Cu doar un plic pe zi de Imunotus Forte, vei susține imunitatea organismului
Sezonul răcelii este perioada anulului când fiecare dintre noi iși pune la testare sistemul imunitar.
Alaturi de răceală, vine si tusea ca un act reflex al organismului, ce are rolul de a curăta căile respiratorii superioare. Imunotus Forte vine în ajutorul persoanelor cu tuse productivă și iritativă, asigurându-le o soluție completă care menține starea de sănătate a căilor respiratorii, și contribuie totodată și la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Ce este tusea?
Cauzele tusei la copii
Infectiile
Alergiile nazale
Corpuri straine
Respiratia suflanta (suieratoare)
Refluxul gastroesofagian
Ticuri motorii benigne
Cauze rare
Care sunt cauzele unei tuse cronice la copii?
Cum este diagnosticata tusea in copilarie?
Care sunt remediile si terapiile pentru tusea din copilarie?
Tuse seaca sau tuse productiva? Cum stim ce medicament trebuie dat copilului cand tuseste
Ce este tusea?
Tusea este un act reflex al organismului, ce are rolul de a curata caile respiratorii superioare. Ea poate aparea ca o consecinta a multor afectiuni – de la infectii pulmonare sau ale sinusurilor pana la inhalarea accidentala a unor obiecte straine (cum ar fi resturi de mancare sau jucarii mici). Tusea poate fi, de asemenea, simptomul unei afectiuni pulmonare nesemnificative, dar si al uneia rare, cum ar fi malformatiile anatomice.
In principiu, orice individ tuseste ocazional, insa tusea recurenta, dificultatea de respiratie cauzata de tuse sau tusea purulenta cu secretii care prezinta urme de sange necesita o evaluare medicala. O tuse umeda, cu expectoratie, suna altfel decat o tuse seaca. De altfel, pentru medic este foarte important tipul de tuse, pentru a putea pune un diagnostic corect.
Simptomele tusei sunt catalogate in genere ca fiind acute (cele care dureaza mai putin de patru saptamani) sau cronice (cele care dureaza mai mult de patru saptamani).
Cauzele tusei
Avand in vedere ca tusea poate fi asociata cu o gama larga de afectiuni, cauzele ei pot fi grupate si ele in mai multe categorii. Printre acestea se numara:
- Infectiile
Raceala este cea mai comuna cauza a tusei (infectia cailor respiratorii superioare). In general, tusea apare ca efect al drenajului mucoasei nazale in gat, fapt ce stimuleaza centrul tusei, creand reflexul de tuse.
Iritarea si umflarea zonei in care se afla corzile vocale, cauzata de o infectie virala, poate sa produca o tuse guturala, caracteristica, afectiunea numindu-se angina.
Infectia sinusurilor este in general o complicatie a unei infectii a cailor respiratorii superioare si poate fi asociata cu secretii nazale purulente (verzui sau galbene), care pot aparea in regiunea fetei sau in fundul gatului, stimuland reflexul de tuse.
Infectiile cailor respiratorii inferioare (cele care se produc in cavitatea toracica) includ afectiuni virale (precum pneumonia sau bronsitele) sau cause bacteriene (pneumonia, pertussis etc.)
Ad-Extra3:
- Alergiile nazale
Cantitatea de substante produse ca urmare a alergiilor nazale poate fi considerabila. Aceste substante ajung in fundul gatului si stimuleaza centrul tusei.
- Respiratia suflanta (suieratoare)
Diametrul ingust al cailor respiratorii face ca respiratia sa fie dificila (mai ales partea de expiratie) ceea ce poate cauza un sunet caracteristic in timpul procesului respirator. Respiratia suieratoare este consecinta a doua procese diferite – ingustarea cailor respiratorii si contractarea muschilor situati in regiunea plamanilor, precum si ingrosarea mucoasei cailor respiratorii ca urmare a unor inflamatii. La copii, cea mai comuna cauza a acestor reactii este chiar virusul care produce banala raceala. Anumiti virusi (cum ar fi virusul sincitial respirator) sunt celebri in acest sens. Mediul (ierburile, praful, mucegaiul) poate provoca, de asemenea, astfel de reactii. La copiii mai mari, episoadele de respiratie suieratoare pot fi provocate si de activitatea fizica intensa sau de aerul rece.
- Refluxul gastroesofagian
Regurgitarea poate produce un reflex de tuse si ar trebui avuta in vedere doar dupa ce au fost eliminate celelalte posibile cauze ale tusei. De obicei, copiii devin foarte iritabili dupa astfel de episoade.
Cum este diagnosticata tusea ?
Ca orice evaluare medicala si cea a tusei presupune studierea unui istoric medical precum si o examinare fizica ce conduce la o intreaga lista de posibilitati de diagnostic. Testele de laborator, studiile pe baza razelor X, precum si teste specializate facute de specialisti in alergii sau in boli pulmonare pot fi necesare pentru a stabili un diagnostic corect al tusei.
Plicul ce contribuie la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar
Imunotus Forte este indicat pentru fluidizarea secretiilor mucoase si favorizarea expectoraţiei. Astfel, Imunotus Forte contribuie la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.
Mai multe informatii despre dozare si compozitie veti gasi aici.
Ce contine Imunotus Forte?
Imunotus Forte conţine ingrediente active naturale care contribuie la menţinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.
Nu conţine coloranţi sintetici sau conservanţi. Efectul pozitiv se obtine cu doar un plic/zi.
Produsele din gama Imunotus au atat actiune mucolitica, cat si expectoranta datorita acetil-cisteinei, cimbrului si florilor de soc din compozitie. De asemenea, un alt aspect important pentru ca organismul nostru sa treaca mai usor peste aceste episoade de raceala si tuse este mentinerea unui sistem imunitar puternic care, in cazul Imunotus, se datoreaza vitaminei C si extractului standardizat din fructe de soc, care are si proprietati antivirale. Mai multe informatii despre dozare si compozitie veti gasi aici.
Ingrediente: indulcitor (sorbitol), N-acetil-cisteina, extract din flori de soc, acid ascorbic, extract din fructe de soc, aroma de capsuni, extract de cimbru, indulcitori (extract uscat de stevie, zaharina sodica).
- Acetil-cisteina - 600 mg/plic **
- Extract hidroalcoolic uscat din flori de soc (Sambucus nigra) standardizat in flavonoide 0,3% - 350 mg/plic **
- Vitamina C - 180 mg/plic - 225 %VNR*
- Extract hidroalcoolic uscat din fructe de soc (Sambucus nigra) standardizat in antocianozide 12% - 150 mg/plic **
- Extract hidroalcoolic uscat din frunze de cimbru-de-cultura (Thymus vulgaris) standardizat in timol 2% - 30 mg/plic **
pentru persoanele de peste 12 ani: Imunotus Forte – are concentrație maximă de acetil-cisteina, administrându-se câte un plic pe zi.
Alinan Imunotus pune tusea la colț
- Pentru copilasii de + 2 ani: varianta Alinan Imunotus sirop,
- Pentru copii de + 8 ani: Imunotus capsule,
- Pentru copiii de + 12 ani: Imunotus Forte plicuri
Despre tuse, merita sa cititi si :
Tusea convulsiva
Ce este de fapt tusea seaca?
Tusea si raceala copiilor
Tusea in infectiile de tract respirator. Prieten sau dusman?
Forumuri cu intrebari si raspunsuri medicale
► Clinica Virtuala DC - Consultanta medicala online.
► Forum special cu intrebari si raspunsuri despre pediatrie.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - referinte si documentare: WebMd. 2019
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII