Este AUTODIVERSIFICAREA metoda ideală pentru bebelusul tău?
Diversificarea alimentatiei bebelusului este o noua etapa in viata sa si a parintilor sau. Dar care stil de abordare a diversificarii este pana la urma cel care se potriveste bebelusului tau? Optam pentru piurerurile clasice si schemele clasice sau abordam cu curaj AUTODIVERSIFICAREA? Si cum anume?
In culturile din intreaga lume, abordarea diversificarii alimentatiei bebelusului variaza. In Franta, bebelusul poate incepe cu supa, in Japonia cu orez si peste, in Argentina cu legume proaspete iar in S.U.A. cu fulgi de cereale de orez si borcanele de piure.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce fel de diversificare este potrivită pentru bebelusul tău?
Autodiversificarea a aparut ca o alternativa
Poti combina diversificarea cu autodiversificarea
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Autodiversificarea bebelușului: 6 lucruri importante de știut de la inceput
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Ce fel de diversificare este potrivită pentru bebelusul tău?
Dacă bebelusul tău a ajuns in jurul varstei de 4 - 5 luni, e timpul pentru o noua aventura - diversificarea alimentatiei. Practic, asta inseamna sa ii dăm, incetul cu incetul - si dupa o anumita ordine - alimente solide (adica legume, fructe si carne).
Iar dacă te intrebi cum să introduci cel mai bine alimente solide - vei afla ca exista multe teorii si opinii diferite. Asta pentru ca exista mai mult decat un mod de a face acest lucru. Dar care stil de abordare a diversificarii este pana la urma cel care se potriveste bebelusului tau?
In culturile din intreaga lume, abordarea diversificarii alimentatiei bebelusului variaza. In Franta, bebelusul poate incepe cu supa, in Japonia cu orez si peste, in Argentina cu legume proaspete iar in S.U.A. cu fulgi de cereale de orez si borcanele de piure.
Autodiversificarea bebelusului a apărut ca o alternativa la piureuri
Autodiversificarea inseamna sa lasi bebelusul sa se hraneasca in mod independent la masa, cu familia. Exista o multime de beneficii ale autodiversificarii - bebelusul ia masa cu intreaga familie si nu se limiteaza la piureuri. Scopul este sa consume o varietate de alimente si este menita sa combata nazurile la masa. Functioneaza? Raspunsul este: uneori.
Multi bebelusi care consuma o mare varietate de alimente la un an, continua sa fie consumatori "pretentiosi" in copilarie.
Care este părerea medicilor pediatri?
Medicii pediatrii recomanda un amestec de mancaruri piure cu bucatele de alimente. Un bebelus poate fi hranit in ambele sensuri. Insa multi parinti opteaza pentru piureuri inca de la varsta de 4 luni, putin cam devreme totusi pentru inceperea diversificarii - aceasta fiind recomandata de abia de la 5 luni. Dar daca bebelusul nu este interesat nu este nimic in neregula. Inseamna doar ca nu este inca pregatit.
Odata ce bebelsul sta in fundulet nesustinut, fara probleme, de obicei in jurul varstei de 7 luni, adaugati alimente solide pe care le poate lua singur in mana. Inca ii puteti oferi piureuri. Fiti creativi!
Si nu uitati: o data ce ati inceput divrsificarea este important sa ii oferiti apa. Invatati bebelusul sa bea apa, nu este nevoie de nimic dulce - deci fara sucuri sau alte bauturi indulcite!
Poti combina diversificarea cu autodiversificarea
In acelasi timp - daca ai inceput cu diversificarea clasica - adica cu piureuri - poti oricand sa treci la autodiversificare. De fapt, ce functioneaza perfect pentru un bebelus - poate fi complet nerelevant pentru alt bebelusi. Asa cum spune o mamica de pe forum: baietelul meu a acceptat numai piureuri si hranirea cu lingurita - iar la al doilea copil - o fetita, nu a acceptat decat autodiversificarea cu alimente degetel. De asemeni, este posibil ca la al doilea copil mamicile sunt mai relaxate...si au mai mult sange rece ... si prefera autodiversificarea.
Ad-Extra3:
Autodiversificarea bebelușului: 6 lucruri importante de știut de la inceput
Autodiversificarea este minunata pentru ca introduce bebelusul la mesele familiei, ii ofera independenta si sunt sanse mare sa aiba o relatie sanatoasa cu mancarea :)
Daca esti o mamica tentata sa iti autodiversifici bebelusul pentru ca ai aflat despre aceasta metoda si ti se pare atractiva - iata 6 lucruri pe care trebuie sa le stii inca de la inceput.
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fără dintisori
Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste in continuare despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 6 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi. In continuare, am adunat toate informatiile despre diversificarea bebelusului. Cand trebuie introduse alimentele, retete de papica pentru fiecare luna si multe alte sfaturi despre diversificare. vezi ghidul complet aici.
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (5,99 euro pentru accesul intregului continut - one time)
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII