitate la boli ca adulții. De cele mai multe ori, amigdalita apare din cauza virusurilor, dar în aproximativ 15 la sută din cazuri, este cauzată de bacterii.

Rosu in gat - amigdalita este gravă?

Majoritatea infectiilor amigdalelor (rosu in gat) nu sunt grave dar atunci când este cauzată de bacterii și nu este tratată corect, amigdalita poate duce la infecții ale nasului, urechilor și sinusurilor, (otite si sinuzite).

Ad-Extra3:

Putem preveni amigdalita?

Amigdalita în sine nu este contagioasă, dar germenii care o provoacă sunt, deci asigurați-vă că învățați-vă copiii să se spele pe mâini corect și des. Ține-ți copiii departe de alți copii bolnavi și, dacă propriul copil este bolnav, ține-o acasă pentru a preveni infectarea altor copii.

Cum știu dacă copilul meu are amigdalită?

Amigdalita doare. Copilul tău s-ar putea plânge că il doare să vorbească, să mănânce și să înghită. De asemenea, poate avea febră, umflare sub fiecare parte a maxilarului și apăsare și în jurul amigdalelor ei.

Cum tratam amigdalita copilului?

Tratamentul amigdalitei depinde de ce a provocat-o.

Dacă este cauzata de un virus, acesta ar trebui să plece de la sine în câteva zile, dar va trebui să vă păstrați copilul confortabil.
Dă-i paracetamol pentru febră și durere și asigură-te că are multă odihnă și lichide. Nu vă îngrijorați prea mult dacă nu vrea să mănânce câteva zile - durerea în gât poate face copiluș sa isi piardă pofta de mâncare. Oferă alimente răcoroase moi, precum înghețată pentru a-i calma gâtul.

Amigdalita cauzată de bacterii va trebui tratată cu antibiotice.
Medicul este singurul care poate spune ce a cauzat boala copilului dumneavoastră. S-ar putea să folosească un tampon pentru a colecta o probă din gâtul copilului pentru testare.

E necesară operatia de scoatere a amigdalelor?

Dacă copilul suferă de amigdalită cronică - adica episoade separate repetate de amigdalită în fiecare an, care influențează viața de zi cu zi a copilului dvs. - puteți fi trimis la un specialist pentru o amigdalectomie, îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor.

Aceasta operatie este insa considerată acum o acțiune de ultimă soluție, iar medicii încearcă acum să rezolve amigdalita fără intervenții chirurgicale.

amigdalita
Amigdalele infectate devin inflamate și rosii, și au un inveliș galben sau alb. Un copil cu tonsilită poate avea dureri in gât, febra, amigdale inflamate și probleme cu inghițirea. 

Cum imi pot ajuta copilul sa se simta mai bine?

- Asigurati-va ca copilul bea multe lichide si se odihneste foarte mult. Daca inghite foarte greu din cauza durerii, oferiti-i lichide si alimente moi, cum ar fi supe, ciorbite creme, milkshakes sau smoothies.

- Pregateste-i o gargara cu apa sarata. Daca copilul poate face gargara, o cana cu apa calda (250 ml apa) in care ai pus 1 lingurita de sare poate sa amelioreze durerea in gat. Copilul va face gargara, apoi o va scuipa.

- Evita iritantii. Nu fuma in casa si nu folosi produse de curatare care emit vapori iritanti pentru gat.

-  Trateaza-i durerea si febra. Cere sfatul medicului in legatura cu folosirea ibuprofenului sau acetaminofenului. Febra moderata fara durere nu necesita tratament. Cu exceptia anumitor boli, copiii si adolescentii nu ar trebui sa ia aspirina, aceasta fiind asociata cu aparitia sindromului Reye, o boala rara, dar potential fatala.  Citeste si Febra copilului: cand este momentul sa te ingrijorezi si cand nu

Despre durerile in gat ale copiilor, mai puteti citi:

Cresterea in greutate a copiilor dupa indepartarea amigdalelor

Mami, ma doare in gat: cum trecem peste provocarile iernii cu remedii naturale si eficiente

Infectiile streptococice respiratorii si durerea in gat: cum ajutam copilul


Bolile contagioase ale copilariei, ghid complet cu video

Din fericire, multe boli contagioase ale copilariei, odata contractate, duc la imunitate pe viata la copilul infectat. Sistemul imunitar al copiilor se afla in maturizare, iar ei adesea sunt in vecinatatea apropiata a altor copii, in crese si gradinite, in sali de clasa si in mijloacele de transport. Asta face ca transmiterea bolilor contagioase sa fie foarte usoara si rapida, explicand partial de ce aceste boli sunt asa frecvente la copii. Iata o trecere in revista a bolilor contagioase ale copilariei.

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Toate bolile copilului aici >>

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Autor: Desprecopii.com
Articol revizuit si aprobat de: dr. Maria Bodea,  medic pediatru - in exclusivitate pentru Desprecopii.com
 Desprecopii.com © Toate drepturile rezervate, 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII