Dezechilibrul florei vaginale: cauze, consecinte si tratament
Deși sunt simptome de care se vorbește mai greu, ele sunt probleme ale multor femei: scurgeri abundente cu miros neplăcut, mancărimi, iritatii sau usturimi vaginale, dureri in timpul actului sexual. Aceste simptome pot indica un dezechilibru al florei vaginale care conduce la supradezvoltarea tulpinilor patogene de Candida albicans.
Mastrelle Flora Plus te ajută sa previi și să tratezi vaginita si candidoza vaginală, restabileste pH-ul și reface flora vaginala normală.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Simptome de care vorbim mai greu insă sunt extrem de des intâlnite la femei...
Dezechilibrul florei vaginale poate fi cauzat de:
Candidoza vaginală
Vaginita bacteriană
Ce faci daca ai vaginita sau candidoza
Mastrelle Flora Plus este disponibil sub forma de capsule si dus vaginal
Cum te poti pazi de musafirii nedoriti?
Simptome de care vorbim mai greu insă sunt extrem de des intâlnite la femei...
Desi sunt simptome de care se vorbeste mai greu, ele sunt probleme ale multor femei: Scurgeri abundente cu miros neplacut, mancarimi, iritatii sau usturimi vaginale, dureri in timpul actului sexual. Aceste simptome pot indica un dezechilibru al florei vaginale care conduce la supradezvoltarea tulpinilor patogene de Candida albicans.
Dezechilibrul florei vaginale poate fi cauzat de:
► Spalaturi intravaginale alcaline (pH>7)
► Tratamente cu antibiotice
► Sarcina si alaptare
► Menopauza
► Stres cronic
► Contact sexual neprotejat
► Contraceptive hormonale
► Piscina sau jacuzzi
Candidoza vaginală
Candidoza vaginala este o infectie vaginala determinata de inmultirea excesiva a unei ciuperci, Candida albicans. Aceasta este prezenta, in mod natural in cavitatea bucala, in tubul digestiv, pe piele si in vagin, alaturi de bacterii benefice.
Principalele simptome ale candidozei vaginale sunt: scurgerile vaginale anormale, foarte dense, de culoare alb-galbuie, cu miros intepator, insotite de mancarime si senzatie de arsura. Mancarimile si arsurile se manifesta atat la nivelul vaginului, cat si la nivelul labiilor. De asemenea, urinarea devine dureroasa, apare inrosira si umflarea vulvei precum si dureri in timpul contactului sexual.
Vaginita bacteriană
Vaginita bacteriana este cauzata de schimbari in echilibrul florei vaginale. Flora vaginala sanatoasa este alcatuita, in principal, din bacterii benefice, lactobacili. Lactobacilii mentin pH-ul vaginal la un nivel scazut (3,5-4,5) si previn inmultirea excesiva a microorganismelor patogene. Principalele microorganisme patogene responsabile de aparitia vaginitelor sunt Trichomonas vaginalis si Gardnerella vaginalis.
Cele mai intalnite simptome constau in secretii abundente, de culoare alb-galbuie-cenusie, cu miros neplacut “de peste”, care se inrautateste dupa contactul sexual. Pot aparea iritatii, mancarimi si dureri in timpul actului sexual.
Ce faci dacă ai vaginită sau candidoză
Mastrelle Flora Plus te ajuta sa previi si sa tratezi vaginita si candidoza vaginala, restabileste pH-ul si reface flora vaginala normala.
Solutia este foarte simpla: terapia infectiilor vaginale nu ar trebui sa aiba in vedere doar eradicarea patogenilor, ci ar trebui totodata sa urmareasca si refacerea florei si a pH-ului vaginal, restabilind astfel mecanismele naturale de aparare impotriva patogenilor.
Mai multe informatii vei gasi aici.
Mastrelle Flora Plus este o gama inovatoare ce abordeaza infectiile vaginale din cele doua perspective: impiedicarea dezvoltarii patogenilor si refacerea florei saprofite normale si a pH-ului fiziologic.
Mastrelle Flora Plus contine ingrediente pure, atent selectionate, combinate cu vitamine si extracte vegetale standardizate: complex prebiotic bio-activ, D-xylitol, acid lactic, vitamine, acid hialuronic, extracte naturale de echinacea, musetel si castan salbatic.
Mastrelle Flora Plus este disponibil sub forma de capsule si dus vaginal. Mastrelle Flora Plus capsule este recomandat astfel:
pentru mentinerea pH-ului si florei vaginale echilibrate, ca si masura de prevenire, foloseste o singura capsula vaginala pe saptamana;
pentru a preveni infectiile bacteriene recurente, foloseste o capsula vaginala la 3 zile (inainte de culcare);
ca tratament de sustinere in vaginita bacteriana si in candidoza vaginala, se administreaza o capsula vaginala pe zi (inainte de culcare), timp de 7-10 zile;
prevenirea dezechilibrarii florei vaginale pe parcursul tratamentului cu antibiotice, iti recomandam o capsula vaginala pe zi pe tot parcursul tratamentului cu antibiotice, iar dupa terminarea tratamentului, inca 7 zile.
pentru reechilibrarea pH-ului vaginal in cazul dezechilibrelor hormonale ce apar in perioada de alaptare, se administreaza o capsula vaginala pe saptamana; Mai multe informatii vei gasi aici.
Daca optezi pentru Mastrelle Flora Plus dus vaginal, atunci trebuie sa dizolvi continutul unui plic in 200-300 ml apa calduta, pentru a obtine o solutie cu pH 3,5 cu care se fac spalaturi interne cu ajutorul irigatorului vaginal Mastrelle® sau cu orice alt irigator adecvat. Frecventa utilizarii dusului vaginal depinde de starea de sanatate vaginala:
pentru igiena vaginala generala, foloseste un plic de Mastrelle® Flora Plus dus vaginal pe saptamana;
pentru igiena vaginala intensiva, ca tratament de sustinere in infectiile vaginale, se administreaza un plic de Mastrelle® Flora Plus dus vaginal de 1-2 ori pe zi, mp de 5 zile;
pentru a elimina reziduurile ovulului sau ale comprimatului vaginal administrat anterior, foloseste un plic de Mastrelle® Flora Plus dus vaginal cu jumatate de ora inainte de administrarea unui nou ovul sau comprimat vaginal. Mai multe informatii vei gasi aici.
Cum te poti pazi de musafirii nedoriti?
Evita sapunurile obisnuite al caror pH-ul alcalin dezechilibreaza pH-ul acid vaginal, care este responsabil pentru mentinerea sanatatii vaginale. In urma utilizarii de produse alcaline, pH-ul vaginal devine mai putin acid si se creeaza un mediu favorabil aparitiei infectiilor intime. Astfel, pentru a evita dezechilibrarea pH-ului vaginal si pentru a preveni aparitia infectiilor intime, nu este indicat sa faci spalaturi cu produse alcaline/bazice precum bicarbonat de sodiu.
Evita dusurile excesive cu agenti de spumare agresivi, intrucat conduc la indepartarea lactobacililor (bacterii prietenoase), iar zona vaginala si vulva devin astfel colonizate de bacterii ce determina aparitia de infectii. Mai multe informatii vei gasi aici.
Despre candida si vaginită, mai poți citi
Candida in timpul sarcinii
Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii
Candidoza bucala la bebelusi: tratamentul cu ulei de cocos
11 Remedii simple impotriva Candidei
Una din cinci femei se confrunta cu vaginita in timpul sarcinii