Modalitati de a-i ajuta pe copii sa respecte mediul si Planeta Pamant
Copiii sunt viitorii ingrijitori ai pamantului. Incepand din copilarie, trebuie sa invete sa aiba grija de natura. Cu toate acestea, educarea lor de a respecta natura nu inseamna ca trebuie sa le predati totul ca la scoala. Ei vor invata aceste valori prin exemple si experiente pozitive.
Odata ce copiii incep sa fie constienti de lumea din jurul lor, este important sa ii invatam sa respecte natura. Invatati-i sa-si valorifice mediul si sa beneficieze de el fara sa-l raneasca. In acest sens, ar trebui sa ii explicati mai intai ca planeta Pamant este casa tuturor.
Sanatatea planetei depinde de modul in care oamenii o trateaza. Este vorba de a avea grija de toate speciile si, bineinteles, de toate fiintele umane.
Invatati-va familia sa respecte natura
Regulile etice si sociale pe care le invatam din familie tind sa ramana cu noi. Ingrijirea mediului ar trebui sa faca parte din viata de zi cu zi a familiei. In plus, aceste obiceiuri sunt transmise de la o generatie la alta.
Copiii si ingrijirea plantelor
Uneori, cu toate acestea, s-ar putea sa nu stabilim cel mai bun exemplu pentru copiii nostri. S-ar putea sa rupem o floare si sa le-o punem dupa ureche sau sa rupem o ramura pentru a face o sabie. Adevarul este ca aceste actiuni mici pot afecta cu adevarat plantele.
Daca aveti o gradina sau plante in ghivece, va puteti invata copiii cum sa le ude si sa le ingrijeasca corect. De asemenea, va pot ajuta la alegerea fructelor si legumelor atunci cand sunt coapte.
Plimbarile in natura pot fi o activitate buna pentru a identifica tipuri de plante. Sunt niste lucruri vii, unice si frumoase, care joaca un rol important in mediul inconjurator.
Ocrotirea animalelor si copiii
Puteti folosi animalele de companie pentru a invata copiii sa respecte viata. De asemenea, este bine sa-i invatam sa stabileasca relatii cu animalele, bazate pe respect si grija. Avand animale de companie este o modalitate foarte buna pentru copii sa invete ca nu ar trebui sa raneasca nici o fiinta.
La fel de important este sa ii invatam pe cei mici ca unele animale sunt in pericol de disparitie. Cresteti gradul de constientizare cu privire la acestea si actiunile pe care le puteti lua pentru a le ajuta.
Ad-Extra3:
Apa este fundamentala pentru viata de pe pamant
Cand ii invatati pe copii sa respecte natura, includeti importanta conservarii apei. Nu ar trebui sa aruncam nimic in rauri, mari si lacuri. De asemenea, ii puteti invata sa aleaga produse de curatat biodegradabile.
Excursiile si drumetiile in familie
Excursiile de familie sau drumetiile sunt modalitati excelente de conectare cu natura. In aceste plimbari, copiii pot avea contact cu animalele, plantele si apa. In afara de a fi distractiv, sunt si mari oportunitati de invatare.
In timpul plimbarilor sau al drumetiilor, este recomandat intotdeauna sa urmariti traseele. In acest fel, veti ajuta la prevenirea eroziunii solului. Ar trebui, de asemenea, sa campati in locuri special amenajate. Acest lucru este bun atat pentru siguranta oamenilor, cat si a naturii.
Importanta pastrarii curateniei
Copiii trebuie invatati sa arunce gunoiul in cosul de gunoi, nu pe strada sau in padure. Daca nu exista un cos de gunoi, pastrati ambalajul pe care vreti sa il aruncati pana cand veti gasi unul.
Invatati-i respectul pentru natura prin reciclare
Reciclarea este un obicei pe care il puteti instala inca din copilarie. Copiii pot sa separe gunoiul si sa-si dea seama cum sa reutilizeze lucrurile. Copiii vor invata valori foarte importante.
Cumparati in mod responsabil
Exista lucruri care, putin cate putin, adauga nevoii de conservare a mediului. Cand mergeti la supermarket, puteti folosi pungi reutilizabile. In acest fel, puteti evita utilizarea pungilor de plastic care polueaza mediul.
Achizitionarea produselor locale este o alta modalitate buna de a face cumparaturi responsabile. Ideea este de a evita poluarea generata de transportul alimentelor.
De asemenea, puteti alege sa mergeti pe jos daca aveti de parcurs o distanta mai mica. Astfel, nu veti provoca poluarea prin utilizarea unei masini. Fiecare actiune pe care o faceti va ajuta sa formati personalitatea si obiceiurile copilului dumneavoastra.
Copiii mai mici au capacitatea de a invata despre pamant si de a incepe sa il pretuiasca, ceea ce va face lectiile mai complexe si mai usor de invatat in viitor.
Iata cateva modalitati de a-i ajuta pe copii sa respecte mediul:
• Plantati un copac
• Incepeti o gramada de compost (daca aveti o gradina mica)
• Refolositi si reciclati - examinati modul in care dispunem de gunoi si ajutati-i pe copii sa descopere ce se intampla cu deseurile lor "dincolo de cosul de gunoi"
• Folositi drumetiile ca o oportunitate de cercetare - invatati-i pe cei mici numele diferitelor plante, copaci si animale si practicati-le identificandu-le
• Nu ezitati sa faceti voluntariat impreuna
• Cumparati o planta copilului si invatati-l cum sa aiba grija de ea
• Educati copilul sa respecte orice vietate, orice insecta sau musculita, oricat de mica sau urata i se pare
Top 10 beneficii ale educatiei ecologice
• Imaginatia si entuziasmul sunt intensificate
• Invatarea transcende sala de clasa
• Sunt imbunatatite competentele de gandire critica si creativa
• Sunt sustinute toleranta si intelegerea
• Este incurajat un mod de viata sanatos
• Comunitatile sunt intarite
• Sunt luate masuri responsabile pentru imbunatatirea mediului
• Elevii si profesorii sunt imputerniciti
Copiii, victimele poluarii mediului
Copiii sunt mai vulnerabili la poluarea mediului. Bebelusii si copiii sunt organisme in crestere si sunt mult mai sensibili la poluarea cu care suntem amenintati zi de zi. Iata Desprecopii iti va prezenta motivele pentru care mediul poate fi un hazard pentru sanatatea copilului tau. Gandeste-te inca o data daca vrei sa locuiesti intr-un oras mare, poluat si incarcat de agenti toxici - sau nu ar fi mai bine sa va mutati spre un orasel mai mic. Desigur, in viata avem de facut alegeri... este insa important sa nu uitam de sanatatea copiilor nostri citeste in continuare cum sunt afectati copiii de poluare.
Despre poluarea chimica din jurul nostru, citeste si
Poluarea poate cauza nasterea prematura
Apa de la sticla si ce contine ea
Sapunul poate afecta sanatatea copiilor?!
Alergenii din jurul nostru
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII