Cum vorbesti cu copilul tau despre homosexualitate - cum abordezi cu minte deschisa o conversatie care tie ti se pare dificila

Cum vorbesti cu copilul tau despre homosexualitate - cum abordezi cu minte deschisa o conversatie care tie ti se pare dificila

Cum vorbesti cu copilul tau despre homosexualitate - cum abordezi cu minte deschisa o conversatie care tie ti se pare dificila

Ce e un homosexual, ce e un gay? Ce e aia o lesbiană? Poate avea copii?  Intrebările acestea pot veni in orice moment din partea copilului tău - asa ce cel mai bine e sa te pregatesti cu un răpuns adecvat zilelor noastre.

In Europa zilelor noastre, unii copii au doi tați sau două mame. S-ar putea să te surprindă, însă un copil se obișnuiește mult mai rapid decât un adult cu acesta idee. Copiii mici sunt foarte deschiși în gândire.

- veți citi:
Cum vorbim copilului despre homosexualitate
In mod natural, copiii sunt deschisi la minte
Stabiliți un exemplu bun
Părinte deschis la minte
Cum discutați cu copilul despre homosexualitate?

Cum vorbim copilului despre homosexualitate

Ce e un homosexual, ce e un gay? Ce e o lesbiana. Pot avea ei copii?  Aceste intrebari pot veni in orice moment din partea copilului tau - asa ce cel mai bine e sa te pregatesti cu un raspuns.

In Europa zilelor noastre, unii copii au doi tati sau două mame. S-ar putea să te surprindă, însă un copil se obișnuiește mult mai rapid decât un adult cu acesta idee. Copiii sunt foarte deschiși în gândire.

Mai intai trebuie sa te intrebi: cat de deschis la minte sunt eu, parintele lui? In functie de raspuns, probabil ca iti vei pregati raspunsul...

In mod natural, copiii sunt deschisi la minte

Pedagogul olandez Joke Bakker ne spune: "Copiii mici au un spirit deschis la viață și înca au acea gândire deschisă. Gândirea în șabloane, de exemplu: băieții care sunt atrași de fete sau la cum ar trebui să "arate o familie" provine în întregime de la părinți și de la alți adulți. Un copil mic nu are deloc aceste șabloane de gândire, ci le învață pe măsură ce crește. Deci, dacă credeți că o educație deschisă este importantă pentru copilul dumneavoastră, începeți chiar de la voi: cât de deschis la minte sunt eu de fapt?

Destul de complicat. Pentru că, chiar dacă vă simțiți foarte tolerant, veți observa imediat dacă la școala sau grădinița la care învață copilul, există situații diferite din acest punct de vedere. "Nu este deloc surprinzător", spune Bakker. "Poate să ne deranjeze aceste șabloane, însă așa funcționează creierul nostru.

Pentru a supraviețui, avem nevoie de această etichetare. Dacă ar trebui să organizăm în fiecare zi toate informațiile care ne vin, ar fi o nebunie. Dacă oamenii sunt surprinși de faptul că există doi tati sau două mame, este de înteles. Într-o familie tipică asta înseamnă în general stupefacție și uimire. Și nu înseamnă că este vorba de intoleranță. Bakker spune: "Dacă situația este diferită de cea existentă, în general, trebuie să îți dai seama că trebuie să îți ajustezi imaginea despre lumea exterioară".

Stabiliți un exemplu bun

În prezent, în lumea occidentală cu precădere, doi tati, două mame sau părinții singuri devin o imagine destul de frecvent întâlnită. Este poate timpul să desființați șabloanele.

De aceea este important să informați în mod activ copiii că o familie poate să pară diferită de cea pe care o cunosc ei, și că lucrurile, așa cum merg la voi acasă, nu este singura situație întâlnită. Este important ca părinții să dea un bun exemplu copilului lor.

Asa cum exista mame singure sau tati singuri, asa pot exista si familii rainbow.

Ad-Extra3:

Părinte deschis la minte

Cercetările efectuate de Henny Bos, profesor la Universitatea din Amsterdam și doctorand în familii lesbiene, arată că, copiii din familii cu două mame se pot descurca mai bine cu diferențele, în medie, decât copiii care provin din familii normale. "Copiii cu două mame obțin aparent automat asta de acasă.

Pentru că au două mame, în sine, le este mai ușor să înțeleagă că oamenii pot fi diferiți în diverse moduri. Acest lucru nu numai că îi ajută natural să fie deschiși la diferite compoziții de familie a altor colegi, dar, de asemenea, să accepte alte credințe sau handicapuri, de exemplu".

Cum discutați cu copilul despre homosexualitate?

Desigur, depinde de vârsta copilului și de întrebările pe care le pune. Până la vârsta de șapte ani, puneți accentul pe iubire și pe a fi iubit. În jurul vârstei de opt ani puteți vorbi despre emoții și respect reciproc.

Iată cinci sfaturi despre cum să vorbești cu copilul despre homosexualitate:

 Folosiți cuvântul gay sau homo, acest lucru ajută la eliminarea conotației negative.
 Nu trebuie să discutați neapărat despre sex (oricum depinde de vârsta copilului), ci doar despre dragostea dintre doi oameni. Nu e treaba nimanui viata intima a cuiva.
 Nu pretindeți că jumătate din lume este homosexuală - nu este cazul. De exemplu, spuneți, "Nu este ciudat, este doar diferit de ceea ce suntem obișnuiți".
 Vorbește cu copilul atent. Împiedicați conversația să devină incomodă.
 Nu numiți doar diferențele, ci și asemănările.

Fii deschis la minte și gândește-te că ...

 Fii deschis la minte si gandeste-te ca ...asa cum atat de multe lucuri nu au explicatie in viata, s-ar putea sa afli chiar tu intr-o zi, de la copilul tau aceasta declaratie ...Mami, sunt gay: ganduri si sentimente cand afli acest lucru - citeste in continuare aici.

Impotriva prejudecatilor: experienta de surogat a unui tatic gay

Sunt gay. Daca cineva mi-ar fi spus vreodata cum s-ar simti sa fie tata, probabil ca nu as fi acceptat niciodata oferta partenerului meu de a avea copii prin intermediul unei mame surogat. In acelasi timp, sunt foarte recunoscator ca nu a facut-o nimeni, deoarce as fi pierdut cea mai uimitoare experienta umana pe care o poate avea cineva.

Citeste si tu experienta miraculoasa a unui tatic gay, Juan Luque ...

autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2024

 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII