Când se intoarce bebelusul cu capul în jos pentru naștere? Iată răspunsul medicului ginecolog.

Cand se intoarce bebelusul cu capul in jos pentru nastere? Iata raspunsul medicului ginecolog.

Când se intoarce bebelusul cu capul în jos pentru naștere? Iată răspunsul medicului ginecolog.

Când se întoarce bebelușul cu capul in jos pentru naștere? Intrebarile despre cand anume se aseaza bebelusul in pozitia de nastere sunt foarte dese la sectiunea de intrebari de la Desprecopii.

In jurul saptamanii 30 de sarcina, bebelusul ar trebui sa fie in pozitie cefalica (cu capul in jos). La cel putin 25% dintre gravidute, acest lucru nu se intampla asa de devreme. Insa este foarte normal ca un bebelus sa se intoarca cu capul in jos, in pozitie de nastere in jurul saptamanii 34 de sarcina. Daca insa nu se pozitioneaza asa pana la finalul saptamanii 36 de sarcina, ar putea deveni un motiv de ingrijorare desi chiar si in acest stadiu, e posibil ca bebe sa se intoarca spontan in orice moment ...

- veti citi;
Cand se intoarce bebelușul cu capul in jos pentru naștere?
Cand se aseaza bebelușul cu capul in jos pentru naștere?
De ce se intoarce bebelusul cu capul in jos?
Cand fătul este in pozitie transversală inainte de naștere
Cum stiu medicii in ce pozitie se afla fătul?
Lista pentru maternitate

Când se întoarce bebelușul cu capul in jos pentru naștere?

Majoritatea gravidutelor, si in special cele care sunt la prima sarcina sunt nerabdatoare sa afle cand este exact timpul cand bebelusul se pozitioneaza pentru a intra in travaliu: adica se intoarce cu capul in jos.

Aceasta este pozitia cand bebelusul sta cu capul in jos in canalul nasterii, asta pentru ca asa iese bebelusul ... intai cu capusorul. Intrebarile despre cand anume se aseaza bebelusul in pozitia de nastere sunt foarte dese la sectiunea de intrebari de la Desprecopii.

Majoritatea gravidutelor cred ca acest proces de pozitionare a bebelusul difera de la mama la mama si de asta sunt nelinistite si nu stiu exact la ce si cand sa se astepte la acest lucru sau cum le va influenta graba sau lenea bebelusului de a se pozitina corect pentru nastere.

Iata in continuare cand anume trebuie ca o graviduta sa se astepte ca bebelusul sa se pozitioneze pentru nastere, cu capul in jos, si ce trebuie stiut daca bebelusul se afla pozitionat transversal.

Când se aseaza bebelușul cu capul in jos pentru naștere?

In timp ce sarcina avanseaza iar nasterea se apropie la orizont, pozitionarea bebelusului devine un factor important de luat in considerare. Cand gravida se afla in saptamana 30 de sarcina, bebelusul trebuie sa fie in pozitie cefalica (cu capul in jos). Insa, la cel putin 25% dintre gravidute, acest lucru nu se intampla asa de devreme.

Insa este foarte normal ca un bebelus sa se intoarca cu capul in jos, in pozitie de nastere in jurul saptamanii 34 de sarcina. Daca insa nu se pozitioneaza asa pana la finalul saptamanii 36 de sarcina, ar putea deveni un motiv de ingrijorare desi chiar si in acest stadiu, e posibil ca bebe sa se intoarca spontan in orice moment ...

In unele cazuri insa, bebelusul se intoarce chiar inainte de travaliu, singur.

De ce se intoarce bebelusul cu capul in jos?

E important sa intelegem ca aceasta pozitionare a capului bebelusul este determinata de marimea sa si de dimensiunile uterului. In timpul primului trimestri de sarcina, bebelusul are mult loc in uter si de asta nu se aseaza cu capul in sjos. Dar, odata cu progresul sarcinii, spatiul pe care il are bebe la dispozitie scade si de asta va incerca sa gaseasca o pozitie mai confortabila in uter.

Daca uterul gravidei este largit de la sarcini anterioare iar bebe este micut, lui bebe ii va veni mai greu ideea sa se pozitioneze cu capul in jos. De asemeni bebelusul s-ar putea sa nu se pozitioneze cu capul in jos daca in uterul mamei exista niste anormalitati ca de exemplu - fibroame.

Intr-o sarcina gemelara, e foarte probabil ca unul dintre bebelusi sau chiar ambii sa nu se pozitioneze deloc cu capul in jos pana in momentul nasterii.

Citeste si Noaptea in care am simtit ca se intoarce bebe in burtica - jurnal de sarcina

Ad-Extra3:

Când fătul este in pozitie transversală inainte de naștere

Inainte de nastere, fatul se afla in multe pozitii diferite. Vorbim si despre pozitia copilului intr-o varietate de moduri; despre unde anume se afla capul bebelusului - cu capul inainte sau cu piciorusele. Vorbim despre pozitia fetei bebelusului - cu fata inspre burtica voastra sau catre spate.   Pozitia numita prezentatie craniana, este pozitia optima, care faciliteaza nasterea naturala. Astfel, bebelusul este asezat paralel cu coloana vertebrala a mamicii, cu capul in jos si barbia in piept.

 Citeste Cum iti dai seama de pozitia bebelusului in burtica si care este cea mai indicata pentru travaliu si nastere?

Cum stiu medicii in ce pozitie se afla fătul?

Medicul sau moasa isi vor da seama de pozitia bebelusului prin plasarea mainilor pe abdomenul mamicii, intr-o serie de miscari cunoscute sub numele de Manevrele lui Leopold. De asemenea, pot solicita efectuarea unei ecografii pentru a confirma pozitia copilului. In mod obisnuit, pozitia fatului nu este o problema pana in ultimul trimestru de sarcina. In acest moment, medicul sau moasa pot verifica pozitia acestuia la fiecare vizita.

Marea majoritate a bebelusilor vor fi cu capul inainte la nastere. Aproximativ 3-4% dintre copiii la termen nu sunt intr-o pozitie normala, ca de exemplu cu picioarele, genunchi sau fesele inainte. Un bebelus care este transversal nu se va pozitiona corect in pelvis, facand astfel imposibila nasterea vaginala citeste in continuare aici.  

► Citeste si Noaptea in care am simtit ca se intoarce bebe in burtica - jurnal de sarcina

Lista pentru maternitate

In cazul in care veti naste intr-un spital de stat, lista de mai jos se poate dovedi extrem de utila.

Cititi si verificati lista, inlaturati sau bifati elementele pe care le-ati indeplinit sau pe care nu le considerati necesare, adaugati lucruri de care credeti ca veti mai avea nevoie completand la final casuta de text si apasand tasta ENTER, apoi printati listuta sa o aveti mereu la indemana! Nimic mai simplu si de ajutor.

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi 

autor: dr. Anamaria Lupu - medic ginecolog, pentru Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Maria
    Mariatrimis la 13/7/2022

    Buna. Bebele meu care de cand se stie a stat cu capul in jos, acum la 38 sapt si 5 zile s-a intors cu fundul in jos, drept care dr vrea cezariana in cateva zile pt a nu apuca sa se declanseze travaliul ij pelviana. Nu inteleg de ce s-a intors, are 3600g, cum de a mai avut loc sa faca asta. Oare mai e vreo sansa sa se intoarca la loc in 2 zile. Am încercat toate exercitiile posibile. Nu vreau cezariana!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII