Dezvoltarea emoțională a băieților de la 1-6 ani: identificarea emoțiilor de bază
Pentru un băiețel, mama este ancora sa emoțională și punctul său de reper, în timp ce tatăl asigură echilibrul și joacă un rol de exemplu. Când vine vorba despre educație și emoții, băieții sunt un pic diferiți față de fete. Fetele și băieții au ambele procese de dezvoltare foarte specifice, dar băieții au nevoie de mai multă atenție emoțională. Psihologii și specialiștii în dezvoltare disting trei etape principale ale dezvoltării băieților, care sunt foarte importante de luat în considerare în creșterea unui copil.
Vorbim acum de Etapa 1 - etapa de identificare a emoțiilor de bază, de la naștere la 6 ani.
veti citi
Băieții au nevoie de mai mult suport emoțional decat fetițele
Etapa 1 - etapa de identificare a emoțiilor de baza, de la naștere la 6 ani
Tata are rol de echilibru și autoritate
Dragostea mamei influențează dimensiunile creierului copilului
Băieții au nevoie de mai mult suport emoțional decat fetițele
Cand vine vorba despre educatie si emotie, baietii sunt un pic diferiti de fetite. Fetele și băieții au ambele procese de dezvoltare foarte specifice. Dar băieții au nevoie de mai multă atenție emotională. Psihologii și specialiștii în dezvoltare disting trei etape principale ale dezvoltării băieților, care sunt foarte importante de luat în considerare la creșterea unui copil.
Psihologii sunt de parere ca din punct de vedere emotional, pana la adolescenta, baietii trec prin trei etape distincte. Etapa 1, Etapa 2 si Etapa 3.
Etapa 1 - etapa de identificare a emoțiilor de baza, de la naștere la 6 ani
Pana la un punct , bebelușii sunt doar bebeluși, indiferent de sex. Le place când ne jucăm cu ei, îi ținem în brațe, le vorbim - practic, ei solicită atenție si dragoste.
De la 1 an incolo, incep sa descopere lumea din jurul lor prin diferite activități și este important să îi ajutăm în acest sens. Psihologii specializati in psihologia copilului subliniază importanța rolurilor părinților în dezvoltarea timpurie a unui băiat. Iată care sunt reperele cele mai importante in aceasta etapa.
Depresia mamei poate afecta echilibrul emotional al copilului
Pentru un baietel, mama este ancora sa emotionala si punctul sau de reper. Dacă o mamă suferă de depresie, ea va afecta și copilul, deoarece in aceasta etapa, toate emotiile mamei trec la copilul sau. Iar sentimente grele sau stari de depresie pot trece usor de la mama la copil.
Băieții au nevoie de participarea părinților lor, iar aici, mamele joacă mai ales rolul unui părinte iubitor și grijuliu. Acest lucru este foarte important deoarece un copil trebuie să se simtă sigur pe el și iubit. Citeste Depresia post-partum, o conditie medicala ascunsa sub presul ignorantei si al prejudecatilor
Ad-Extra3:
Tata are rol de echilibru și autoritate
Rolul tatălui este de a fi o autoritate cu dragoste pentru fiul său, de a fi persoana care copilul va dori să fie, de la care va învăța ce este bine și ce este rău.
Dragostea unei mame este necondiționată. Mamele își iubesc copilul doar pentru că este acolo, dar dragostea unui tată este diferită. Trebuie meritat să faci lucruri bune, să te comporti corect. Așa se face că un copil află despre moralitate și regulile de bază. Dacă acest echilibru nu este păstrat, atunci un băiat ar putea crește pentru a deveni fie un narcisist, fie o persoană crudă.
Cu toate acestea, începând cu vârsta de 2 ani, este importantă pentru o mamă să stabilească granițe în relația cu fiul ei, pentru a evita dezvoltarea complexului Oedip.
Dragostea mamei influențează dimensiunile creierului copilului
Ii alintam, ii iubim, ii mangaiem, ii sarutam, le spunem cuvinte frumoase si le acordam tot sprijinul si toata protectia de care au nevoie pentru a creste mari si frumosi. Se stie ca dragostea parintilor si in mod special a mamei are un impact determinant asupra vietii emotionale a copiilor si a felului in care acestia se vor transforma in adulti mai tarziu.
Iată ce efect minunat are dragostea mamei asupra creierului copilașului său și rolul extrem de important al educației timpurii...
► Citeste si Cand copilul este excesiv de mamos: sfatul psihologului
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com
Milena este si psihoterateut sistemic cuplu și familie, copii, adolescenți.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII