Alăptarea bebelușului și acele kilograme in plus pe care am vrea să le pierdem - iată cum arată realitatea

Alaptarea bebelusului si acele kilograme in plus pe care am vrea sa le pierdem - iata cum arata realitatea

Alăptarea bebelușului și acele kilograme in plus pe care am vrea să le pierdem - iată cum arată realitatea

Fiecare mămică de bebelus are cateva kilograme in plus, rămase ca amintire din sarcină si ar vrea să le piardă cât mai curând. Pe unele mămici, alăptarea bebelușului le ajută in acest sens, pe altele nu.

Deci, ajută alăptarea bebelusului să scădem din greutate? Serena Williams nu crede asta, dar iată ce spun oamenii de stiintă...si cum stau calculele.



in acest articol veti citi mai multe despre:
Alăptarea bebelușului și acele kilograme in plus pe care ai vrea să le pierzi ...
De ce se presupune ca slabim cand alaptam?
Presiunea biologica de a manca mai mult
Este posibil sa accelerezi pierderea in greutate fara a priva bebelusii de lapte
Indicele de masa corporal dupa nastere: de ce trebuie sa fii cu ochii pe el si care e cel ideal
Silueta dupa nastere: cum si cand putem sa o recapatam

Alăptarea bebelușului și acele kilograme in plus pe care ai vrea să le pierzi ...

Alaptarea bebelusului, pe langa beneficiile sale clare de sănătate, atat pentru bebelus cat si pentru mamă - are inca o surpriza pozitivă. Sau cel putin asa descopera multe mamici. Si anume, alaptarea este si un mod rapid de a pierde din kilogramele acumulate in plus in timpul sarcinii. Exista insă si alte multe mamici care nu au reusit sa piardă acele kilograme in plus... si despre asta vom vorbi in continuare.

De ce se presupune că slabim când alăptam?

In medie, femeile aduna 4 kg de grasime in timpul sarcinii, iar pentru a pierde fiecare kilogram au nevoie de un deficit de 7,700 de calorii. Alaptarea exclusiva insumeaza aproximativ 595 de calorii pe zi in primele doua luni de viata ale copilului, crescand la 695 de calorii pe zi, pe masura ce copilul devine mai mare. Teoretic, pentru fiecare saptamana in care o femeie alapteaza ar trebui sa poata pierde aproximativ jumatate de kilogram revenind la greutatea ei de dinainte de sarcina in doua luni.


Serena Willims a declarat ca alaptarea bebelusului sau nu a ajutat-o DELOC sa piarda din greutatea acumulata in timpul sarcinii.

Dar, asa cum vor marturisi multe mame, rareori acest lucru este atat de simplu. In primul rand, alaptarea este privita ca o licenta de a manca tort; o felie generoasa de tort de morcov cu glazura din crema de branza contine aproximativ 650 de calorii; chiar si o minuscula briosa de afine contine 268 de calorii. Adauga o cafea latte mare la aceasta, 230 de calorii, si deja ai distrus orice deficit de calorii dobandit prin alaptare.

Bineinteles, femeile ar putea face alegeri mai sanatoase, dar majoritatea mamelor care alapteaza traiesc cu frica de a nu ramane fara lapte – si cu un copil furios care vrea sa se hraneasca si mai des - iar expertii in sanatate le vor sfatui adesea sa manance si sa se odihneasca mai mult, ca un mijloc de crestere a productiei de lapte.

Presiunea biologica de a mânca mai mult

Exista, de asemenea, presiunea biologica de a manca mai mult: hormonul de alaptare prolactin creste apetitul, in timp ce privarea de somn - un efect secundar obisnuit atunci cand ai un copil - denatureaza echilibrul dintre "hormonii foamei" leptina si ghrelin, stimuland pofta de alimente dulci, sarate si cu amidon. Alaptarea este, de asemenea, o treaba sedentara, iar mamele sunt adesea prea ocupate - si prea epuizate - pentru a gasi timp de exercitii fizice.

Nu este surprinzator ca studiile care au masurat efectul alaptarii asupra pierderii in greutate au gasit doar un efect mic: o revizuire a cinci studii, care cantareau si masurau in mod regulat femeile dupa nastere, a concluzionat ca dupa 12 luni, mamele care au alaptat au pierdut intre 0,6 kg si 2 kg mai mult decat mamele care nu au alaptat.

Ad-Extra3:

Este posibil să accelerezi pierderea in greutate fara a priva bebelusii de lapte

Un alt studiu a constatat ca, prin limitarea aportului de calorii la aproximativ 2.000 de calorii pe zi si efectuarea a 45 de minute de exercitii aerobice de patru ori pe saptamana, femeile au pierdut aproximativ 0,5 kg pe saptamana, fara a compromite producerea laptelui. Chiar si asa, diferentele biologice vor arata ca unele femei vor gasi mai usor sa piarda in greutate, iar altele mai greu.

Faptul ca super-sportiva Serena Williams s-a luptat sa-si schimbe greutatea castigata in urma sarcinii, in ciuda faptului ca a avut o dieta vegetariana fara zahar, este o dovada a acestui fapt.

Indicele de masa corporală dupa naștere: de ce trebuie să fii cu ochii pe el și care e cel ideal

Indicele masei corporale (BMI) este folosit in medicina pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutatii prea mici ori prea mari. Iata de ce trebuie sa scapi de kilogramele de dupa nastere...

Silueta după naștere: cum și când putem să o recapătăm

Cum pot reveni la kilogramele dinaintea sarcinii?  - se intreba tinerele mamici dupa nasterea bebelusului? Revenirea la formele de dinainte de sarcina este ceea ce asteapta proaspetele mamici cu multa nerabdare. Dar pentru asta e nevoie de rabdare. Nu uita ca ti-au trebuit aproape 40 de saptamani pentru a lua in greutate pe timpul sarcinii,de aceea va fi nevoie de ceva timp si pentru a pierde acest surplus de greutate. Nu te pregati ca imediat dupa nastere sa sari in perechea favorita de jeans.,Iată când poți incepe primele exerciții fizice și câteva sfaturi care te vor ajuta să iți îndeplinești planul.

Forumuri si grupuri de suport pentru mămicile care vor sa slăbească: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: redactor AZ - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII