Beneficiile artelor martiale pentru copiii cu ADHD
Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie (sau ADHD), se manifesta la copil prin impulsivitate, hiperactivitate si lipsa de atentie.
Deoarece multi copii diagnosticati cu ADHD prezinta lipsa de atentie si se lupta cu socializarea si controlul emotiilor, multi parinti nu stiu ce tip de activitati extrascolare ar putea fi interesante pentru copilul lor. Iata ca artele martiale sunt recomandate de specialisti, fiind pentru copiii cu ADHD o activitate nu doar placuta, ci si una care ii si ajuta la ameliorarea simptomelor acestei tulburari.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Cursurile de arte martiale - ideale pentru copiii cu ADHD
Este un sport individual
Dar in acelasi timp si social
Ritualurile sunt bune pentru copiii cu ADHD
Artele martiale permit copiilor sa elibereze energie
Cursurile de arte martiale - ideale pentru copiii cu ADHD
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare inscrierea copilului tau cu ADHD la cursurile de arte martiale:
Este un sport individual
Revista americana ADDitude, specializata in problemele copiilor cu ADHD, a publicat un articol despre activitatile recomandate copiilor diagnosticati cu ADHD.
Din start, trebuie pornit de la premiza ca acesti copii au dificultati in adaptarea la jocuri sociale: pentru ca pentru a participa la un joc precum fotbalul, jucatorul trebuie sa fie intotdeauna concentrat nu numai asupra rolului sau in joc, ci trebuie sa fie constient tot timpul si de actiunile si plasarea fizica a altor jucatori.
Asadar, recomandarea psihologilor americani este ca parintii ar putea lua in considerare sporturi ca artele martiale- dar chiar si Judo. Instructorul va putea sa-i ofere copilului tau atentie individuala si sa adapteze lectiile la nevoile sale si sa il ajute atunci cand are nevoie. Copiii pot, de asemenea, sa lucreze independent pe propriile lor forme.
Dar in acelasi timp si social
In timp ce iti poti inscrie copilul la lectii individuale de arte martiale, majoritatea copiilor iau cursuri in grup. Totusi, aceasta nu inseamna ca ei concureaza unul cu celalalt. Instructorii de arte martiale stiu ca micutii invata diferit si ca unii copii au nevoie de mai multa asistenta decat altii. Instruirea si efortul - cele mai importante parti ale invatarii unei indemnari precum artele martiale - sunt complet individuale, permitand copilului tau sa se concentreze exclusiv asupra lor in timpul lectiei.
Cu toate acestea, copiii inca se pot bucura de camaraderia unui sport de echipa intr-un curs de arte martiale, deoarece petrec mult timp cu ceilalti copii de la curs. Acest lucru este minunat pentru copiii care se lupta cu socializarea si cu dificultatea de a-si face noi prieteni la scoala.
Ad-Extra3:
Ritualurile sunt bune pentru copiii cu ADHD
Revista ADDitude a vorbit si cu Patricia Quinn, un pediatru de dezvoltare care se specializeaza in ADHD la Centrul de Dezvoltare Pediatrica. Ea a spus ca toti pacientii ei ofera artelor martiale o sansa , deoarece acest sport are atat de multe beneficii penrtru un copil care se lupta cu atentia. Unul dintre aceste aspecte este reprezentat de faptul ca practica sportului tinde sa fie ritualista si coregrafica.
„Ritualurile sunt bune pentru copiii cu ADHD, deoarece fac comportamentul sa fie automat” a spus ea. „Pentru majoritatea dintre noi, actiunile zilnice, precum amintirea luarii medicamentului tau, sunt automate. insa fara ritualuri ca 'de fiecare data cand ma spal pe dinti, imi iau medicamentul' persoanele cu ADHD nu-si amintesc.”
Artele martiale necesita si ca tu sa-ti controlezi corpul si sa urmezi miscarile. Aceasta practica nu vine inradacinata la copiii cu ADHD, astfel incat practica artelor martiale ii poate ajuta sa incorporeze acest control in activitatile de zi cu zi.
Artele martiale permit copiilor sa elibereze energie
Multi copii cu ADHD se lupta sa stea cuminti intr-o sala clasa sau in orice alt mediu care le cere acest lucru. Multi copii elibereaza aceasta energie prin neastampar, ridicarea in picioare sau prin plimbatul prin jur. Pentru copiii cu ADHD este important sa aiba o eliminare a acestei energii.
Iar artele martiale nu numai ca ajuta la stimularea creierului, imbunatatind concentrarea, ci si permit copiilor sa se miste si sa elibereze energia pe care au adunat-o intreaga zi in sala de clasa.
10 simptome inselatoare ale ADHD-ului la copil
Simptomele ADHD-ului la copil pot fi inselatoare.
Cu toate ca traim intr-o lume in care medicina a facut pasi uriasi in ultimele decenii, exista inca numeroase boli a caror diagnosticare ramane dificila. Este vorba mai ales despre boli ce tin de psihicul uman, care ramana in continuare o provocare pentru stiinta.
Tulburarea de deficit de atentie (ADD) sau tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHA) poate fi greu de diagnosticat in general, iar diagnosticarea devine si mai dificila intrucat se pare ca acest sindrom prezinta 10 simptome comune cu alte boli.
Despre ADHD: 14 lucruri pe care trebuie sa le stie un parinte
ADHD a devenit, din pacate, un diagnostic frecvent in randul copiilor, pus adesea cu prea multa usurinta, dar si ignorat de multe ori. Si, se pare ca uneori medicii dau acest diagnostic unui copil prea repede.
Evolutia variata a afectiunii si simptomele particularizate de la un copil la altul ii bulverseaza adesea pe parinti, care nu stiu cum sa abordeze corect o afectiune ce isi pune amprenta asupra dezvoltarii copilului. Unii parinti nu accepta pur si simplu ideea ca manifestarile neobisnuite ale propriului copil sunt semnul unei boli, altii, coplesiti de diagnostic, nu reusesc sa se adapteze situatiei asa cum ar trebui.... citeste mai departe
Despre copilul cu ADHD, merita citit si:
ADHD la copil: simptome si definitii
ADHD: ar putea avea copilul meu ADHD?
Cand copilul cu ADHD merge la scoala
Multi parinti nu stiu inca ce inseamna ADHD
Copilul cu ADHD si dependenta de imagini si jocuri violente: de ce echilibrul se afla in mainile parintilor
Ameliorarea simptomelor ADHD prin alimentatie adecvata
Forumul de suport al parintilor cu copii cu ADHD
ADHD - copii cu deficit de atentie si hiperactivitate.
autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii, toate drepturile rezervate 2018
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII