Vitaminele in sarcina: Ce se intampla daca nu luam vitamine in timpul sarcinii?
Exista femei insarcinate care nu iau vitamine in timpul sarcinii. Dar, ce se întâmplă dacă nu luăm vitamine în timpul sarcinii?
A fi însărcinată și a nu lua vitamine prenatale înseamnă să ignori deliberat descoperirile medicale recente care pot scădea riscul apariției unor complicații, de la anemie și preeclampsie la defecte de naștere ale creierului și ale coloanei vertebrale ale fătului.
veti citi
Ce se întâmplă dacă nu luam vitamine in timpul sarcinii?
A fi insarcinată și a nu lua vitamine prenatale inseamnă să ignori deliberat descoperiri medicale recente
Vitaminele prenatale pot ajuta la completarea unor lacune in alimentația din timpul sarcinii
O femeie are nevoie de suficient acid folic în corp înainte și în timpul sarcinii
Ce altceva ar trebui să conțină vitaminele prenatale?
Ce se întâmplă dacă nu luam vitamine in timpul sarcinii?
Vitaminele prenatale care sunt recomandate femeilor care isi doresc sa ramana insarcinate sau gravidelor - nu sunt pastile magice care garantează o sănătate perfecta pentru mamă și copil.
Dar, am putea insa sa ne gandim la ale ca la o asigurare de sanatate care poate scădea riscul apariției unor complicații, de la anemie și preeclampsie la defecte de naștere ale creierului și ale coloanei vertebrale ale fatului (Defectele de tub neural ).
A fi insarcinată și a nu lua vitamine prenatale inseamnă să ignori deliberat descoperiri medicale recente
„Daca nu luați o vitamine prenatale înseamnă că nu profitați de sansa de a reduce si mai mult o serie de probleme medicale relativ rare care pot interveni pe parcursul sarcinii”, spune Dr. Mary Jane Minkin, profesor emerit de obstretica si Ginecologie la Universitatea de Medicina Yale, USA - spune Desprecopii.com
Chiar dacă aveți deja o alimentatie super sănătoasă și sunteți sigura că veți obține toți nutrienții esențiali din alimentele consumate, vitaminele prenatale reprezintă o rezervă solidă în cazul în care alimentatia gravidei are câteva găuri în ea. Și ținând cont de caloriile în plus de care trebuie să aibă gravidele, precum și de poftele de sarcină care sunt adesea suprinzatoare, exista sanse ca alimentatia sa nu fie la fel de sănătoasă cum credeți...
Vitaminele prenatale pot ajuta la completarea unor lacune in alimentația din timpul sarcinii
O alimentatie sănătoasă este cea mai bună metodă de a obține nutriția de care are nevoie organismul pentru sarcină, iar vitaminele nu sunt un substitut pentru o alimentatie sănătoasă. Totuși, nevoile de nutriție cresc în timpul sarcinii, iar vitaminele prenatală poate ajuta la completarea oricăror lacune.
Unul dintre cele mai importante goluri de completat are legătură cu acidul folic. Neavand o doza suficientă a acestei forma de vitamina B în momentul concepției și în primele săptămâni de sarcină a fost legată de defecte ale creierului și ale coloanei vertebrale ale bebelusului, deoarece aceste părți ale corpului sunt formate în primul trimestru de sarcina.
Ad-Extra3:
O femeie are nevoie de suficient acid folic în corp înainte și în timpul sarcinii, dar este deosebit de important să aibă suficient înainte de a rămâne însărcinată
O femeie are nevoie de suficient acid folic în organism înainte și în timpul sarcinii, dar este deosebit de important să aibă suficient înainte de a rămâne însărcinată, astfel încât să aibă o sursă de alimentare dacă concepe.
Cantitatea recomandată înainte de sarcină este de 400 mcg zilnic; după concepție, este de 600 mcg. „Este foarte greu să obții acid folic doar din alimente, deci un supliment este crucial”, spune dr. Minkin.
► Despre acidul folic mai citeste:
Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica?
Acidul folic si legatura cu autismul copilului
Acidul folic si intarzierea de dezvoltare a vorbirii la copii
Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere
Acidul folic: cum protejeaza sarcina si de ce este numita vitamina erou a sarcinii (infografic)
Ce altceva ar trebui să conțină vitaminele prenatale?
Ce altceva ar trebui să cauți într-o pastilă prenatală? Fier, vitamina D, iod și calciu. „Obținerea cantității corecte de fier poate preveni anemia legată de fier”, spune dr. Moon. Anemia este asociată cu nașterea prematură și greutatea scăzută a nașterii, care sunt legate de probleme care afectează dezvoltarea creierului, respirația și sistemul imunitar.
Vitamina D joacă un rol în prevenirea complicațiilor sarcinii, precum diabetul, preeclampsia, chiar depresia. De asemenea, vitamina D este greu de obținut din alimente, motiv pentru care este o parte cheie a vitaminelor prenatale.
Iodul poate reduce riscul de mai multe probleme. „Deficitul de iod poate fi dăunător dezvoltării sănătoase a creierului bebelușului, iar în cazuri extreme este legat de avort și naștere”, spune dr. Moon.
În ceea ce privește calciul, dr. Moon adaugă că, dacă o femeie însărcinată nu ia suficient acest mineral atât pentru ea cât și pentru bebelușul ei, corpul ei va scurge calciul din oase și dinți pentru a ajuta copilul, punând-o în pericol pentru oase mai slabe și osteoporoza.
Când vine vorba de a lua vitamine prenatale, cele mai multe mărci de farmacie, furnizeaza cantitățile potrivite. Daca medicul care urmareste sarcina considera ca trebuie sa luati pastile prenatale speciale - el le va recomanda. In general, femeile sunt sfătuite să le ia si in timpul alaptarii bebelusului.
Ce fel de vitamine ar trebui sa se gaseasca in suplimentul meu prenatal?
In afara de fier si acid folic un adevarat supliment prenatal ar trebui sa contina vitamina C, vitamina D, vitamine din complexul B - tiamine, vitamina B-6, riboflavin, niacin si B-12 precum si calciu, potasiu, vitamina A, cupru, acid pantoteic, zinc si vitamina E.
Vitaminele prenatale contin in mod obisnuit si un laxativ usor deoarece cantitati prea mari de fier pot sa provoace constipatie .
Despre Alimentatia corecta in timpul sarcinii
Vitamina A si sarcina
Poftele in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati sunt sigure in timpul sarcinii?
Cafeaua si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Sarcina si vitamina B12
Ceaiul verde si sarcina
Soia si sarcina
Ceaiurile si sarcina
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
> TOTUL DESPRE ALIMENTATIA IN SARCINA AICI
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Septembrie 2024)
❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️
Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Referinte: Journal of Reproductive Medicine - Israel Toate drepturile rezervate
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII