Inapoi la scoala in timpul pandemiei. Cum pregatim sistemul imunitar al copilului pentru a-l feri de raceli, gripa si COVID-19

Inapoi la scoala in timpul pandemiei. Cum pregatim sistemul imunitar al copilului pentru a-l feri de raceli, gripa si COVID-19

Inapoi la scoala in timpul pandemiei. Cum pregatim sistemul imunitar al copilului pentru a-l feri de raceli, gripa si COVID-19

Școlile sunt pe cale să înceapă. Iar in acest an, pregatirea pentru inceperea scolii are pentru noi parintii - responsabiltiatea de a ne asigura ca scolarul nostru are un sistem imunitar puternic pentru a face fata virusurilor si bacteriilor. Iar in acest an, pe langa riscul racelilor si al virozelor gripale avem inca un inamic - COVID19.

Dacă nu sunteți atenți, acești "invadatori" ar putea să-i facă pe copii să se îmbolnăvească. În loc să declarați război bolilor, pregatiți cea mai bună apărare disponibilă - un sistem imunitar puternic!

Inapoi la scoala in timpul pandemiei - cum pregatim sistemul imunitar al copilului pentru a-l feri de raceli, gripa si COVID-19 - sfatul medicului.

- veți citi:
Intareste sistemul imunitar al copilului pentru inceperea scolii
Eliminați alimentele care declanșează simptome nedorite
O dietă bogată în vitamine și nutrienți
Lăsați copiii să se joace în noroi
Faceți o prioritate pentru odihnă și somn

Intareste sistemul imunitar al copilului pentru inceperea scolii

Desi e pandemie de coronavirus - in multe tari, inclusiv in Romania, scolile vor incepe. Desigur cu masuri speciale de protectie si prevenire. Noi parintii trebuie sa ne pregatim copiii pentru a face fata invaziei de germeni ai unei colectivitati.  In general, de la scoala, copiii pot lua germeni care provoaca raceala, gripa si acum chiar COVID-19.

De aceea, concentrarea pe stimularea imunitatii și prevenirea bolilor ar trebui să fie prioritățile fiecarei familii unde un copil incepe scoala...

Noi parintii avem sarcina de a-și proteja copiii de COVID-19, pe lângă răceala comună și gripa.

În fiecare an, în timp ce elevii se întorc la școală, părinții se pregătesc pentru avalansa de stranuturi si tuse și fac tot ce pot pentru a da prioritate sănătății copiilor lor. În acest an, însă, părinții vor avea sarcina de a-și proteja copiii de COVID-19, pe lângă răceala comună și gripa.

Cea mai bună modalitate de a vă menține familia sănătoasă este prin a învăța copiilor obiceiuri preventive.

Este esențial pentru familii să-și concentreze atenția asupra construirii și menținerii sistemelor imunitare puternice pentru a lupta împotriva tuturor bolilor care vor fi predominante în această toamnă și în iarnă.

Citeste si Importanta sistemului imunitar pentru supravietuire in timpul epidemiilor

Vaccinare antigripala

In Olanda de pilda, medicii olandezi subliniaza importanța prevenirii gripei în această toamnă și iarnă. Deși gripa nu este la fel de mortală sau transmisibilă ca COVID-19, aceasta provoacă aproape 500.000 de spitalizări și 35.000 de decese anual, conform celor mai recente date din Centrele de Control și Prevenire a Bolilor.

Sezonul gripei lovește de obicei în octombrie și durează până în primăvară. Vaccinul antigripal este disponibil încă din septembrie și este recomandat celor în vârstă de 6 luni și mai mari.

Chiar dacă în trecut copilul dumneavoastră nu a suferit de gripa, medicii olandezi sunt de parere ca va fi deosebit de important să o faceți în acest an, pentru a le proteja cel mai bine de cel puțin o boală și pentru a împiedica sistemul local de asistență medicală să ajungă prea mult copleșit de pacienți.

„Dacă putem preveni gripa sau severitatea acestuia cu un vaccin și împiedică acei indivizi să aibă nevoie de îngrijiri în cameră de urgență, ne putem concentra atenția către pacienții cu COVID-19 sau alte boli fără vaccin”.

În timp ce vaccinul antigripal nu oferă copiilor sau adulților o protecție de 100 la sută împotriva virusului, acesta poate reduce simptomele și poate contribui la scăderea spitalizărilor.

Ad-Extra3:

Alte metode de prevenire

Germenii sunt peste tot, mai ales în școli. Copiii trebuie sa stie ca se pot imbolnavi prin atingerea unei suprafețe contaminate și apoi atingerea feței.

Spălarea mâinilor cu apă și săpun este una dintre cele mai bune metode de a evita îmbolnăvirea. Dezinfectanții de mână nu sunt la fel de eficienți, așa că utilizați un dezinfectant de mână pe bază de alcool, cu cel puțin 60 la sută alcool.

Purtarea unei masti de față când este în public este, de asemenea, de importanta majora. COVID-19 poate fi răspândit prin aer, în principal prin picături care apar atunci când cineva cu virusul strănuta, tuseste, cântă sau discută, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. In multe tari europene exista recomandarea ca toti copiii peste 12 ani sa poarte masca în timp ce sunt în public. Măștile de față nu trebuie purtate niciodată de copiii sub vârsta de 2 ani.

Citeste si "Răspânditorii tăcuți" de Coronavirus: copiii care par sănătoși pot fi mai contagioși decât adulții bolnavi

Alte metode de prevenire pentru reducerea riscului de îmbolnăvire includ:

- O alimentatie sanatoasa, hrănitoare

- Respectarea unui program de somn corect-

- Cel puțin 60 de minute de activitate fizică pe zi

- Respectarea calendarului de vaccinare - vezi aici calendarul national de vaccinare din Romania

Eliminați alimentele care declanșează simptome nedorite

Pentru noi toți, eliminarea alimentelor care declanșează simptome nedorite este esențială pentru a putea face față unei răceli înainte ca aceasta să apară. Atunci când starea de sănătate a copilului este afectată de intoleranțe alimentare, alergii și sensibilități, corpul său nu are de multe ori puterea de a elimina boala.

În timp ce sensibilitățile și intoleranțele variază de la un copil la altul, factorii declanșatori comuni includ alimente care conțin:

Aditivi
Conservanțîi
Zahăr rafinat
Grâu
Ulei parțial hidrogenat (cum ar fi cel găsit în mâncare fast-food)

Concentrați-vă pe o dietă bogată în vitamine, fructe și legume, pentru a vă asigura că copiii sunt capabili să prospere.

O dietă bogată în vitamine și nutrienți

Pe lângă eliminarea factorilor declanșatori, a te asigura că copilul tău are o dietă bogată în vitamine și nutrienți oferă sistemului imunitar baza esențială pentru o sănătate bună. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că obțin doza necesară de vitaminele, minerale, proteine ​​și grăsimi sănătoase, de care au nevoie pentru a prospera.

Vitaminele joacă un rol imens în funcția creierului. Când copilul încearcă să rămână atent și să proceseze gânduri complexe, trebuie să fie într-o stare de sănătate foarte bună. Pentru a-l ajuta să obțină vitaminele de care are nevoie, adăugați fructe și legume la fiecare masă.

Corpul copilului folosește minerale și proteine ​​din mai multe motive, inclusiv creșterea. Copiii cresc foarte mult! Vrei să te asiguri că primesc constant aceste elemente esențiale.

Grăsimea este o altă necesitate deși are o conotație negativă, fiind asociată cu obezitatea. Dar există grăsimi bune și grăsimi rele. Grăsimea găsită în mâncarea fast-food și pizza ne face într-adevăr să fim mai obosiți și să creștem în greutate. Cu toate acestea, grăsimile sănătoase, precum cele găsite în avocado, au efectul opus. Aceste grăsimi oferă energia vitală necesară pentru a înfrunta ziua.

Joaca în murdărie expune corpul la microbi străini, ajutându-ne să construim anticorpi naturali, astfel încât să putem combate boala înainte de a se produce.

Lăsați copiii să se joace în noroi

Poate nu vă doriți asta pentru copiii voștri, dar principiul este același. Lasă-i să se joace în mizerie! Expunerea copilului la murdărie îi expune la microbii pe care îi conține. Acest lucru permite sistemului imunitar să dezvolte anticorpi, care să le consolideze sistemul imunitar.

Pastrati-va calmul

Deoarece răceala, gripa și COVID-19 au simptome similare - febră, tuse, dureri și oboseală - poate fi dificil de spus cu care este bolnav copilul tău.

Dacă bănuiți că copilul dvs. ar putea avea COVID-19, nu intrați în panică. Izolați-vă copilul acasă și apelați furnizorul de îngrijiri primare pentru a stabili dacă testarea este adecvată. De acolo, ea a spus că pot oferi sfaturi suplimentare și vă vor ghida în următorii pași.

► Citeste si Cum se va incepe scoala din 14 septembrie si cele 3 scenarii posibile - jurnal din fricile parintilor

autor: Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 
Daniela este si mamica de scolar care va incepe scoala.

In exclusivitate pentru Desprecopii.com
Medic invitat la desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII