7 activități Montessori pentru o dimineață ușoară cu copilul in zilele de școală

7 activitati Montessori pentru o dimineata usoara cu copilul in zilele de scoala

7 activități Montessori pentru o dimineață ușoară cu copilul in zilele de școală

Când copiii petrec o mare parte din zi departe de noi la școală, momentele pe care le avem împreună sunt prețioase. Dar, nu se simt întotdeauna așa în vârtejul pregătirilor din fiecare dimineață. Uneori, parcă oricât timp alocăm, nu este niciodată suficient. La urma urmei, cine poate prezice că tricoul preferat de săptămâna trecută nu mai este pe placul său în această dimineață?

• Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta copilul să aibă o rutină mai ușoară dimineața, atunci când începe școala:

- veți citi:
1. Vorbiți cu copilul
2. Realizați un grafic
3. Spune-i copilului să își pregătească propriul prânz
4. Oferiți-i alegeri vestimentare limitate
5. Permiteți-i o consecință naturală
6. Timp petrecut împreună
7. Faceți rutina distractivă

1. Vorbiți cu copilul

Alegeți o perioadă de stres scăzută, cum ar fi în timp vă plimbați sau mâncați o înghețată împreună și vorbiți despre rutina de dimineață cu copilul. Întrebați-l ce trebuie să se întâmple dimineața înainte de a merge la școală. Amintiți-i de sarcinile pe care le-ar putea uita, cum ar fi spălarea dinților. Parcurgeți toți pașii de câteva ori, astfel încât să aibă o idee bună despre ce urmează.

În timp ce copilul va avea în mod inevitabil încă nevoie de mementouri, acest lucru îi va oferi o înțelegere solidă a ceea ce trebuie să se întâmple în fiecare zi.

2. Realizați un grafic

După ce ați vorbit despre toate, realizați un grafic care prezintă secvența rutinei matinale. Faceți o poză care reprezintă fiecare pas - una la baie, una cu periuța de dinți, una cu hainele aranjate și așa mai departe. Sau distrați-vă și desenați imaginile împreună!

Graficul de imagini îi ajută pe copii în același timp să își aducă aminte ce au de făcut atunci când nu sunt siguri ce urmează în continuare. De asemenea, poate fi util dacă copilul își iese din rutină. Graficul este mai puternic decât să îi spui pur și simplu ce să facă, ceea ce este mai probabil să instige o luptă pentru putere.

Dacă copilul este mai mare, ajută-l să scrie o listă sau să-și deseneze propriile imagini cu ceea ce trebuie să se întâmple dimineața și să o așeze undeva, unde o va vedea în fiecare dimineață, precum noptiera.

3. Spune-i copilului să își pregătească propriul prânz

În funcție de programul vostru, este probabil mai bine să faceți acest lucru cu o seară înainte, dar încurajarea copilului de a-și face propriul prânz îl ajută să își asume ziua de școală.

Îngrijorat că prânzul său nu va consta în altceva decât biscuiți și struguri? Faceți o regulă simplă, cum ar fi proteine, cereale, un fruct și o legumă. Ajută-l să se gândească la opțiunile din fiecare categorie.

Dacă sunt mai mari, faceți împreună cumpărăturile. Orice puteți face pentru a-l ajuta să se simtă ca și cum ar avea un cuvânt de spus în acest proces va ajuta dimineața să meargă mai bine.

Ad-Extra3:

4. Oferiți-i alegeri vestimentare limitate

Permiterea copiilor să-și aleagă propriile haine este minunat, dar dimineața poate dura destul de mult. Stabiliți doar două opțiuni. Puneți-le întotdeauna în același loc, cum ar fi un raft mic în dulapul lor, astfel încât să știe unde să caute dimineața.

Pentru un copil mai mare, încurajați-l să-și caute propriile haine cu o seară înainte, așa că nu vor trebui să decidă când sunt încă pe jumătate adormiți dimineața.

5. Permiteți-i o consecință naturală

Când graficele de planificare nu funcționează, încercați să-i permiteți o consecință naturală, în loc să faceți ravagii și să repetați continuu. Poate fi puțin neplăcut, dar va fi, de asemenea, eficient și probabil va trebui să se întâmple odată.

Îi ia prea mult timp să se dea jos din pat? Atunci nu va mai fi timp să mâncați împreună, deci va trebui să mănânce o granola in mașină.

Refuză să se îmbrace? Va trebui să-și ia hainele cu el și să ajungă la școală în pijamale.

Acestea nu sunt pedepse, ci sunt pur și simplu lucruri care se întâmplă logic atunci când rutina nu este urmată.

6. Timp petrecut împreună

Faceți-vă puțin timp pentru copilul vostru înainte de a-l pregăti pentru o zi de școală. Copiii au nevoie de atenția și dragostea părinților înainte de orice.

Poate părea că nu ai la dispoziție 5-10 minute de rezervă, dar acest lucru îți va economisi timp, deoarece copilul tău va primi timpul de legătură de care are nevoie.

Încercați să faceți ceva simplu, cu granițe clare, cum ar fi citirea unei cărți, îmbrățișați-va, vorbiți despre diverse lucruri, etc..

7. Faceți rutina distractivă

Ajută-l să facă o listă de redare a cântecelor preferate de ascultat în timp ce se spală pe dinți și se îmbracă.

Lasă-l să aleagă o rețetă de brioșe sau clătite și faceți un lot mare împreună în weekend, astfel încât să ai micul dejun gata în zilele de scoală.

Dimineața poate fi adesea agitată și stresantă, dar este și o parte semnificativă a timpului pe care mulți dintre noi ajung să-l petrecem cu copiii noștri în timpul săptămânii. Aceste momente mici ne pot oferi nouă și copiilor, acel mic impuls pozitiv de a ne începe ziua într-un mod plăcut.

Invatamantul Montessori versus invatamantul traditional

Invatământul Montessori se numară printre sistemele asa-numitului invătămant alternativ.

Daca privim cele doua sisteme de invatamant ca pe experiente de invatare ce au, in fond, aceeasi finalitate asupra copilului, vom putea constata diferentele majore dintre viziunea pe care o are invatamantul traditional si cea a invatamantului Montessori in ceea ce priveste procesul de invatamant. Citeste mai departe aici...

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: redactor Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate © 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII