Alegerea cădiței pentru baia bebelușului: câteva reguli

Alegerea caditei pentru baia bebelusului -  cateva reguli

Alegerea cădiței pentru baia bebelușului: câteva reguli

Alegerea cădiței de baie a bebelusului reprezintă un subiect de dezbatere în orice familie, începând cu perioada de dinainte de venirea pe lume a micuțului.

Probabil ca vă sunt familiare întrebările „în cascadă”: să cumpăram cădița înainte de nașterea copilului? Ce culoare să cumpăram? Ce mărime să fie? Din ce material? Să aibă suport? Să aibă scurgere? Să aibă termometru inclus? Sunt întrebări firești care vin în orice familie. Iata recomandarile noastre.

în acest articol veți citi mai multe despre:
Reguli minimale pentru alegerea cădiței de baie
Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute
Despre baita bebelului
Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Când alegerea căditei de baie ne dă dureri de cap...

Baia bebelușului rămâne un moment de referință al zilei, nu doar prin aspectul igienei (esențial) dar, mai ales prin faptul că reunește familia în jurul copilului, în special în primele luni de viață. Dar, iata ce intrebari si bataie de cap ne poate da alegerea caditei ...

Cumpăram cădița înainte de nașterea copilului? Ce culoare să cumpăram? Ce mărime să fie? Din ce material? Să aibă suport? Să aibă scurgere? Să aibă termometru inclus?

cadita bebelus
Aici colectia de cadite la cel mai avantajos pret.

Cum soluționăm dilema? 10 Reguli minimale pentru alegerea cădiței de baie:

    1. Alcătuiți trusoul bebelușului înainte de venirea sa pe lume. Astfel preveniți neplăcerea achiziționării unui produs non-conform cu dorința ambilor părinți. În plus, evitați agitația de dinainte de venirea mamei și a copilului din maternitate.

    2. Alegeți un material de fabricație ușor (ex. plastic), care să permită o manevrare facilă.

    3. Alegeți un material ușor de întreținut, rezistent la agenți de curățare și ușor de curățat.

    4. Alegeți o culoare plăcută, vie, în nuanță pastelată, deoarece are efect calmant asupra bebelușului. În plus, dacă știți înainte de naștere, puteți adapta culoarea la sex (roz, bleu). Dacă nu știți ce sex va avea bebelușul vostru, dar doriți totuși să fiți pregătiți cu tot ce este nevoie pentru copil, alegeți o culoare veselă, unisex: verde, galben-pai.

    5. Alegeți o cădiță cu dimensiuni între 75 și 110 cm, care vă va permite manevrarea bebelușului cu ușurință pe parcursul primelor luni de viață.

    6. Alegeti o cădiță cu suport metalic stabil. Acesta este esențial să aibă stabilitate, astfel încât să manevrați copilul în siguranță.

    7. Dacă sunteți la primul copil și aveți mai puțină experiență și curaj în a manevra copilul, alegeți o cădiță cu reductor detașabil. Reductorul este un suport care se pune în interiorul cădiței și permite așezarea în siguranță a copilului. La utilizare, este recomandat ca peste reductor să fie pus un prosop de bumbac sau in, în așa fel încât copilul să fie în siguranță și să nu alunece.

    8. În cazul în care doriți sa aveți reductor fix, puteți opta pentru o cădiță anatomică sau ergonomică, în care din construcție este inserat un compartiment care are forma aproximativă a corpului bebelușului. Acest gen de cădiță este destinat utilizării în primele 3 luni de viață ale bebelușului, care crește surprinzător de repede și devine extrem de mobil.

    9. Din aceeași categorie a „primului copil”, alegeți o cădiță cu senzor de temperatură inserat, pentru a vă ușura termometrizarea apei de baie.

    10. Alegeți o cădiță cu scurgere laterală, pentru a ajuta mama să evite ridicarea și transportul cădiței pline cu apă, după baie, în vederea golirii ei. Aici colectia de cadite la cel mai avantajos pret.

Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute

Absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii, baita bebelusului inseamna totusi mai mult decat atat.

Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte citeste mai departe aici.

Ad-Extra3:

Despre baita bebelului merita citit si:

Cat de des facem baie bebelusului?
Ce produse cosmetice sa alegem pentru baita bebelusilor?
Sfaturi pentru a transforma baita la copii, intr-o distractie
Cand bebelusului ii este frica de baie – ce facem
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII