Fumatul afectează fertilitatea femeilor și bărbatilor - in plus poate afecta din start sănătatea bebelușului care se va naște

Fumatul afecteaza fertilitatea femeilor si barbatilor - in plus poate afecta din start sanatatea bebelusului care se va naste

Fumatul afectează fertilitatea femeilor și bărbatilor - in plus poate afecta din start sănătatea bebelușului care se va naște

Fumatul poate cauza probleme cu fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei. Riscul pentru disfuncția erectilă și ratele de complicație ale sarcinii sunt de asemenea crescute odată cu fumatul.

Fumatul afecteaza fertilitatea femeilor si barbatilor - in plus poate afecta din start sanatatea bebelusului care se va naste.

veti citi
Fumatul și infertilitatea, o legatură puternică
Cum poate afecta fumatul capacitatea unei femei de a concepe un bebeluș?
Fumatul afectează materialul genetic - deci afectează din start sănătatea copilului care se va naște
 

Fumatul și infertilitatea, o legatură puternică

Daca fumezi si vrei sa devii mamica, trebuie sa afil, chiar acum - ca fumatul este un factor ce contribuie la infertilitatea unei femei. Asa ca, iata ce trebuie sa stii despre cum afecteaza fumatul  - fertilitatea unei femei fumatoare. Daca partenerul tau este fumator - trebuie sa stie si el ca fumatul reduce numarul spermatozoizilor si il face, in timp - infertil.

Intrebari si raspunsuri despre legatura dintre fumat si infertiltate.

Poate afecta fumatul afecta capacitatea unei femei de a avea un copil?

Majoritatea oamenilor stiu că fumatul crește riscul de boli cardiace, vasculare și pulmonare. Mulți nu își dau insa seama că fumatul poate duce și la probleme cu fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei. Disfuncția erectilă și ratele de complicație ale sarcinii sunt de asemenea crescute odată cu fumatul.

Fumatul poate afecta ovulele sau sperma?

Produsele chimice (cum ar fi nicotina, cianura și monoxidul de carbon) din fumul de țigară accelerează rata de distrugere a avolelor. Din păcate, odată ce ovulele mor, nu se pot regenera sau înlocui. Aceasta înseamnă că menopauză apare cu 1 până la 4 ani mai devreme la femeile care fumează (în comparație cu nefumătorii).

Fumătorii de sex masculin pot suferi o scădere a calității spermei, cu un număr mai mic (număr de spermatozoizi) și motilitate (capacitatea de mișcare a spermei) și un număr crescut de spermatozoizi cu formă anormală. Fumatul ar putea scădea, de asemenea, capacitatea spermatozoizilor de a fertiliza ouă.

fumat fertilitate

Cum poate afecta fumatul capacitatea unei femei de a concepe un bebeluș?

Femeile care fumează raman insarcinate mai greu decat femeile care nu fumeaza. Rata de infertilitate la fumători atât la bărbați, cât și la femei este de aproximativ două ori mai mare decât rata de infertilitate întâlnită la nefumători. Riscul de probleme de fertilitate crește odată cu numărul de țigări fumate zilnic.

Este posibil ca chiar și tratamentele de fertilitate, precum FIV, să nu poată depăși pe deplin efectele fumatului asupra fertilității. Femeile fumatoare au nevoie de mai multe medicamente care stimulează ovarele în timpul FIV și au încă mai puține ouă la momentul recuperării și au rate de sarcină mai mici cu 30% în comparație cu pacienții cu FIV care nu fumează.

Fumatul afectează materialul genetic - deci afectează din start sănătatea copilului care se va naște

Deoarece fumatul dăunează materialului genetic din avul și spermă, avortul și ratele defectelor la naștere sunt mai mari în rândul femeilor care fumează. 

Tutunul fără fum (tigarile electronice) duce la creșterea ratelor de avort spontan. Femeile care fumează sunt mai susceptibile să conceapă o sarcină cromozomică nesănătoasă (cum ar fi o sarcină afectată de sindromul Down) decât mamele care nu fumează. Sarcinile ectopice și travaliul prematur apar, de asemenea, mai des în rândul femeilor care fumeaza.

Ad-Extra3:

Despre efectele fumatului, daca vrei sa devii mamica, mai poti citi

Fumatul in timpul sarcinii - intelege riscurile daca iti pasa de sanatatea bebelusului din burtica

Fumatul pasiv afecteaza arterele copiilor

autor: Dr. Ileana Zotta, Medic general, in exclusivitate pentru Desprecopii.com 
Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII