Eructația bebelușului: 3 poziții prin care bebelusul elimină gazele care il pot face agitat
Eructatia bebelusului - sau procesul de eliminare a gazelor din burtica dupa ce bebelusul este hranit - este o parte importanta a procesului de hranire.
Eructatia, sau ragaitul - il ajuta pe bebe sa scape de aerul pe care il inghite odata cu laptele. Daca bebelusul nu este eructat - va deveni agitat si smiorcait. Iata cum putem face ajuta erucatia bebelusului - prin pozitii practice.
veti citi
Eructația la bebeluși (ragaitul, sau eliminarea gazelor)
Poziții de eructație
Eructația la bebeluși (ragaitul, sau eliminarea gazelor)
Cand bebelusul papă lapte (de la san sau lapte formula), laptele nu este tot ce inghite. Impreuna cu laptele intra si aer in burtica lui - care ii poate crea o stare de satietate inconfortabila inainte de incheierea mesei. De aceea, ridicatul bebelusului pentru a elimina aerul care se acumuleaza la fiecare cativa mililitri de lapte - este o etapa importanta a procesului de hranire.
Daca bebelusul este hrănit la san, pauza de eructare se poate face cand il treci de la un san la altul - iar daca e hranit cu biberonul - pe la jumatarea suptului din biberon. Daca bebelusul nu este eructat corect - poate avea episoade de voma, poate deveni agitat si plangacios.
Citeste si Varsaturile bebelusului, ce e normal si ce nu?
Poziții de eructație
Exista trei poziții prin cre bebelușul poate elimina aerul
- pe umar,
- cu fata in jos in poala
- sau tinut in fundulet in brate
E bine sa le incerci toate aceste pozitii pentru a vedea care i se potriveste cel mai bine bebelusului tau.
Deși mangaierile sau o lovitura ușoara pe spate pot ajuta bebelusul sa elimine aerul, unii bebelusi au nevoie totusi de mișcari mai ferme.
Ad-Extra3:
Pe umăr
Tine bebelusul bine pe umar, sprijinindu-i funduletul cu mana, in timp ce cu cealalta il mangai pe spate. Concentreaza-te pe partea stanga a corpului sau pentru ca acolo este pozitionat stomacul bebelusului.
Cu fața in jos, in poală
Intoarce bebelusul cu fata in jos, in poala, cu burtica pe un picior si capul sprijinit de celalalt picior al tau. Tine-l ferm cu o mana - in timp cu cealalalta mana il mangai sau il lovesti usurel pe spate (tap-tap)
Tinut in brate
TIne bebelusul in poala, cu capusorul inclinat in fata, cu pieptul sprijinit cu mana cu care il tii de sub barbie. Mangaie-l pe spate si asigura-te ca nu scapa capul pe spate.
► Citeste si Bebelusul are scaune explozive? Iata ce trebuie sa stii
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com,
Realizat cu sfatul doamnei Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII