Simptomele HPV si teste disponibile pentru detectarea HPV

Simptomele HPV si teste disponibile pentru detectarea HPV

Simptomele HPV si teste disponibile pentru detectarea HPV

Simptomele HPV depind de numeroasele subtipuri ale virusului cu care este infectata o persoana.


In multe cazuri, infectia cu HPV nu cauzeaza simptome. Exista totusi un numar de tulpini HPV care pot provoca simptome. Iata principalele semne de avertizare pe care trebuie sa le urmariti:

 

in acest articol veti citi mai multe despre:

Negi cutanati (veruci vulgare)
Negi genitali

 

Negi cutanati (veruci vulgare)

Infectia cu HPV poate provoca (veruci) negi non-genitali pe piele (degete, dosul mainilor si in jurul unghiilor). Negii de piele vin in mai multe feluri (de exemplu, cu cap plat, tip conopida, cu proeminente, cu puncte negre), sunt excrescente ale pielii, de obicei nedureroase si se pot inmulti prin autoinoculare.

veruci

Negi genitali

Verucile genitale sunt cauzate de un grup diferit de HPV decat cele care cauzeaza veruci ale pielii. In ciuda numelui, verucile genitale nu se dezvolta doar in regiunea genitala (vagin, penis, uter, scrot, vulva) ci pot aparea si in regiunea anala, nas, gura, gat, trahee, bronhii, abdomen, interiorul coapselor si chiar pe pleoapele interioare. Multiplicarea virala si aparitia negilor genitali (condiloamelor) incepe de obicei la un interval de 3 – 6 luni dupa infectare. Sau, pot sa nu apara deloc. Netratati, negii genitali pot sa dispara de la sine, raman neschimbati sau pot sa creasca in dimensiune si numar. Ei nu se vor transforma in cancer.

Exista teste disponibile pentru detectarea HPV?

Nu exista nici un test de sange sau alt gen disponibil pentru detectarea HPV in regiunea genitala, gura sau gat. Verificarile periodice privind sanatatea sexuala nu pot detecta virusii de piele, cum ar fi HPV sau herpesul genital.

Deoarece majoritatea femeilor cu cancer de col uterin au HPV, femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 65 de ani sunt adesea examinate pentru HPV in acelasi timp in care li se efectueaza testul Papanicolau. Aceasta se numeste co-testare.
 
In timpul unui test HPV, medicul utilizeaza o mica spatula sau o perie pentru a lua un mic esantion de celule din colul uterin al femeii. Acest test poate identifica multe din subtipurile HPV care pot provoca cancer de col uterin. Daca rezultatele testului sunt anormale, medicul va anunta pacientul daca trebuie sa fie tratat astfel incat sa previna dezvoltarea cancerului de col uterin.

Femeile cu veruci genitale detectabile pot fi, de asemenea, recomandate pentru a fi supuse unei proceduri numite colposcopie, unde un microscop de lumina si putere mica este folosit pentru a gasi negii pe colul uterin care sunt prea mici pentru a vedea cu ochiul uman.

La barbati, nu exista un test fiabil aprobat de FDA pentru HPV si este adesea foarte dificil de diagnosticat, deoarece nu exista simptome pentru tulpini de HPV cu risc crescut. Barbatii care au relatii sexuale cu alti barbati sau sunt HIV pozitivi pot face un frotiu anal.

Un frotiu Papanicolau implica colectarea celulelor de la colul uterin pentru a verifica daca exista cancer de col uterin..  

Ad-Extra3:

Ce poate si ce nu poate descoperi testul Babes-Papanicolau

Testul Babes-Papanicolau consta in recoltarea, prin stergere cu un tampon, a unei probe de celule din mucoasa colului uterin. Celulele sunt trimise apoi la laborator si verificate pentru a se identifica eventualele modificari semnificative din punct de vedere diagnostic. Testul poate pune in evidenta leziunile inflamatorii nespecifice cauzate de varii forme de vaginita si poate releva unele aspecte semnificative pentru cateva dintre infectiile vaginale banale... citeste mai departe aici

Copyright (c) 2019 - Desprecopii.com  

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII