10 pași pentru a tăia unghiile bebelușului făra stres

10 pasi pentru a taia unghiile bebelusului fara stres

10 pași pentru a tăia unghiile bebelușului făra stres

Tăiatul unghiuțelor bebelușului poate deveni o frică a mămicilor. E vorba de frica de a nu-l rani, de a nu tăia greșit unghiutele si de a-l speria. De multe ori, tăierea unghiuțelor se lasă cu un episod de plâns... insă trece repede daca bebe va vedea ca mami e relaxata si ii zâmbeste.


Iată 10 pași simpli pentru a tăia unghiile bebelusului tău:

- veți citi:
10 pași simpli pentru a tăia unghiile nou-născutului
Cum taiem unghiutele bebelusului?
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Da, tăiatul unghiuțelor bebelușului poate deveni o frică a mămicilor

Cand mamicile de bebelusi vorbesc despre taierea unghiilor bebelusului, de obicei primesc aceeasi reactie - in care este implicata frica. "Nu am avut curaj sa tai unghiile bebelusei mele, asa ca sotul meu a fost cel care m-a ajutat", ne spune o mamica pe forumul bebelusilor de la Despecopii.

Unghiile bebelusului sunt alcătuite din material cornos, stratificat. Deși în aparență au o structură dură față de restul pielii, unghiile impun îngrijire atentă, constantă, zilnică.

Iată 10 pași simpli pentru a tăia unghiile nou-născutului tău:

1. În primele 6-8 săptămâni de viață, este recomandabilă tăierea unghiilor de aproximativ 2-3 ori pe săptămână, întrucât creșterea este accelerată.

2. Între 2 și 12 luni, tăierea unghiilor se va face o dată pe săptămână. Recomandarea pentru frecvența tăierii unghiilor depinde de fiecare copil în parte, mai rar sau mai des, în funcție de ritmul de creștere și nevoile igienice.

3. Pentru a tăia unghiile copilului nou-născut se va utiliza fie o foarfecă cu vârf bont, fie o unghieră adaptată vârstei.

4. Indiferent de instrument, recomandarea rămâne fermă: se utilizează strict la copil, nu și de către alți membri ai familiei.

5. Dezinfectează instrumentul de fiecare dată înainte de utilizare (dezinfectant hidroalcoolic, spirt, Clorhexidin spray).

4. Încearcă să-i tai unghiile copilului atunci când este liniștit (sătul, schimbat, după baie).

5. Poți tăia unghiile copilului în somn, dacă bebelușul este mai agitat.

6. Așează-te în așa fel încât să protejezi fața nou-născutului de posibilele așchii de unghie rezultate la tăiere.

7. În caz de accident (ex. ai ciupit un colț de unghie și ai atins pielea, urmată de sângerare a pielii sugarului), utilizează o compresă de tifon sau disc demachiant, introdus în Apă Oxigenată 3% sau Clorhexidina spray și comprimați zona respectivă minim 2 minute, pentru a opri sângerarea.

8. NU uita că pielea sugarilor este foarte bine vascularizată, sângerând ușor la cel mai mic traumatism (lovitură sau tăietură minimă).

9. La finalul procedurii de taiere a unghiilor, șterge fiecare unghie a copilului cu un dezinfectant blând (ex. Clorhexidin), întrucât pielea bebelușilor se infectează foarte repede, în special patul periungual.

10. Taie unghiile de la mâinile și picioarele copilului „pe drept”, întrucât poți favoriza apariția „unghiilor încărnate” (infecție a patului ungveal și zonei din jurul unghiei), dacă tăierea pătrunde în marginile laterale ale unghiei.

Alte frici de mămici de bebeluși mai sunt

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2019   

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII