Emoțiile unei femei gravide il afectează direct pe bebelușul din burtică
Fiecare femeie insarcinată stie cumva că ii poate vorbi in gand bebelusului din burtică. De fapt, chiar asa este. Gândurile unei femei insărcinate au o legatura fizica cu copilul ei nenăscut. Expertii si dovezile sugerează că gandirea pozitiva poate modela corpul, il poate face sa se vindece intern și chiar să mentină bebelușul sănătos in timpul sarcinii.
Sute de studii au confirmat faptul ca substantele chimice eliberate de corpul mamei insarcinate sunt transportate in uter si afecteaza copilul nenascut - iata in continuare cum putem transmite emotii pozitive bebelusului si un sentiment unic de fericire sau calm care ii pot pune bazele unei stari echilibrate si senine de-a lungul vietii sale.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Gandurile unei gravidute ajung direct la bebelusul din burtica
Ce este emotia?
Emotiile materne
Vizualizarea creativa in sarcina
Un exemplu de imagini mai profunde
Ce simte fătul cand mamica plânge, in timpul sarcinii?
Sarcina atasată sau cum se creează legatura cu copilul tău incă din perioada sarcinii
Gândurile unei graviduțe ajung direct la bebelușul din burtică
Aproape fiecare femeie insarcinata stie cumva ca ii poate vorbi in gand bebelusului din burtica. De fapt, chiar asa este. Gandurile unei femei insarcinate au o legatura fizica cu copilul ei nenascut. "Tot ceea ce mama gravida simte si crede, este transmis prin neurohormoni copilului ei nenascut, la fel de sigur ca alcoolul si nicotina", spuneThomas R. Verny, medic psihiatru, scriitor si om de stiinta, fost profesor la Harvard University, USA - considerat una dintre cele mai importante autoritati mondiale privind efectele mediului prenatal asupra dezvoltarii personalitatii.
Ce este emotia?
Dictionarele medicale definesc emotia ca o stare mentala si fizica, referindu-se la hormoni si alte molecule asociate emotiei. Deepak Chopra, medic celebru american - depaseste diferenta dintre starea mentala si cea fizica atunci cand scrie: "Gandurile pe care le simtim sunt numite emotii".
Emotiile femeii gravide sunt create pe baza modului in care aceasta percepe:
Graviditatea
Planurile pentru aparitia bebelusului
Decorarea spatiului
Relatiile
Munca
Sanatate sau orice altceva
Gandurile femeii gravide sunt precursorul emotiilor ei. Si emotiile ei sunt precursorul neurohormonilor la care se refera Thomas Verny.
In "Inceputurile Magice, Vietile Fermecate", Dr. Deepak Chopra explica in mod clar ce arata cercetarea asupra sarcinii: "Cand o femeie gravida este anxioasa, stresata sau intr-o stare de frica, hormonii de stres eliberati in sangele ei trec prin placentă catre bebelus. Sute de studii au confirmat faptul ca substantele chimice eliberate de corpul femeii insarcinate sunt transportate in uter si afecteaza copilul nenăscut."
Ad-Extra3:
Emotiile materne
Gandurile negative sunt adesea cauza principala a unui raspuns la stres bazat pe frica. Chopra spune: "Stresul activeaza sistemul endocrin al copilului nenascut si influenteaza dezvoltarea creierului fetal. Copiii nascuti de mame care au avut sarcini intens stresante au mai multe sanse de a avea probleme de comportament mai tarziu in viata. Verny spune, studiile arata ca mamele in stres extrem si constant sunt mai susceptibile de a avea copiii nascuti prematur, mai mici decat media in greutate, hiperactivi, iritabili si colici".
Sustinand expertii de mai sus, un alt expert bine cunoscut, biolog celular si neurolog, Dr. Bruce Lipton, Ph.D. scrie: "Cand trec prin placenta, hormonii unei mame care sufera de stres cronic vor modifica profund distributia fluxului de sange asupra fatului ei si vor schimba caracterul fiziologiei copilului in curs de dezvoltare".
Pe partea inversa a spectrului de stres emotional, apare si altceva. Verny spune: "Emotiile materne pozitive s-au dovedit a avansa sanatatea copilului nenascut." El continua: "Gandurile care sunt nutrite asupra copilului in dezvoltare cu un sentiment de fericire sau calm pot stabili baza pentru o dispozitie echilibrata, fericita si senina de-a lungul vietii". Deepak Chopra este de parere ca atunci "Cand te simti plin de bucurie, corpul tau produce produse chimice naturale de placere numite endorfine si encefaline.
Cand sunteti linistite si relaxate, eliberati substante chimice similare calmantelor. "Fara stres, sistemul nervos al copilului dumneavoastra functioneaza fara probleme. Cand sunteti calma si concentrata pe ceea ce trebuie, copilul dumneavoastra este capabil sa creasca in pace", spune Chopra.
Vizualizarea creativă in sarcină
In "ingrijirea copilului nenascut", Verny sugereaza 47 de exercitii pe care o femeie gravida le poate efectua pe parcursul sarcinii. Una dintre acestea este vizualizarea creativa. Aceasta forma de imagistica mentala poate programa gandurile subconstiente, schimband perceptiile si raspunsurile de la negativ la pozitiv. Verny scrie ca "a ajutat la vindecarea maladiilor, la imbunatatirea performantei si la imbunatatirea starii de spirit. Folosita de oamenii medicinei antice, samani si yoghini, vizualizarea a fost o lunga perioada prima linie de aparare impotriva bolilor".
Cercetarile au confirmat ca imaginile pot modifica fluxul sanguin, pot creste celulele sanatoase si pot distruge celulele canceroase. Lipton a spus chiar ca o mama gravida poate afecta dezvoltarea genetica a copilului sau nenascut. Indiferent daca se numeste imagistica, vizualizare, meditatie sau hipnoza, decenii de cercetare au stabilit acest proces pentru a genera o multime de schimbari in corpul fizic,mental si emotional.
Dacă sunteti insarcinată, puteti incerca aceste exerciții vizuale:
Intr-un loc in care sa nu fiti deranjata, inchideti-va ochii si practicati vederea, simtirea, auzirea, mirosirea si chiar degustarea intr-o stare de relaxare, care poate atrage atentia asupra copilului in curs de dezvoltare. Cheia este sa va simtiti usurata in timp ce treceti prin aceasta imagine.
Imaginati-va cat de multe simturi puteti, scufundandu-va in senzatie. Utilizati bogatia imaginatiei voastre si recurgeti la un vis. Daca alte ganduri va intra in minte, intoarceti-va cu rabdare la sinele vostru fericit, la copilul sanatos sau pur si simplu intr-un loc de relaxare.
Similar actorilor care dezvolta emotii asupra tacului, practicand ganduri si sentimente pozitive, neuronii si transmisiile creierului dvs. vor raspunde in mod corespunzator. Cu cat practici mai mult, cu atat mai repede si mai bine vei invata sa recuperezi acele emotii.
Un exemplu de imagini mai profunde:
Imaginati-va copilul in crestere.
Poate ca este de un centimetru sau poate zece centimetri.
Vizualizati cum arata un copil sanatos.
Simtiti ce simte un copil sanatos.
Ascultati cum rade un copil sanatos.
Cum ii ajuta inima sa pompeze sangele?
Cum isi misca bratele?
Cum cresc celulele lui?
Vedeti un mic zambet in uter.
Ascultati-i rasul si simtiti o miscare plina de bucurie.
Nu exista corect sau gresit. Permiteti-va sa visati cinci minute la cum poate fi imaginat un copil sanatos.
Stiinta descopera cat de mult din ceea ce era crezut odata vag, intr-un nor de ambiguitate este de fapt foarte fizic si mai precis decat ne invatam de obicei sa credem. "Fiecare schimbare a starii emotionale mentale, constienta sau inconstienta, este insotita de o schimbare adecvata a starii fiziologice". Gandurile poate nu sunt magice, dar cauzeaza formarea unor hormoni specifici care au un efect foarte real asupra corpului tau si a copilului vostru nenascut.
Voi, care cititi acest lucru acum, sunteti pionieri intr-o lume care a uitat puterea noastra innascuta. Voi sunteti cele care vor merge pe frontul undei epigenetice. Esti ceea ce gandesti. Esti responsabil pentru ceea ce crezi. Si in fiecare moment al zilei, gandurile iti creeaza corpul si copilul tau.
Ce simte fătul cand mamica plânge, in timpul sarcinii?
Legatura dintre fat si mamica lui este profunda si trece de legatura fizica facuta de catre cordonul ombilical. Iar stiinta ne poate spune acum ce se intampla cu bebelusul din burtica, atunci cand mamica plange. Iata cum unele emotii din timpul sarcinii pot schimba viata emotionala a copilului – pentru totdeauna.
Majoritatea dintre noi stim ca ceea ce mananci si bei in timpul sarcinii iti afecteaza copilul, dar ce stim despre efectele simtamintelor unei gravidute? Afla acum....
Sarcina atasată sau cum se creează legatura cu copilul tău incă din perioada sarcinii
Tu graviduto - nu esti doar un container care poartă un fat. Tu eşti lumea copilului tău; mediul pe care îl oferi copilului prin intermediul corpului tău, gândurile şi sentimentele determină modul în care el sau ea se va dezvolta. Această perioadă extraordinară de dezvoltare creează ceva numit legătura mamă-copil, unde fiecare gând, emoţie şi sentiment pe care îl experimentezi este transmis şi încorporat în dezvoltarea copilului tău.
Bebelusul este complet constient in în uter, iar experienţa sa în burtica mamei ii formează fundamentul pentru tot restul vieţii sale. Iata ce trebuie sa stii despre sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii
Despre comunicarea cu bebelusul din burtica, merita citit si:
5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Arta si muzeele - benefice femeilor insarcinate
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)
⭐ Vino in cel mai mare grup privat, moderat de Desprecopii: Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii sau pe grupul JURNAL DE SARCINA ✨
❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII