Așa măsurăm temperatura potrivită pentru baia bebelușului

Asa masuram temperatura potrivita pentru baia bebelusului

Așa măsurăm temperatura potrivită pentru baia bebelușului

Temperatura ideală a apei de baie pentru un bebeluș oscilează între 37 și 40 grade. Pentru a evita disconfortul indus de o baie în apă la temperatura nepotrivită - fie prea caldă, fie prea rece, este de dorit să termometrizăm apa de baie.

În mod practic, avem câteva modalități de intervenție, pentru ca baia să devină o sursă de plăcere și bucurie pentru micuț și nu o sursă de stări dezagreabile.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum măsurăm temperatura potrivită pentru baia bebelușului?
Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute
Despre baita si ingrijirea bebelusului

Cum măsurăm temperatura potrivită pentru baia bebelușului?

1. Pentru a ușura termometrizarea apei la baie, alegeți o cădiță cu senzor de temperatură inserat.

2. În cazul în care cădița nu are senzor de temperatură propriu, utilizează un termometru de baie.

3. În cazul în care nu avem posibilitatea termomterizarii apei de baie, utilizează metode clasice. Apa de baie are temperatura corectă pentru a fi receptată în mod plăcut și fără riscuri pentru copil dacă și tu resimți confortabil contactul cu apa.

4. În cazul în care nu ai acces la o sursă de apă centralizată și utilizezi apă de puț pentru baie, este recomandată fierberea înainte de a o utiliza. În astfel de situații se recomandă prudență specială, pentru momentul în care se utilizează apa pentru baia propriu-zisă. Lasă apa să se răcească suficient, verifică temperatura apei și abia apoi o poți utiliza.

5. În cazul în care decizi să faci baia bebelușului la chiuvetă, sub jet direct sau utilizați dușul pentru clătire, trebuie să acorzi atenție maximă posibilelor oscilații de temperatură din rețea.

Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute

Absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii, baita bebelusului inseamna totusi mai mult decat atat. Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte. Citeste un ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.

Despre baita si ingrijirea bebelusului merita citit si:

Prima baie a bebelusului meu
Ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti 
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita
Ce produse cosmetice sa alegem pentru baita bebelusilor?

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2023

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII