Iată ce spune durata ciclului menstrual despre șansele tale de a rămane insărcinată
Ai un ciclu menstrual de 26 de zile? Sau chiar 22? Iată ce ar putea spune un ciclu menstrual scurt despre șansele tale de a rămâne însărcinată.
In general se presupune ca un ciclu menstrul este de 28 de zile... dar nu există două femei la fel când vine vorba de chestii de genul acesta. Exemplu de caz: Unele dintre noi au avut prima mentruatie la 12 ani, în timp ce altele pe la 17 ani...
- veți citi:
Vârsta la care debutează menstruația poate afecta fertilitatea
Ciclurile menstruale scurte - asociate cu fecundabilitatea redusă
Diagrama ciclului menstrual te poate ajuta să rămâi insărcinată mai repede - iată cum
Pot ramâne insarcinată ? 11 intrebări și răspunsuri esențiale
Vârsta la care debutează menstruația poate afecta fertilitatea
Dar știai că o femeie care are un ciclu de 26 de zile ar putea avea un nivel de fertilitate diferit de cineva care are menstruaţie la fiecare 30 de zile? Și că vârsta la care ai avut prima menstruaţie ar putea avea şi ea un efect asupra șanselor de a rămâne însărcinată?
Conform unui studiu realizat de Universitatea Boston, SUA, atât lungimea ciclurilor menstruale, cât și varsta la care debuteaza menstruatia pot afecta fertilitatea.
Aceste rezultate se bazează pe studiul a peste 22.100 de femei care încercau să conceapă un copil. Femeile au răspuns la chestionare detaliind caracteristicile ciclurilor menstruale și, după ce au analizat datele, cercetătorii au stabilit că femeile cu cicluri scurte (26 de zile sau mai puțin) au șanse mai mici de a rămâne însărcinate. În mod similar, femeile care au început menstruația înainte de vârsta de 12 ani au fertilitate redusă în comparație cu femeile care au început să aibă menstruaţie între 12 și 14 ani.
Potrivit autorilor studiului, un ciclu menstrual scurt ar putea semnala o fereastră îngustă fertilă sau o îmbătrânire a ovarului și poate reflecta, de asemenea, lipsa ovulației - care este punctul de plecare atunci cand o femeie vrea sa devina insarcinata. Calculeaza-ti ovulatia cu acest calculator.
Ciclurile menstruale scurte - asociate cu fecundabilitatea redusă
„În acord cu studiile anterioare, am constatat că ciclurile menstruale scurte sunt asociate cu fecundabilitatea redusă, a declarat echipa de cercetare. Aceste rezultate indică faptul că, caracteristicile ciclului menstrual pot servi ca marcatori ai potențialului de fertilitate al unei femei.
Deși legătura dintre debutul precoce al menstruației și fertilitate nu este explicată destul de clar, este interesantă de luat în considerare - și inițiativa studiului online a sarcinii a Universităţii Boston este în desfășurare, așa că sperăm că, în curând, vom avea o imagine clară despre cum funcționează aceasta.
Asta înseamnă că femeile care au cicluri scurte sau au avut un debut precoce al menstruaţiei nu pot rămâne însărcinate?
Asta înseamnă că femeile care au cicluri scurte sau au avut un debut precoce al menstruaţiei nu pot rămâne însărcinate? Nu! La fel ca majoritatea celorlalte studii, acesta reprezintă o parte a populației, iar aceste rezultate nu ar trebui să te descurajeze dacă încerci să concepi un bebelus, iar aici pe Desprecopii vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a deveni mamica.
Ad-Extra3:
Diagrama ciclului menstrual te poate ajuta să rămâi insărcinată mai repede - iată cum
Diagrama ciclului menstrual te poate ajuta sa ramai insarcinata mai repede - iata cum. In diagrama vei inregistra temperatura bazala si evolutia mucusului cervical pentru a sti cand sunt zilele fertile.
Pot ramâne insarcinată ? 11 intrebări și răspunsuri esențiale
Arzi de nerabdare sa devii mamica? Esti deja pe drumul cel bun daca ai ajuns pe site-ul Desprecopii.com.
Acum ai probabil o multime de intrebari si nelămuriri despre procesul de a deveni mămică iar următoarele intrebări si răspunsuri iti vor clarifica cu siguranța o serie din ele.
Ce trebuie sa știi despre ovulație:
Marele secret al fertilitatii: OVULATIA
8 semne ale ovulatiei
Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Fertilitatea: varsta ideala, fereastra fertila, mituri si trucuri pentru conceperea unui copil
Vrei sa devii mămică? Vino alaturi de noi
Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.
autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII