Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare

Cum sa fii un model pentru copilul tau cand e vorba de alegeri alimentare

Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare

Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare - 5 sfaturi pentru părinții ocupați! Părinții din ziua de azi sunt din ce în ce mai ocupați. Au o viață fluidă și timpul se comprimă.

Lipsa de timp și acest stil de viață stresat, on the go, nu trebuie să aibă repercusiuni asupra copiilor. Riscuri precum: nu oferă suficient suport, nu îi ascultă, nu se implică, nu le oferă o nutriție corespunzătoare (din lipsa de timp oferă alegeri alimentare tip fastfood, produse gata preparate sau snack-uri nesănătoase) și le pun tableta în brațe.

În paralel însă, fluxul mare de informații îi ajută pe părinți să fie mai bine informați și să facă alegeri bune.

Ești cea mai importantă influență asupra copilului tău. Poți face multe lucruri pentru a ajuta copilul să-și dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase pentru o viață. Oferirea unei varietăți de alimente îi ajută pe copii să obțină nutrienții de care au nevoie de la fiecare grup alimentar. De asemenea, vor avea mai multe șanse să încerce alimente noi și să le placă mai multe. Atunci când copiii dezvoltă un gust pentru multe tipuri de alimente, este mai ușor să planifici mesele în familie. Gătiți împreună, mâncați împreună, discutați și pregatiți masa împreună!

Iată 5 lucruri de care să ții cont ca părinte și cum să fii un model pentru copii, ajutându-i să facă alegeri sănătoase. Pentru că noi, părinții, suntem modelul lor.

1. Consumă fructe, legume și alte preparate sănătoase, apoi discută cu copilul ce este și ce nu este sănătos.

Consumă aceeași mâncare ca și copilul (nu tu fast food și copilul să fie obligat să mănânce brocoli). Lasă-l să vadă că îți place să mănânci și legume crude. Încearcă de față cu copilul alimente noi. Descrie gustul, textura și mirosul produsului consumat. Oferă-i și lui câte un aliment nou din când în când, sau servește-i mâncarea preferată împreună cu un nou produs alimentar. Și încă o mică sugestie: oferă-i un aliment nou la începutul unei mese, când copilului îi este foame, dar nu îl forța niciodată să mănânce dacă nu vrea.

2. Mergi cu copilul în supermarket, discută cu el despre alegerile făcute și despre produsele din coș.

Arată-i copilului că citești etichetele și dai importantă ingredientelor. Cumpărăturile alimentare pot învăța copilul despre alimente și nutriție. Discutați de unde provin legumele, fructele, cerealele, lactatele și alimentele proteice. Lasă copilul să facă propriile alegeri sănătoase.

Ad-Extra3:

3. Ascultă-ți copilul, nu ceda la presiuni oferindu-i alternative.

Vi s-a întâmplat să fiți la plimbare și copilului să-i fie foame? De câte ori copiii v-au cerut ceva dulce pe post de gustare și de câte ori ați cedat? În primul rând te sfătuim să îl asculți pe copil. Să ai înțelegere pentru dorințele sale. Chiar dacă tocmai a mâncat, i se poate face foame rapid, pentru că stomacelul copiilor este mic. Puteți însă să aveți la voi o gustare sănătoasă. Gustările între mese oferă copilului mai multă energie pentru grădiniță, școală sau joacă până la următoarea masă. Oferă-i alternative sănătoase pentru cină, de exemplu întreabă-l: „Ce iți dorești pentru cină: broccoli sau conopidă?”, În loc de „Vrei broccoli pentru cină?”

4. Stimulează activitățile fizice.

Faceți activități fizice distractive pentru întreaga familie. Implică-ți copiii în planificarea activităților. Plimbați-va, alergați și jucați-vă împreună - în loc să stai pe margine. Arată un exemplu prin faptul că ești activ .

Pe lângă faptul că se bucură de beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice obișnuite, copiii vor dormi și mai bine. De asemenea, sunt mai capabili să facă față provocărilor fizice și emoționale - de la alergat la prinderea unui autobuz până la studiul pentru un test.

Pentru activități fizice însă, este nevoie de energie - Pentru poftă de joacă, joacă fără întrerupere în orice moment al zilei, Danonino TRIO oferă o gustare hrănitoare și delicioasă. În plus, îl poți lua oriunde.

5. Oferă pauze clare timpului (digital) petrecut pe tabletă.

Nu permite mai mult de 2 ore pe zi petrecute în fața televizorul sau tabletei. Ridicați-vă și deplasați-vă în timpul reclamelor pentru a face o activitate fizică și a-i oferi un exemplu copilului.

Stabilește zone în casă în care nu se permit electronicele, cum ar fi smartphone-urile și laptopurile. De exemplu, bucătăria, la masă și dormitorul, sunt zone excelente fără tehnologie, rezervată meselor, odihnei și conversației în familie.

TOP 10 cei mai periculosi aditivi alimentari

Medicii sunt cu totii de acord ca cea mai sanatoasa alimentatie este cea care contine alimente cat mai putin procesate - sau cat mai natural.

Cu cat alimentul pe care il consumam este mai putin rafinat sau prelucrat, cu atat este mai sanatos  si nu contine conservanti, substante chimice, materiale de umplutura, arome sau culori artificiale.Iata o lista de alimente care in mod normal contin substante adaugate artificial si pe care ar trebui sa le evitam. In plus, in tabelul de mai jos, puteti citi care sunt cei mai periculosi aditivi alimentari, de ce sunt folositi si de ce nu sunt buni pentru noi citeste in continuare aici >

Despre alimentatia sanatoasa, merita citit si:

Nutella cauzeaza cancer? Fapte si intrebari pe care orice parinte trebuie sa le stie
Carnea procesata creste riscul de a muri tanar
15 alimente care trebuie cumparate mai des pentru ca merita
5 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata inainte de a merge la culcare
Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!
20 dintre cele mai nesanatoase mancaruri din lume

E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII