Avantajele și dezavantajele unei familii numeroase
Vrei sa ai mai mult de 2 copii? Sau chiar mai multi? Astăzi, majoritatea familiilor înseamnă 1 sau 2 copii, cel mult. Ei bine, a avea mai multi copii inseamna mai multa dragoste dar si mai multe griji si responsabilitate.
O familie mare are multe avantaje (dar și dezavantaje) - si in continuare le vom discuta pe larg.
Citeste mai departe...
- veți citi:
Familie mare
1. Obișnuința
2. Multă distracție
3. Întotdeauna un babysitter
4. Niciodată casa goală
5. Transmiterea generațiilor
6. Joaca împreună
7. Mulți nepoți
8. Sprijin pentru bătrânețe
Dezavantajele unei familii mari
O familie mare sau nu?
Familie mare
A devenit obișnuință ca majoritatea familiilor să aibă 1 sau 2 copii. Unii părinți sunt chiar întrebați uneori dacă al treilea a fost "un accident". O familie cu trei copii este deja peste obisnuinta în România, și Europa zilelor noastre. Dar poate că pentru dvs., ca părinte, o familie mare înseamnă o mare distracție.
Iată care sunt avantajele și dezavantajele unei familii mari. Care dintre acestea este mai important, și dacă sunteți gata pentru alt copil, este, desigur, o chestiune foarte personală.
1. Obișnuința
Vă amintiți cât de tensionată a fost prima dumneavoastră sarcina și perioadă postpartum? La al doilea copil este de obicei mult mai ușor. Cu cât mai mulți copii, cu atât mai multă experiență. În al treilea rând, acum sunteți expertă în îngrijirea copiilor. Dacă copilul are o boală, știți imediat ce să faceți. Asta înseamna mai puțin stres și mai mult timp pentru a vă bucura de copilul dumneavoastră.
2. Multă distracție
O familie mare înseamnă multă distracție la domiciliu. Și nu vă veți plictisi niciodată. Copiii dvs., de asemenea, aduc acasă prieteni și prietene, iar ceva distractiv, interesant sau neașteptat se va întâmpla întotdeauna. Nu veți duce lipsă de divertisment în următorii douăzeci de ani.
Ad-Extra3:
3. Întotdeauna un babysitter
Nu trebuie să vă faceți griji că nu mai puteți ieși la restaurant. În cazul în care copii sunt destul de mari, pot avea grijă de cei mai mici. Deci ai întotdeauna un babysitter la îndemâna.
4. Niciodată casa goală
Când copiii dvs. cei mai mari părăsesc casa părintească, cei mai mici vor ramâne în continuare acasă. În acest fel vă puteți obișnui încetișor cu o casă din ce în ce mai goală. Și poate că nepoții le vor lua locul atunci când cel mai tânar va părăși casa în cele din urmă. În acest fel, sentimentul de "cuib gol" nu are nici o șansă.
5. Transmiterea generațiilor
Aveți o plăcere nesfârsită vizavi de lucrurile pe care le cumpărați pentru copiii dvs. Leagănul, pătuțul, scaunele auto, îmbracamintea și jucăriile: oricând, următorul copil le poate folosi.
6. Joaca împreună
Este dovedit: odată ce copiii cresc, părinții unei familii numeroase au câteodata mai mult timp pentru ei însisi, decât cei cu un copil. Frații și surorile se distrează și se ajută reciproc. Întotdeauna există cineva care să se joace cu un frate mai mic, sau care să poată lega șireturile celor mici.
7. Mulți nepoți
Mulți copii înseamna de obicei mulți nepoți. Dacă vă place deja cu familia de cinci, șase sau șapte, gândiți-vă cum va arăta masa la Crăciun când vin și nepoții. Citeste si Mai multi copii inseamna mai multe bucurii
8. Sprijin pentru bătrânețe
Un mare avantaj al copiilor numeroși este că aceștia o să se gândească mai târziu la dvs. când sunteți în vârstă. Ei pot împărti eventualele sarcini de îngrijire de care veți avea eventual nevoie, și întotdeauna va fi cineva care vine să vă viziteze în weekend. Mai ales dacă există și nepoți, socializarea continuă pe tot parcursul vieții.
Dezavantajele unei familii mari
Pentru majoritatea oamenilor, costul unei familii mari va fi cel mai mare dezavantaj. Aveți nevoie de o casă spațioasă și o mașină mare, iar toată lumea are nevoie de mâncare, sport, pantofi noi, vacanță ... Luați în considerare în avans modul în care veți aborda financiar costurile unei familii atât de mari.
Pe lânga mulți bani, o familie mare costă și mult timp. Cu siguranță, dacă aveți mai mulți copii mici, aceasta poate fi o provocare. Toți trebuie hrăniți, spălați, îmbrăcati și duși la școală. Odată ce cresc în vârstă, puteți împărti sarcinile de acasă. Asta înseamnă puțin mai mult timp pentru dvs. Totuși, următoarea regulă se aplică: cu cât aveți mai mulți copii, cu atât trebuie să planificați mai mult.
O familie mare sau nu?
Dacă doriți sau nu o familie numeroasă este în întregime alegerea dvs. Dacă este cea mai mare dorința a dvs, dezavantajele legate de aspectele financiare sau de transport nu sunt incluse. Nu vă lăsăți influențați de ce gândesc ceilalți, ci faceți alegeri în care să credeți. Indiferent dacă sunteți sau nu gata pentru alt copil, depinde în întregime de dvs. și de partenerul dvs..
Familia disfuncțională - 8 caracteristici care o definesc
Orice familie este compusa, in mod ideal, de acei oameni dragi care te iubesc neconditionat, pe care te poţi baza în timpul unor perioade dificile și cu care poţi avea dezacorduri deschise fără a te simţi atacat sau judecat. La sfârșitul zilei, aceştia sunt oamenii pe care te poți baza și despre care știi că se vor iubi întotdeauna în vremuri mai grele sau mai uşoare.
Există insă si un altfel de familie - asa numită familie disfuncțională. Cum rămâne cu acei care provin din astfel de familii? Sunt semnele unei familii disfunctionale clare și evidente, sau pot fi subtile și înșelătoare? Iata 8 caracteristici comune ale unei familii disfuncţionale: AICI
autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII