Inscrierea copiilor in invatamantul primar 2019 - ce trebuie sa stii
Prima etapă a înscrierii elevilor în învăţământul primar se desfăşoară între 4 şi 22 martie, iar in clasa clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019.
Şcolile sunt obligate să aibă Ziua Porţilor Deschise pentru informări.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Prima etapă pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar
De la ce vârsta înscriem copiii la şcoala?
Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate
Prima etapă pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar
„În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 3.181/2019, prima etapă din procesul de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 4 şi 22 martie. Părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ în care se doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a unui membru al comisiei (cel puţin), zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri)”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
De la ce vârsta înscriem copiii la şcoala?
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, mai arată sursa menţionată. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie - 20 martie.
„Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să instituie, cu caracter informativ, Ziua porţilor deschise, în intervalul 26 februarie - 9 martie. De asemenea, fiecare unitate de învăţământ, trebuie să afişeze numărul de clase pregătitoare care vor funcţiona în anul şcolar 2019-2020. Aceste informaţii, precum şi circumscripţiile şcolare, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice şi adresele unităţilor/instituţiilor în care se desfăşoară evaluarea psihosomatică trebuie afişate şi pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene/pagina web a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, respectiv pe site-urile unităţilor de învăţământ (dacă există)”, mai explică Ministerul.
Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate
Totodată, în comunicat se fac precizări şi privind circumscripţiile: „Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate - şcoala de circumscripţie. Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au şi misiunea de a asigura permanent, corect şi cât mai rapid, informarea şi consilierea părinţilor pe tema prevederilor legale şi ale metodologiei de înscriere”.
Ad-Extra3:
A doua etapă de completare/depunere a cererilor
A doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.
„Reamintim faptul că învăţământul primar este primul ciclu din învăţământul obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I - IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este cel puţin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor”, mai spune Ministerul Educaţiei. !
Notele de la scoala conteaza?
Valoarea notelor este un subiect indelung disputat in scolile si casele din Romania sau de pretutindeni. Si desigur - pe forumul parintilor de scolari de la Desprecopii.
Pe de o parte sunt unii parinti care ca sistemul nostru de notare este corect si adecvat, pe de alta parte sunt altii care sustin ca notele nu pot reflecta adevaratele abilitati si performante ale unui copil. Indiferent de partea cui te afli, totusi e indiscutabil ca notele au o anumita importanta - pentru examene, pentru burse, pentru diplome si pentru alte oportunitati educationale de care pot beneficia copiii vostri. Haideti sa discutam despre notele de la scoala ...
Despre felul cum invata copiii, cititi si:
Cum se descopera talentul unui copil
Importanta familiei in procesul de invatare
Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare
Inteligenţele multiple
Ce spun parintii de la Desprecopii
Ce asteptari aveti de la scoala?
Scoala creeaza tampiti!
CATALOG online. DEZBATERE
Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare
Toti parintii vor sa fie mandri de inteligenta copiilor lor, dar exista mai multe moduri in care un copil isi poate arata inteligenta. Din nefericire, nu fiecare tip de inteligenta este la fel de usor de recunoscut, si nu fiecare tip de inteligenta este la fel de rasplatit.
Aflarea stilului unic de invatare al copilului tau te poate ajuta sa-i dai recunoasterea de care are nevoie si sa te asiguri ca va profita la maxim de scoala si de viata.
Forum de Parenting modern
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII